Η Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους παραγωγούς ότι σήμερα Τρίτη 11-4-2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κανελλόπουλο και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες.

 

Η ανακοίνωση της Αυθόρμητης Κίνησης αναφέρει: 
«Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα του ΕΛΓΑ, της έγκαιρης επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, η καταβολή από τις βιομηχανίες των επί πλέον 3 λεπτών για την περσινή χρονιά και την εξόφληση των βιομηχανικών ροδακίνων εσοδείας 2010. 
Όλα έγιναν αποδεκτά από πλευράς Υπουργείου και υπήρξε διαβεβαίωση για προσπάθεια επίλυσης των παραπάνω θεμάτων. Στη συνάντηση όμως της ΕΚΕ με τον κ. Κουτσούκο στο Υπουργείο δηλώθηκε η αδυναμία από πλευράς της βιομηχανίας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις για την καταβολή των επί πλέον 3 λεπτών για τα ροδάκινα του 2010. 
Ενόψει αυτής της εξέλιξης εντός των ημερών θα καλέσουμε τους παραγωγούς για να τους ενημερώσουμε και να καθορίσουμε το χρόνο και τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα αποφασίσουμε. Καλούμε τους Βουλευτές μας να πάρουν θέση επί του θέματος γιατί και έγκαιρα τους ενημερώσαμε και οι ίδιοι ήταν σύμφωνοι με τη διεκδίκηση των 3 λεπτών που άλλωστε ήταν υπόσχεση των βιομηχάνων προς τους παραγωγούς από το καλοκαίρι του 2010 ενώπιον μάλιστα των Υπουργών και των Βουλευτών».
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα