“Συμπαραστάτης του δημότη ή της δημάρχου;”, αυτό αναρωτιέται ο κόσμος στη Βέροια.

Μια νέα θέση αυτή του «συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» θεσμοθετεί ο «Καλλικράτης» στους μεγάλους δήμους, με πληθυσμό δηλαδή άνω των 20.000 κατοίκων, άρα και στο δήμο Βέροιας. Την θέση καταλαμβάνει πολίτης και όχι αιρετός. 
Ο νέος θεσμός θα συγκεντρώνει τα παράπονα και τις καταγγελίες των δημοτών και των επιχειρήσεων για περιπτώσεις κακοδιοίκησης του δήμου, αδικίας ή κωλυσιεργίας διεκπεραίωσης υποθέσεων τους, για να τις εξετάζει και να τις δρομολογεί.

Εξαιτίας του ότι ο «Καλλικράτης» δεν ορίζει σαφώς τα προσόντα που απαιτούνται για τη θέση αυτή, στο Δήμο Βέροιας έχει ήδη ανοίξει η όρεξη σε πολλούς ,η οποία ενισχύεται εξαιτίας του ικανοποιητικού μισθού,  ίσου με τον μισθό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο πρέπει να πούμε ότι διευκρινίζεται πως πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας σε σχέση με τα καθήκοντα που θα αναλάβει. Ήδη σύμφωνα με αυτά που ακούγονται για τη σχετική θέση, κάποιοι από αυτούς κινούνται στο παρασκήνιο στην προσπάθεια εξασφάλισης στήριξης στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί αρκετά, κάποια από αυτά είναι του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου κ.Τσαχουρίδη, του προέδρου του ΕΧΚ Σελίου κ. Ζυγουλιάνου, του γνωστού επιχειρηματία κ. Πατσιαβούρα, μέχρι και του πρώην αντιδημάρχου κ. Μηλιόπουλου. Όμως ο πρώην εισαγγελέας κ. Καφτεράνης ακούγεται έντονα πως είναι ο εκλεκτός της δημάρχου. Θέση που ίσως είχε τάξει προεκλογικά στον  υποψήφιο σύμβουλο της.


Τα πράγματα δείχνουν πως μάλλον δύσκολα θα έχουμε εκλογή γιατί ο απαραίτητος αριθμός ψήφων είναι 28 και οι ομάδες είναι μοιρασμένες στο Δ.Σ. Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα για τη δήμαρχο και για τον εκλεκτό της που όπως μαθαίνουμε δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συμβούλους της.

Άλλωστε η θέση απαιτεί άτομα που πραγματικά μπορούν συγκρουστούν με την εξουσία, υπερασπιζόμενοι το δίκιο των δημοτών και όχι μαριονέτες ή άνθρωποι του εκάστοτε δημάρχου, EINAI ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ  ΌΧΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ… Είδομεν…

Γράφει ο “Κυνόδοντας”
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα