Στο ενδεχόμενο να δοθεί και πάλι η δυνατότητα προμήθειας ειδικού φτηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. 
Η πιθανότητα αυτή έχει να κάνει με την υλοποίηση της υπουργικής εξαγγελίας για εξομοίωση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. 
Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις Σκανδαλίδη, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στο κόστος καλλιέργειας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Σε άτυπη συνέντευξη τύπου, ο υπουργός δεσμεύτηκε, επίσης, για ταχεία προώθηση της καταβολής των αποζημιώσεων στους βαμβακοκαλλιεργητές για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις. Η οριστικοποίηση των αιτήσεων που έχει στη διάθεσή του ο ΕΛΓΑ αναμένεται μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου και θα βασίζεται σε ειδικές κατά τόπους εκτιμήσεις που έχουν γίνει. Σύμφωνα με τον υπουργό, η πληρωμή στους παραγωγούς αναμένεται το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2011.

Τέλος, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των επαφών που έχει τις επόμενες μέρες στη Μακεδονία, με αφορμή την έκθεση της Zootechnia, στις οποίες περιλαμβάνεται και συζήτηση με τους αδέσμευτους αγρότες των Σερρών, οι οποίοι ως γνωστό συμμετέχουν στα μπλόκα του Προμαχώνα.

Πηγή: agronews.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα