Η τελετή παραλαβής – παράδοσης, από τους συνενωμένους δήμους στον Καλλικρατικό Δήμο Βέροιας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Βέροιας.

Τα κλειδιά των Δημαρχείων που μέχρι χθες διοικούσαν και τα οικονομικά δεδομένα, παρέδωσαν κατά τη διάρκεια της τελετής οι πρώην Δήμαρχοι Απ. Παύλου Απόστολος Νεστορόπουλος και Δοβρά Χρήστος Τσιούντας, ενώ νωρίτερα τα παρέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Μακεδονίδος Γιάννης Δάλλας. Ο πρώην Δήμαρχος Βεργίνας Νίκος Παπαποστόλου, αν και παραβρέθηκε στην αρχή της τελετής, τελικά αποχώρησε και συνεπώς θα τα παραδώσει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μετά τους χαιρετισμούς από τη Δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και των πρώην Δημάρχων (και νυν δημοτικών συμβούλων Βέροιας) Απόστολου Νεστορόπουλου και Χρήστου Τσιούντα, ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου ανάληψης καθηκόντων από όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και Συμβούλους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας.

Ο χαιρετισμός της Δημάρχου Βέροιας

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου επεσήμανε: «Η σημερινή τελετή εγκατάστασης της νέας Δημοτικής αρχής του Δήμου Βέροιας έχει μεγάλη συναισθηματική, ιστορική αλλά και ουσιαστική αξία. Με την παρουσία μας σήμερα εδώ, επικυρώνουμε όλοι μας το κλείσιμο ενός αυτοδιοικητικού κύκλου και το άνοιγμα ενός άλλου.
Η έννοια της αλλαγής, από τη φύση της, ξαφνιάζει. Δεν είμαστε πάντα ούτε έτοιμοι αλλά ούτε και διαθέσιμοι να ξεπεράσουμε συνήθειες και νοοτροπίες με τις οποίες επί χρόνια λειτουργούσαμε, προκειμένου να αρχίσουμε να εργαζόμαστε ή να ζούμε κάτω από νέες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Υπό αυτή την έννοια, είναι φυσικό η μετάβαση από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη να μας γεμίζει με εύλογη αγωνία για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Είναι επίσης ανθρώπινο το συναίσθημα της απώλειας για Δημάρχους που παραδίδουν όχι γιατί δεν ήθελαν να συνεχίσουν να διοικούν το Δήμο, αλλά γιατί αλλάζει το διοικητικό τοπίο. Έχουν γραφτεί πολλά. Έχουν αναπτυχθεί άλλα τόσα επιχειρήματα, σχετικά με τη δυσλειτουργία του παλαιού συστήματος αλλά και με τη φιλοδοξία που διέπει την καινούρια Καλλικρατική οργάνωση.
Από σήμερα, από τη νέα αυτή χρονιά που ξεκινάει, η θεωρία τελειώνει και αρχίζει η πράξη. Ο Καλλικράτης μας θέλει όλους αποτελεσματικότερους. Μας θέλει πιο ευέλικτους και πιο γρήγορους. Μέσα σε αυτό το νέο διοικητικό σχήμα, δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει η έλλειψη αποδοτικότητας, δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει η απουσία φαντασίας και καινοτόμων εισηγήσεων, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει χώρος ούτε στη συντήρηση, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ούτε σε κατεστημένες ιδέες και αντιλήψεις, επίσης απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Περιττό δε να επαναλάβω και σ’ αυτή τη συγκυρία ότι η έννοια της συναίνεσης θα πρέπει να θεωρείται θεμελιώδης.  Πρώτα ο πολίτης, και μετά εμείς.
Η επιλογές των πολιτικών που θα ασκήσουμε και των στελεχών που θα τις υλοποιήσουν γίνεται με γνώμονα τις παραπάνω αρχές. Αυτός θα είναι και μόνος μου μπούσουλας. Θα διορθώσω λάθη και παραλείψεις, θα επιβραβεύσω το ήθος τη συνετή πορεία και την εργατικότητα, θα απαντήσω με τον καλύτερο τρόπο στις νέες προκλήσεις και τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε.
Εν ολίγοις, με τη νέα Διοίκηση σκοπεύουμε να ασχοληθούμε μόνο με ένα πράγματα: με τον Συμπολίτη και τη Συμπολίτισσα μας, με τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις επιδιώξεις και τα όνειρά του».

Τι είπαν οι παραδίδοντες δήμαρχοι Απ. Παύλου και Δοβρά
Ο Απόστολος Νεστορόπουλος ανέφερε ότι παρέλαβε ένα δήμο με χρέος 3,2 εκατομμύρια ευρώ και παραδίδει με 200 χιλιάδες ταμείο και χρέος 600 χιλιάδες. 
Ο Χρήστος Τσιούντας δήλωσε ότι τον πρώτο χρόνο ασχολήθηκε μόνο με τα χρέη του δήμου Δοβρά, τον επάμενο 1,5 χρόνο λειτούργησε καλά αλλά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, με τις περικοπές της κυβέρνησης στους δήμους δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα. 
Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας και ο βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος
Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Δημήτριος Παπαχρήστου, ο διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ., με έδρα τη Βέροια, Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας και εκλεγμένοι σύμβουλοι με τον συνδυασμό του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, καθώς και ο ίδιος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Εκλεγμένοι σύμβουλοι με τον συνδυασμό της Χαρούλα Ουσουλτζόγλου
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα