Άκαρπη ήταν η συνάντηση των εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη, το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα.

Ο κ. Ξυνίδης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως θα πραγματοποιηθεί νέα τριμερής συνάντηση την επόμενη Τρίτη μεταξύ της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, των Τραπεζών και της κυβέρνησης και ευελπιστεί πως θα εγκριθεί το σχέδιο αναδιάρθρωση της εταιρίας.

Επίσης, επανέλαβε πως η κυβέρνηση περιμένει και το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή την επίσημη γραπτή επιβεβαίωση πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί δίχως πρόβλημα η εταιρία από τις τράπεζες. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων και του προέδρου του εργοστασίου Γ’ στη Στενήμαχο κ. Χαρίση, ο οποίος υπενθύμισε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχουν δημοσιευθεί και σε ΦΕΚ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ., μετά τις νέες εξελίξεις, θα περιμένουν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, ευελπιστώντας πως στην τριμερή συνάντηση το θέμα θα λήξει θετικά, θα εκταμιευτούν 10 εκ ευρώ, από τα οποία τα 4,5 εκ θα λάβουν οι εργαζόμενοι και θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα εργοστάσια.

Πηγή: naousanews.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα