Φουντώνουν τα σενάρια για τον ορισμό των αντιδημάρχων στο Δήμο Βέροιας και πολλοί είναι αυτοί που άρχισαν να…προβάρουν τα “αντιδημαρχιακά” κουστούμια.

Οι Σύμβουλοι είναι πολλοί και οι θέσεις λίγες…


Από τους 25 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της Δημάρχου, μόλις 6 θα αξιοποιηθούν σε θέσεις αντιδημάρχων. Επίσης, ένας θα μπει στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας στη θέση του γραμματέα, ένας στη θέση του διευθυντή της ΚΕΠΑ, ένας στην Αναπτυξιακή του Δήμου και ένας στη ΔΕΥΑΒ. Σύνολο, 6 αντιδήμαρχοι και 5 σε άλλες θέσεις, 11.

Όπως μαθαίνουμε, με δυσκολία είναι η αλήθεια, καθώς η Δήμαρχος κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό τις προθέσεις της, με δεδομένο ότι οι ευθύνες με τον Καλλικράτη είναι επαυξημένες, θα μπουν έμπειρα στελέχη στις παραπάνω θέσεις – κλειδιά.

Με τα νέα δεδομένα προβλέπεται η ύπαρξη 4 αντιδημάρχων για κάθε έναν από τους δήμους που ενώθηκαν με το Δήμο Βέροιας και μένουν άλλοι 2. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο ο αντιδήμαρχος Δοβρά, για παράδειγμα, να είναι σύμβουλος που εκλέχθηκε από τη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα, ούτε είναι απαραίτητο να έχει μόνο αυτή την αρμοδιότητα.

Συνεπώς, το πιο πιθανό είναι να δούμε αντιδημάρχους με την εξής μορφή:
Αντιδήμαρχος Απ. Παύλου, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αντιδήμαρχος Βεργίνας και Παιδείας – Αθλητισμού κ.ο.κ.

Γρίφος για τη δήμαρχο λοιπόν, ωστόσο το καλό για αυτήν, όπως αναφέρουν άτομα του κύκλου της, δεν έχει “τάξει” σε κανέναν θέση αντιδημάρχου ή διευθυντή σε δημοτική επιχείρηση, οπότε θα επιλέξει με γνώμονα την ικανότητα και την εμπειρία των στελεχών της.

Μέσα στα ονόματα που θεωρούμε πολύ πιθανόν, αλλά και απαραίτητο, να αναλάβουν θέση με επαυξημένες αρμοδιότητες, είναι αυτό του Γιώργου Κάκαρη, ο οποίος έχει αποδείξει τα χρόνια που πέρασαν πως και μπορεί και θέλει να προσφέρει.
Επίσης, το όνομα του Νίκου Μαυροκεφαλίδη για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρείται η καλύτερη επιλογή, αν και ο τομέας των αρμοδιοτήτων που έχει μέχρι σήμερα θα παραμείνει χωρίς την πολύτιμη συμβολή του.
Ο Παύλος Παυλίδης, φαίνεται πως θέλει να αφοσιωθεί στο έργο που ξεκίνησε την περασμένη 4ετία, μόνο μέσα από την Αναπτυξιακή του Δήμου, ενώ θεωρούμε πως είναι δίκαιο ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου να αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.
Ο Δημήτρης Δάσκαλος φαίνεται πως, για την επόμενη διετία τουλάχιστον, θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην αντιδημαρχεία Τεχνικών, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά ζητήματα.
Θολή είναι η δική μας εκτίμηση για την ενδεχόμενη αξιοποίηση των Γιώργου Μιχαηλίδη και Νίκου Τσαμήτρου, ενώ έντονα ακούγεται πως ο σημερινός αντιδήμαρχος Μιχάλης Σουμελίδης δεν θα είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα επιλέξει η Δήμαρχος.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι εκτιμήσεις και κανείς – πέρα από τον πολύ στενό κύκλο της Δημάρχου – δεν ξέρει πόσοι και ποιοι θα αξιοποιηθούν τελικά.

Στο σχετικό “κουίζ” που κάνουμε στο VeriaNews, (δείτε το) έχουν αναφερθεί από αναγνώστες και άλλα ονόματα, τα οποία ωστόσο δεν μπορούμε ούτε να αξιολογήσουμε, ούτε να κρίνουμε, αφού δεν γνωρίζουμε τη δράση τους.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα