Προεδρεία Δημοτικών Συμβουλίων και αντιδημάρχους καλούνται να ορίσουν οι δήμαρχοι των τριών Δήμων και Ημαθίας εντός των ημερών ώστε από την 1η Ιανουαρίου να ξεκινήσει η πορεία του Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Δύσκολες αποφάσεις, αφού φέτος οι νέοι σύμβουλοι είναι περισσότεροι και οι παλαιοί γίνονται παλαιότεροι, πράγμα που σημαίνει ότι η επιλογή μεταξύ «εμπειρίας» και «τόπου στα νιάτα» είναι σίγουρα ένα θέμα για τον κάθε δήμαρχο.
Βέβαια από την άλλη είναι και το οικονομικό κίνητρο σε μια δύσκολη εποχή, που η αντιμισθία αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων, άλλους μπορεί να τους ικανοποιεί και άλλους όχι, με αποτέλεσμα να κάνουν κάποιοι πιο συμφέρουσες οικονομικές επιλογές για λόγους επιβίωσης ή επαγγελματικού κόστους. 
Και για να έχουμε μια εικόνα της αντιμισθίας, αναφέρουμε ότι στους δικούς μας Δήμους (κάτω των 100.000 κατοίκων) ο / η δήμαρχος θα παίρνει το 80% του μισθού γενικού γραμματέα Υπουργείου που είναι 5.900 ευρώ, δηλαδή 4.720 ευρώ.

Οι αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το μισό μισθό της δημάρχου, δηλαδή 2.360 ευρώ και οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων το 40% του μισθού της δημάρχου, δηλαδή 1.880 ευρώ το μήνα

Οι υποψήφιοι λοιπόν, τα βάζουν κάτω, τα υπολογίζουν και λένε το ναι ή το όχι, με δεδομένο και το γεγονός ότι από το 2011 τα έξοδα παραστάσεων κ.λπ. μπαίνουν όλα στην… αντιμισθία!

Πηγή: Εφημ. “Λαός” – laosver.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα