Ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, που δεν έχουν ανθρώπους γύρω τους και ενδέχεται να βρεθούν σε κίνδυνο, υπάρχουν πολλά. Σε αυτή την ομάδα των συμπολιτών μας στοχεύει η εφαρμογή του συστήματος της τηλεβοήθειας «ΟΤΕ alert», η οποία ξεκίνησε και στη Βέροια, σε συνεργασία της εταιρίας Cities Net, του Δήμου Βέροιας και της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι».

Μπορεί να είναι πιλοτική η εφαρμογή και για ένα 6μηνο, ωστόσο υπήρξε η δέσμευση πως και μετά την πάροδο της δοκιμαστικής περιόδου το κόστος χρήσης της υπηρεσίας θα είναι πολύ μικρό.
Τώρα με τη διεύρυνση του Δήμου, που πλέον ορεινά χωριά όπως η Φυτειά και το Δάσκιο (που έχουν πολλούς μόνιμους κατοίκους και το χειμώνα), ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί προτεραιότητα για την εφαρμογή αυτού του μέτρου, αλλά κυρίως του συστήματος ασύρματης μετάδοσης ιατρικών δεδομένων, που αναμένεται να υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες στον διευρυμένο Δήμο Βέροιας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα