Από την ομιλία της Ντ. Μπακογιάννη στη Βέροια (21/11/09)
Πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται και στην Ημαθία σχετικά με το κόμμα που επιχειρεί να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη…

Την ερχόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στο θέατρο Badminton στην Αθήνα, η κ. Μπακογιάννη διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για την ίδρυση του Κινήματός της…

Στα πηγαδάκια ακούγονται πολλά ονόματα από την Ημαθία… Πρόκειται για πρόσωπα που είτε είχαν ταχθεί στο πλευρό της κατά τις εσωκομματικές διαδικασίες που έλαβαν χώρα πέρσι στη ΝΔ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος ή για άτομα που δεν είναι ευχαριστημένα με τις πολιτικές και κομματικές επιλογές του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Οι φήμες είναι πιο έντονες για το πρόσωπο του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλη Χαλκίδη, οι οποίες «φούντωσαν» κυρίως μετά την ανοιχτή αντίθεσή του στον «εκλεκτό» του κόμματος για τη διεκδίκηση στο Δήμο Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη, αλλά και το ανοιχτό μέτωπο που έχει ο βουλευτής με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ημαθίας Σάββα Ακριτίδη (ο κ. Ακριτίδης πολλές φορές αποκάλεσε «εφιάλτη» τον κ. Χαλκίδη, εξαιτίας της στάσης που κράτησε στο θέμα της υποψηφιότητας Δημητριάδη)
Από την άλλη, η ήττα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στις Δημοτικές Εκλογές στη Βέροια και η φημολογία που τον θέλει να επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή, για κάποιους σημαίνει ότι αυτό θα «κρατήσει» το Μιχάλη Χαλκίδη στη ΝΔ (για να μη χάσει την πρωτοκαθεδρία που με κόπο διατήρησε) και για άλλους ότι θα ωθήσει ακόμα πιο πολύ τον Μιχάλη Χαλκίδη στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς νοιώθει απειλητικά την…ανάσα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη πίσω του (διαφορά 300 ψήφων περίπου στις βουλευτικές εκλογές του 2009).
Η φημολογία ή παραφιλολογία εστιάζεται στο πρόσωπο του Μιχάλη Χαλκίδη επειδή είναι εν ενεργεία βουλευτής. Ωστόσο, είναι πολλά τα στελέχη της ΝΔ που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά, κυρίως στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και ίσως επιλέξουν τον δρόμο προς το Κίνημα της Μπακογιάννη.
Χωρίς να είναι απόλυτο για την αλλαγή κομματικής πλεύσης, μεταξύ των δυσαρεστημένων φέρεται να είναι και ο Γιώργος Μηνάς (πρώτος σε ψήφους στο σημερινό νομαρχιακό συμβούλιο και πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου), αλλά και ο Γρηγόρης Μπρανιώτης, ο οποίος, αν και υποψήφιος βουλευτής το 2009 με τη ΝΔ, εντάχθηκε στο συνδυασμό της Χαρούλας Ουσουτζόγλου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις  φετινές Δημοτικές Εκλογές).
Μένει τώρα να δούμε αν δυσαρεστημένοι της ΝΔ από τη μία και υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη από την άλλη, κάνουν το πολιτικό «βήμα» ή αν θα παραμείνουν στη ΝΔ, τουλάχιστον μέχρι να φανεί αν το κόμμα Μπακογιάννη καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα