Με σκοπό να ευχαριστήσει τους πολίτες που τίμησαν τον ίδιο και τον συνδυασμό του με την ψήφο τους, αλλά και όσους επέλεξαν να ψηφίσουν άλλους συνδυασμούς ή την αποχή, κάνοντας παράλληλα απολογισμό των εκλογών, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Δημήτρης Μούρνος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον», στη Βέροια.

Ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, πλέον, Μάρκος Μπόλαρης σημείωσε στον πρόλογό του πως ο αγώνας που δόθηκε ήταν ποιοτικός και ουσιαστικός, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που υπήρχε στη διάθεση του συνδυασμού. Ξεκαθάρισε δε πως θα τιμήσει ο ίδιος και όσοι εκλέχθηκαν την εντολή των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις, προανήγγειλε συνέδριο για τα στελέχη του συνδυασμού του, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, ώστε να διερευνηθούν σε βάθος οι δυνατότητες της νέας αιρετής Περιφέρειας.
Κλείνοντας, ο κ. Μπόλαρης σημείωσε πως ο χρόνος δεν επέτρεψε να γίνουν ουσιαστικές επαφές με την ύπαιθρο, κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς τα ποσοστά στα αστικά κέντρα ήταν πολύ υψηλά, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές.
Από την πλευρά του ο μέχρι πρότινος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος πλέον Δημήτρης Μούρνος, έκανε λόγο για «πικρή γεύση μιας ήττας» που δεν τους άξιζε, σημειώνοντας ωστόσο πως η θέληση για την ανάδειξη της αιρετής Περιφέρειας και των στόχων που θα μπορούσε να επιτύχει αυτή με τους κατάλληλους ανθρώπους στην ηγεσία της θα συνεχιστεί. Επίσης, σημείωσε πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί ο θεσμός της Περιφέρειας, καθώς ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης και ο συνδυασμός του στερείται σχεδίου και πρότασης.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο πρώην Νομάρχης Ανδρέας Βλαζάκης, εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΝ.ΚΛΩ. και μέλη συνεταιρισμών της Ημαθίας, τους οποίους και χαιρέτισε ο Μάρκος Μπόλαρης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μπόλαρης ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στις επάλξεις τις Περιφέρειας, ακόμα και αν θα του προτεινόταν μία θέση στο Κυβερνητικό σχήμα.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα