Η σύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη, που δημιουργήθηκε στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών του Λυκείου Μακροχωρίου, που έχασαν τη ζωή τους στις 13 Απριλίου 2003 στα Τέμπη,   εγκαινιάζεται μεθαύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. 

Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος «άγγιξε» τα 330.000 ευρώ, ήταν πρωτοβουλία του Δήμου Αποστόλου Παύλου και χρηματοδοτήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου της παλαιάς κοινότητας Μακροχωρίου, όπου στεγάζεται πλέον η βιβλιοθήκη, εγκατάστασης του τεχνολογικού εξοπλισμού και εμπλουτισμού της με βιβλία. 
Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης που «μετρά» ήδη τρεις χιλιάδες τίτλους, θα γίνουν  με την παρουσία του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου. Παράλληλα ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία και με την Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, αλλά και με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, που θα καλύπτει την τεχνική της υποδομή και θα την τροφοδοτεί με νέες εκδόσεις.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα