Το “ρίξανε” στο παρελθόν και το πήραν πίσω, με διαβεβαιώσεις μάλιστα των Πρυτανικών Αρχών, όπως μας λέγανε, το θέμα για τη μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από τη Βέροια και τη Νάουσα. 
Ωστόσο, φαίνεται πως τεχνιέντως έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αφού σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακεδονία” το Υπουργείο ψάχνει τρόπους να “συμμαζέψει” τα πράγματα.



Διαβάζουμε στο pliroforiodotis.gr:

Το δόγμα «κάθε πόλη και σχολή» φαίνεται ότι θυσιάζεται στο βωμό των περικοπών κονδυλίων για την ανώτατη εκπαίδευση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», Υπουργείο Παιδείας αλλά και ηγεσίες ιδρυμάτων άρχισαν ήδη τη συζήτηση -έστω και άτυπη αρχικά- για το συμμάζεμα των διάσπαρτων τμημάτων, στοχεύοντας στη δραστική μείωσή τους μέσα στο ερχόμενο διάστημα. 
Η προσπάθεια της σμίκρυνσης του κράτους, για να περιοριστούν τα κρατικά έξοδα, όπως όλα δείχνουν, θα επεκταθεί και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στόχος του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τα συνολικά 40 πανεπιστήμια και ΤΕΙ (22 και 18 αντίστοιχα, με συνολικά 590 τμήματα) που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή πορεία μόνον τα μισά. 
Σε αυτή την κουβέντα, μπαίνουν και τα Πανεπιστημιακά τμήματα Βέροιας και Νάουσας. Σύμφωνα με την «Μακεδονία», προς τη Θεσσαλονίκη, τη βάση δηλαδή των πανεπιστημίων, οδεύουν μάλλον τα τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νάουσα (Διοίκησης Τεχνολογίας) και την Έδεσσα (Μάρκετιγκ και Διοίκηση Λειτουργιών) αλλά και του ΑΠΘ στη Βέροια (Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης). Δεν είναι ξεκάθαρο το ζήτημα του ΤΕΦΑΑ στις Σέρρες, το οποίο ανήκει στο Αριστοτέλειο, που διατηρεί ήδη τμήμα στη Θεσσαλονίκη.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα