Στα χέρια του επιχειρηματία Θεόδωρου Καρυπίδη, του «βασιλιά της παλέτας» στη Νάουσα και προέδρου του Α.Σ. Ειρηνούπολης, που πρόσφατα διεκδίκησε τον Εργοτέλη, οδεύει η πολύπαθη βορειοελλαδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης. Το deal που «ψήνεται» εδώ και δύο μήνες, έκλεισε και έχει… άρωμα και από την Carrefour Μαρινόπουλος, αφού, όπως σημείωσε αποκλειστικά στη «δημοκρατία» ο κ. Καρυπίδης, υπάρχει στρατηγική συμφωνία με τον αθηναϊκό όμιλο, ώστε τα καταστήματα του Αρβανιτίδη να γίνουν άμεσα franchise υπό τη σκέπη της Carrefour Μαρινόπουλος.

Η Karipidis Bros, εταιρία του νεαρού επιχειρηματία από την Ειρηνούπολη της Ημαθίας, γνωστού για τα «ερυθρόλευκα» αισθήματά του, αποκτά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και τη διοίκηση της Αρβανιτίδης, που εδώ και αρκετό καιρό παραπαίει, με τα 150 καταστήματά της να αδειάζουν και τους 1.500 εργαζομένους να είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εξαγορά -για την οποία έχει εξασφαλιστεί δανεισμός- η Karipidis Bros θα αναλάβει χρέη ύψους 21.000.000 ευρώ της Αρβανιτίδης προς το ΙΚΑ και 3.500.000 ευρώ προς την Εφορία, αλλά και την εξόφληση των εργαζομένων στο επόμενο διάστημα, ξεκινώντας με την καταβολή δύο μηνιάτικων για κάθε μήνα που θα δουλεύουν. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν ξανά εμπορεύματα στα ράφια της αλυσίδας, τα οποία προέρχονταν από τη χονδρική της Μαρινόπουλος, με τιμολόγια στο όνομα του Καρυπίδη.

Η κίνηση του νεαρού επιχειρηματία να εισέλθει στον κλάδο του λιανεμπορίου εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού της Karipidis Bros, που προσβλέπει στη μόχλευση της πελατειακής βάσης της, στον αγροτικό και μεταποιητικό τομέα, καθώς και της πείρας της στους τομείς του εμπορίου και των logistics. Η Karipidis Bros δραστηριοποιείται στην παραγωγή ξύλινων μέσων συσκευασίας με πολλαπλές εφαρμογές σε Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Σλοβακία, στον μεταποιητικό τομέα, αλλά και στην παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων, διατηρεί δε μακροχρόνιους και ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τον παραγωγικό ιστό της περιοχής και ιδιαίτερα με επαγγελματίες και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.

Μαρία Μαθιοπούλου

Εφημερίδα Δημοκρατία