Την Κυριακή 17/04/2016 και ώρα 18:30, στο art restaurant/wine bar «12 γράδα» στη Βέροια, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της τεχνολόγου γεωπόνου  Ελένης   Παναγιώτου «ΦΑΓΟΥΔΙΑ   ΜΕ   ΒΙΟ-ΛΟΓΙΚΕΣΑ ΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙΣ».

Την παρουσίαση θα κάνει ο διατροφολόγος Γιάννης Ανθούλας. Συντονίζει ο Θανάσης Δέλλας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο και την συγγραφέα αυτού:

Η Παναγιώτου Ελένη είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και ζει στην Νάουσα. Εδώ και χρόνια διατηρεί ένα blog ενημέρωσης για την διατροφή και την προσωπική περιποίηση, ενώ αρθρογραφεί και σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Τα «Φαγούδια με Bio-λογικές Αποπλανήσεις» είναι το πρώτο της βιβλίο. Είναι παντρεμένη και έχει 2 παιδιά. Από το 2009 διατηρεί κατάστημα με βιολογικά προϊόντα στη Νάουσα Ημαθίας, τον Βιο-μπαξέ.

Όσον αφορά το βιβλίο….Τα «Φαγούδια με Βιο-λογικές Αποπλανήσεις» είναι μεν ένα βιβλίο διατροφικό, αλλά δεν μοιάζει με όλα τα άλλα. Δεν περιγράφει την ωφελιμότητα φρούτων-λαχανικών και όλα τα γνωστά που έχουν γραφεί σε εκατοντάδες άλλα βιβλία διατροφής κι έχουν ειπωθεί κατά κόρον από ειδικούς και μη. Δεν περιλαμβάνει δίαιτες, διατροφές και διάφορα προγράμματα αποτοξίνωσης ή αδυνατίσματος. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν παρακινδυνευμένο και εντελώς αφελές εκ μέρους μου, εφόσον δεν είμαι διατροφολόγος. Είναι ένα ενημερωτικό βιβλίο για την υγεία και την διατροφή, που θα προσπαθήσει να λύσει πολλές από τις απορίες που έχουν οι άνθρωποι που προσέχουν την διατροφή τους.
Μήπως πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί: Τι είναι το σιρόπι σφενδάμου; Πως μαγειρεύεται το κεχρί, ο αμάρανθος, το κινόα; Σε τι βοηθάει ο ζεόλιθος, το μάκα, οι σπόροι Chia;