Παίζοντας όσο έπρεπε κόντρα στη Νίκη Βόλου, η Βέροια έφτασε «σβηστά» στην έκτη της νίκη σε επτά ματς στην Ημαθία με σκορ 2-0, μένοντας μόνη πέμπτη στη βαθμολογία. Κάμπορα και Καλτσάς τα γκολ.

Ανώτερη χωρίς να εντυπωσιάσει, η ομάδα του Γκρανέρο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 38′ άνοιξε το σκορ ο Κάμπορα μετά από ασίστ του Μπαργκάν ενώ μετά από 40 λεπτά χωρίς φάση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καλτσάς έγραψε το 2-0 με τον Μπεν να «σερβίρει». Μπορούσε κι άλλο γκολ στο φινάλε η «βασίλισσα» του Βορρά, με τον Δήμιζα να κάνει ωραίες επεμβάσεις.

Στους 24 βαθμούς η Βέροια, που πέρασε μόνη της στην πέμπτη θέση (άφησε στους 21 την Ξάνθη που έχει ματς λιγότερο) και πλέον ταξιδεύει στην Κομοτηνή για να αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό.

Έκανε την προσπάθειά της παρά τα διοικητικά προβλήματα που απασχολούν παίκτες και προπονητές η Νίκη Βόλου, που στάθηκε αξιοπρεπώς, απειλώντας ελάχιστα βέβαια μέσω αντεπιθέσεων. Στους 7 βαθμούς έμεινα οι Βολιώτες που είναι ουραγοί μαζί με τον Εργοτέλη ενώ μετρούν 8 ήττες μακριά από τη Μαγνησία σε ισάριθμα παιχνίδια. Επόμενος αντίπαλος ο Παναιτωλικός στο Πανθεσσαλικό.

Τα αγωνιστικά σχήματα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Βέροια ο Χοσέ Γκρανέρο. Ο Καντιμοίρης υπερασπίστηκε την εστία, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Αμαραντίδη, Μπράβο, Βέρτζο και Μαλόν. Βάθκεθ και Βεργώνης κινήθηκαν στα χαφ, με την τριάδα των Μπαργκά (αριστερά), Καλτσά (δεξιά) και Μπεν (άξονα) να κινείται πίσω από τον Κάμπορα.

Με 3-4-3 κατέβασε τη Νίκη Βόλου ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Ο Δήμιζας στα γκολπόστ, είχε μπροστά του την τριάδα των στόπερ, Μαχλελή, Ίβενς και Αργύρη. Αναστασόπουλος και Καρασαλίδης ήταν στο χώρου του κέντρου, με τους Τσουκάνη και Μαρινάκη να βγαίνουν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Τον προωθημένο Σκούρτη, πλαισίωναν από τα πλάγια οι Μουζακίτης (αριστερά) και Ροτζέριο (δεξιά).

Το ματς

Με τρία σέντερ μπακ και αρκετό κόσμο μπροστά τους, η Νίκη Βόλου έκανε δύσκολη την επιθετική ζωή της Βέροιας, που αναγκαστικά οδήγησε το παιχνίδι της σε επιθέσεις από τα άκρα.

Οι φιλοξενούμενοι στέκονταν καλά στο γήπεδο, έχοντας καταστρώσει πλάνο αντεπιθέσεων ενώ με κεφαλιά του Αργύρη που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια απείλησαν την εστία του Καντιμοίρη.

Οι παίκτες του Γκρανέρο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα πολλά κόρνερ (7-0) με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται από σουτ του ξεμαρκάριστου Βεργώνη που έφυγε άουτ.

Το σουτ του Μουζακίτη στην κόντρα επίθεση στο 23′ ήταν η καλύτερη στιγμή της Νίκης στο πρώτο μισό του ματς, με τις προσπάθειες της Βέροιας από την άλλη, να καρποφορούν στο 38′.

Επιμένοντας στο παιχνίδι από τα άκρα, ο Μπαργκάν δέχθηκε τη μακρινή μπαλιά με πολύ χώρο μπροστά του από δεξιά, σέντραρε για τον Κάμπορα που με πολύ χώρο μέσα στην περιοχή εκτέλεσε στη γωνία του τον Δήμιζα. Χαρακτηριστική πάντως η αδυναμία των κεντρικών αμυντικών της ομάδα του Βόλου, αφού κανείς από τους τρεις που βρίσκονταν κοντά στον Αργεντινό δεν μπόρεσε να τον σταματήσει.

Η απουσία φάσεων ήταν το χαρακτηριστικό του δευτέρου ημιχρόνου. Με τη Βέροια να έχει πάντα τον πρώτο λόγο αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει και τη Νίκη να στήνει… καρτέρι στην αντεπίθεση προκειμένου να ισοφαρίσει, κύλησε το ματς μέχρι το 84′.

Ο Αργυρίου έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Βούκιτς έβαλε με τη μία για τον Μπεν που μόνος στο ανοιχτό γήπεδο πάσαρε στον ολομόναχο Καλτσά που σε κενή εστία έγραψε το 2-0 τελειώνοντας τον αγώνα.

Το παιχνίδι «ζωντάνεψε» στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Δήμιζα να αποσοβεί δύο φορές το γκολ. Στο 87′ νίκησε σε τετ α τετ τον Καλτσά που επιχείρησε δυνατό σουτ ενώ στις καθυστερήσεις «έβγαλε» με ωραία εκτίναξη κεφαλιά του Βούκιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Καλτσάς, Βάθκεθ (Άρτσε 87′), Βεργώνης, Μπεν, Κάμπορα (Βούκιτς 68′), Μπαργκάν (Ντουμίτρου 81′)

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Δήμιζας, Καρασαλίδης, Τσουκάνης (Σταμπολζίεφ 65′), Ίβενς, Μαρινάκης, Αργύρης, Αναστασόπουλος (Γιαννιτσάνης 87′), Μουζακίτης, Ροτζέριο, Μαχλελής (Τζιώρας 81′), Σκούρτης

Πηγή: novasports.gr