Διττή σημασία έχει για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών η συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στις 8.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς πρόκειται για την εναρκτήρια εκδήλωση του Κύκλου «Νέοι Δημιουργοί και Αναδημιουργοί» και ταυτόχρονα για την πρωτότυπη έκφανση της πολύ ενδιαφέρουσας, συνεργασίας της Ορχήστρας με το ‘Ιδρυμα Ευγενίδου.

Χάρη σ΄αυτή την συνεργασία, εντυπωσιακές εικόνες του ηλιακού συστήματος θα προβάλλονται σε βιντεο-οθόνη, συνοδεύοντας την ερμηνεία από την Κ.Ο.Α. του πολυαγαπημένου συμφωνικού αριστουργήματος του Γκούσταβ Χολστ «Οι Πλανήτες».

Με την μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα,η Ορχήστρα, θα παρουσιάσει το καινούριο έργο Νέκυια ΙΙΙ που συνέθεσε, κατά δική της παραγγελία, ο συνθέτης Απόστολος Ντάρλας. Και αμέσως μετά θα καλωσορίσει τον 17χρονο κλαρινετίστα Γρηγόρη Βασιλειάδη ως σολίστ στο Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα του Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ. Στην συναυλία συμμετέχουν η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. με τη διδασκαλία του Δημήτρη Μπουζάνη και η Χορωδία Opus Femina με τη διδασκαλία της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, 20.30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΡΛΑΣ (γεν. 1972)
Νέκυια ΙΙΙ, για μεγάλη ορχήστρα, έργο 113 (παραγγελία της Κ.Ο.Α.)

ΚΑΡΛ ΜΑΡΙΑ ΦΟΝ ΒΕΜΠΕΡ (1786 – 1826)
Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα αρ.2 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 74

Διάλειμμα

ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΧΟΛΣΤ (1874 – 1934)
Οι Πλανήτες, σουίτα για μεγάλη ορχήστρα, έργο 32 (με ταυτόχρονη προβολή)

Σολίστ Γρηγόρης Βασιλειάδης, κλαρινέτο
Συμμετέχουν:
Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. [Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης]
Χορωδία Opus Femina [Διδασκαλία: Φάλια Παπαγιαννοπούλου]
Μουσική Διεύθυνση Νίκος Χαλιάσας

Πηγή: skai.gr