Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζητώντας του να μεριμνήσει ώστε να δημοσιοποιηθούν άμεσα όλα τα στοιχεία των υποθέσεων για τα φερόμενα – από διαρροές – πολιτικά πρόσωπα ως εμπλεκόμενα σε ελέγχους από το ΣΔΟΕ.

Όπως αναφέρει ο κ.Μεϊμαράκης λόγω των ειδικών συνθηκών που βρίσκεται η χώρα και της ευρείας δημοσιότητας υπάρχει ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της βουλής για δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων των υποθέσεων αυτών.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής τα «πόθεν έσχες» του από το 1989.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου για κατεπείγουσα έρευνα για τη διαρροή λίστας με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρεται να ελέγχει το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθούν ευθύνες των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου ΚΑΙ τυχόν ευθύνες για τους δημοσιογράφους που δημοσιοποίησαν πρώτοι τη λίστα, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας και κάνει λόγο για προσβολή βασικών κανόνων.

Η δικαιοσύνη θα πρέπει να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση, υποστηρίζει η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου.

Προσθέτει ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να δει ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών.

Η υπόθεση προφανώς δεν έχει σχέση με παράνομο πλουτισμό και προφανώς πρόκειται περί αβάσιμης καταγγελίας ιδιώτη είπε στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Νάκος, β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΝΔ. Παράλληλα, ο κ. Νάκος γνωστοποίησε την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών, της οποίας προΐσταται, όταν θα διερευνάται η υπόθεση εμπλοκής του ονόματός του στη λίστα του ΣΔΟΕ για τα πολιτικά πρόσωπα.

Ταχύτατο έλεγχο των καταγγελιών εις βάρος του, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Αποσταθεροποιητικό και κανιβαλικό πανηγύρι και επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος της δημοκρατικής ομαλότητας χαρακτήρισε την υπόθεση -μιλώντας στο ΣΚΑΪ- ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Το ΣΔΟΕ, όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έχει καθήκον να διενεργεί τους προβλεπόμενους από το νόμο ελέγχους, χωρίς καμία εξαίρεση» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι «είδηση δεν μπορεί να είναι ποιοι ελέγχονται, αλλά προφανώς το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί η δημιουργία εντυπώσεων πλήττει ακόμη περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου και τελικά την ίδια τη δημοκρατία, όταν οι εντυπώσεις αυτές είναι αβάσιμες ή γενικεύονται σε μια ισοπεδωτική λογική», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ καταδικάζοντας τις «διαρροές».

Τη σύγκλιση της Βουλής ώστε να δοθούν όλα τα ονόματα στη δημοσιότητα, χωρίς διακρίσεις, ζήτησε -μέσω του ΣΚΑΪ- ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολιασε πως είναι απαράδεκτο να καλλιεργούνται φήμες μέσα από ανεπίσημες διαρροές και να επιχειρείται αδιάκριτη ισοπέδωση, ενοχοποίηση, στοχοποίηση και λασπολογία σχολίασε

Πρόκειται για λίστα – μαϊμού με χαλκευμένα τα στοιχεία που με αφορούν ανέφερε στο ΣΚΑΪ η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Οι κλέφτες και οι απατεώνες δεν έχουν θέση στη Βουλή, αλλά στη φυλακή» σχολίασε η Χρυσή Αυγή αναφορικά με τη λίστα του ΣΔΟΕ.

« Όλη αυτή η κατάσταση αξίζει όχι μόνο τη χλεύη του λαού αλλά και την απόφασή του να γκρεμίσει το βάρβαρο και σάπιο σύστημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Πολιτική αποσταθεροποίηση μετά την δημοσίευση της λίστας, προέβλεψε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης.

Πηγή: skai.gr