Το αργότερο το Σάββατο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Πέραμα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος της πόλης Παντελής Ζουμπούλης.

Τόνισε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες δεν είχε γίνει αποκομιδή εξαιτίας της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων στην καθαριότητα που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Η υπόθεση αναδείχθηκε μετά από καταγγελία ακροάτριας στον ΣΚΑΪ, η οποία έγραφε: Η περιοχή το τελευταίο διάστημα έχει πνιγεί στα σκουπίδια. Οι μυρωδιές που αναδύονται από τα απορρίμματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους φτάνουν μέχρι τα διαμερίσματα του έκτου ορόφου! Φυσικά, ούτε λόγος για περιπάτους, καθώς όλοι οι δρόμοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την έξοδο από το σπίτι. Η ακροάτρια ζητά την άμεση παρέμβαση του δήμου για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Ο δήμαρχος – μετά την καταγγελία – απάντησε σε ερώτηση του ΣΚΑΪ λέγοντας ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή των γειτονικών δήμων Σαλαμίνας και Κερατσινίου και εκτιμά ότι μέσα σε μία – δύο ημέρες το ζήτημα θα έχει λυθεί. Ο κ. Ζουμπούλης σημειώνει ότι μίλησε με τους υπαλλήλους και τους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν οι απεργίες, θα αναγκαστεί να κάνει χρήση του δικαιώματος που του χορηγεί ο Ν.3852/2010 και θα προσλάβει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πηγή: skai.gr