Οι Ελληνικές ομάδες του μπιτς βόλεϊ εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους τελικούς του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά (ημιτελική φάση) στη Λουκέρνη. Παρότι οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη πέτυχαν δύο νίκες κόντρα στις Πολωνές, οι Τζοάνα Παπαγεωργίου και Χριστίνα Ρουμπάνη γνώρισαν ισάριθμες ήττες από τις αντιπάλους τους με αποτέλεσμα η σειρά οδηγήθηκε στο… χρυσό σετ.

Εκεί Βίκυ και Μαρία έφτασαν στην κατάκτηση του με 15-10 κόντρα στις Κολοσίνσκα/Μπρζόστεκ και οι δύο ελληνικές ομάδες πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο κόντρα στις Τσέχες, οι οποίες στον άλλο ημιτελικό απέκλεισαν τις Ιταλίδες με 3-0 νίκες.

Η πρόκριση στον τελικό σημαίνει ότι η ελληνική τετράδα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βρίσκεται από σήμερα στην τελική φάση του προολυμπιακού τουρνουά (21-24/6), όπου θα κριθούν και τα τελευταία εισιτήρια για το Λονδίνο.

Ανεξάρτητα από τα αυριανά αποτελέσματα κόντρα στην Τσεχία, η Ελλάδα ακόμα και ως δεύτερη του Α’ ομίλου που ολοκληρώνεται στη Λουκέρνη, είναι με το ένα πόδι στον επόμενο γύρο, αφού οι αυριανές αντίπαλες ομάδες (Σλούκοβα/Κολόκοβα και Κλαπάλοβα/Χατζέκοβα) είναι μέσα στην 16άδα της Παγκόσμιας κατάταξης και προκρίνονται μέσω της ομαδικής τους βαθμολογίας.

Στους τελικούς, βρίσκονται ήδη η διοργανώτρια Ρωσία και οι νικήτριες της «Zonal Phase», δηλαδή Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και Ελβετία.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, η Βίκυ Αρβανίτη, τόνισε: «Στόχος μας ήταν να πάμε στους τελικούς του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνουν τον επόμενο μήνα και σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τα καταφέραμε. Μόνο αν γίνει κάποια τρομερή ανακατάταξη στην 16άδα της FIVB θα μείνουν οι Τσέχες έξω και θα επηρεάζει το αυριανό αποτέλεσμα. Όμως, πρόκειται για μια απειροελάχιστη πιθανότητα. Είμαστε όλα τα κορίτσια χαρούμενα για τη σημερινή τελική επικράτηση».

Οι αναμετρήσεις της Ελλάδας με την Πολωνία 3-2:

Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη – Κότσιολεκ / Μπάραν 2-0 (21-15, 21-9)

Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη – Κολοσίνσκα / Μπρζόστεκ 0-2 (14-21, 17-21)

Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη – Κολοσίνσκα / Μπρζόστεκ 2-0 (21-10, 21-18)

Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη – Κότσιολεκ / Μπάραν 1-2 (21-14, 17-21, 13-15)

Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη – Κολοσίνσκα / Μπρζόστεκ 15-10

Πηγή : sday.gr