Πόσες καντίνες μπορεί να χωρέσουν στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου; Τα βράδια πάντως συνωστίζονται τέσσερις με πέντε.

Και ακόμα δεν καλοκαίριασε. Και ερχόμαστε να ρωτήσουμε τους αρμόδιους αντιδημάρχους για αυτή την ομορφιά. Πρώτον πληρώνουν δημοτικά τέλη και αν ναι τι είδους για να έχουν το καλύτερο οικόπεδο στην πόλη; Δεύτερον η έννοια κατάληψη αστικού χώρου και μνημείου σας λέει κάτι; Τρίτον πόσο πολιτισμένη μπορεί να θεωρείται μια πόλη που ανέχεται την καταπάτηση της βιτρίνας της από όποιον διαθέτει μερικά κιλά μαγκιάς;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Ανδρέου

 

27/4/12, πάνω στην παραλιακή λεωφόρο, απέναντι απ το λαογραφικό μουσείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλγα Μαχαιρίδου

Η εικόνα αποτελεί ένα ελάχιστο μόνο δείγμα του υπ’ αριθμόν ένα, ίσως, προβλήματος καθαριότητας που αντιμετωπίζει αυτή η πόλη: της αφισορύπανσης. Παρά τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες για τιμωρία τον υπεύθυνων, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Αντίθετα το πρόβλημα εντείνεται, με αποκορύφωμα τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας, όπου κάθε έννοια νόμου και αισθητικής γίνεται… κουρέλι και ποδοπατείται. Πόσο δύσκολο είναι να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι ή έστω να επιστρατευθούν υπάλληλοι και εθελοντές για να ξηλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις άθλιες αφίσες;!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κωστής Κοτσώνης

 

Τώρα το κατάλαβα επιτέλους. Τα πεζοδρόμια είναι για τα αυτοκίνητα και οι δρόμοι για τους πεζούς. Μα τι χαζή που ήμουν. Χαζός ήταν και ο οδηγός που κόντεψε να με πατήσει όταν κατέβηκα στο δρόμο. Δεν το ήξερε ούτε αυτός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κύα Τζήμου

Πηγή: parallaximag.gr