Η HSBC συνεπής στο ετήσιο πρόγραμμα  κοινωνικής προσφοράς που είχε εκπονήσει για το 2011  προχώρησε σε Χριστουγεννιάτικες δωρεές σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς. Συγκεκριμένα επέλεξε αντί εταιρικών Χριστουγεννιάτικων Δώρων, να ενισχύσει οικονομικά το έργο του Παιδικού Σταθμού του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» καλύπτοντας ανάγκες διατροφής, εκπαιδευτικού υλικού, θέρμανσης, ρουχισμού, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, και προγραμμάτων εργοθεραπείας καθώς και του «Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας» καλύπτοντας ανάγκες ψυχολογικής υποστήριξης και μεταφορικών εξόδων των παιδιών.

 Η HSBC ενίσχυσε επίσης οικονομικά  το έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Άσυλο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη μέσω του Χριστουγεννιάτικου Bazaar της. Συγκεκριμένα ομάδα εθελοντών της HSBC Ελλάδος οργάνωσε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar για το 2011 στα κεντρικά γραφεία  της HSBC, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα. Οι εργαζόμενοι της HSBC Ελλάδος κλήθηκαν να φέρουν οτιδήποτε θα μπορούσε να πωληθεί σε ένα παζάρι, όπως στολίδια και κεριά, έργα ζωγραφικής και βιβλία, CDs και DVDs, γλυκά, μπισκότα, μαρμελάδες, και άλλα. Η HSBC διπλασίασε το ποσό που συγκεντρώθηκε  το οποίο  παρέδωσαν υπάλληλοι της HSBC με έδρα τη Θεσσαλονίκη στο «Άσυλο του Παιδιού».
Όπως δήλωσε και η Τόνια Πέτροβιτς, Public Affairs & Communications Manager, HSBC Ελλάδος, «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι της HSBC ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα πρωτοβουλίας που εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της τράπεζας. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και με νέες δραστηριότητες Κοινωνικής Υπευθυνότητας αποδεικνύοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του Ομίλου και των αξιών που τον διέπουν».