Ένας νευρικός Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 απέναντι στην εξαιρετικά στημένη Δόξα Δράμας και έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟ να περάσει στην κορυφή με δύο νίκες στα εξ αναβολής ματς. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήγε στο Καυτατζόγλειο με φόρα από τις έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, δέχθηκε τη «σφαλιάρα» και έγινε το δεύτερο συνεχόμενο «θύμα» των Δραμινών μετά την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική. Ασόβαροι και χωρίς φαντασία οι Πειραιώτες, απείλησαν σοβαρά τους Δραμινούς μονάχα στο δοκάρι του Τζεμπούρ στο 59’. Πολύ βελτιωμένη η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δυσκόλεψε πολύ τους «ερυθρόλευκους» που πέταξαν δύο βαθμούς στη Θεσσαλονίκη, λόγω των κακών επιλογών του στην επίθεση.

Το ματς

«Κότσους» έπιασε όσους παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία πριν καν προλάβεις να πεις… Καυταντζόγλειο (το τσίμπημα του Μιραλάς στα 27’’ έφυγε μόλις έξω) η σκέψη ότι το κοντέρ μπορεί να γράψει πολλά πέρασε αυτόματα απ’ το μυαλό. Ε, η εικόνα της ομάδας του Βαλβέρδε μέχρι την ανάπαυλα φρόντισε να σβήσει αυτές τις σκέψεις…

Ο συνδυασμός της υποτίμησης του αντιπάλου και η εικόνα Σούπερ Λίγκας που κατάφερνε να δείξει η Δόξα είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μη φτιάξουν σοβαρότερες ευκαιρίες από κάποια σουτ του Φουστέρ και κάποια άσχημα κοντρόλ επιθετικών προ του Σέρεμετ. Όταν η μπάλα έφτανε σε αυτούς. Διότι η ηρωική πίεση των Δραμινών και η παγίδα του τεχνητού οφσάιντ οδήγησε στην απομόνωση του Πάντελιτς και στην… απόφαση του Βαλβέρδε να σηκώσει για ζέσταμα τον Τζεμπούρ.

Βάζοντας εσπευσμένα τον Αλγερινό μετά την ανάπαυλα (αντί του κακού Πάντελιτς), ο Βαλβέρδε παραδεχόταν ανοιχτά πλέον πώς… έμπλεξε. Βάζοντας ταυτόχρονα, δε, και τον Γέστε, ήλπιζε πως κάποια απ’ τις κάθετες μπαλιές του θα τρυπούσε το δραμινό τείχος. Μάταια… Αφού χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει κιόλας (στα καλά σουτ Αμπουμπακάρι και Αραβίδη), ο Ολυμπιακός δεν παρέμενε μόνο μπλοκαρισμένος. Παρέμενε μπλοκαρισμένος -και αγχωμένος πλέον.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, θα μπορούσε να μην το πληρώσει. Αν η… ανεπαίσθητη κεφαλιά του Τζεμπούρ δεν σταματούσε στο δοκάρι του Σέρεμετ. Ή αν το πλασέ του Παπαδόπουλου στην επαναφορά δεν σταματούσε στα… κορμιά που έπεσαν μπροστά απ’ την εστία. Αυτά που κράτησαν ακόμα πιο γερά στην (άναρχη) πολιορκία που ακολούθησε και αυτά που έδωσαν μάθημα (και) στον Ολυμπιακό ότι τα παιχνίδια δεν κερδίζονται με τις φανέλες.

Συνθέσεις:

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Κατσικογιάννης (66’ Τοπούζης), Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης, Στεριανός (46’ Κουμπρόγλου)

Στον πάγκο: Δαύκος, Βάντερσον, Μπριλάκης, Αγγελούδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μακούν (71’ Μόνχε), Φουστέρ (46’ Γέστε), Φετφατζίδης, Μιραλάς, Πάντελιτς (46’ Τζεμπούρ)

Στον πάγκο: Κοστάντσο, Μοντέστο, Παπάζογλου, Χαβίτο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Τσολάκης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο

Πηγή: sday.gr