Εικόνες με ετικέτα "island"

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Και μετά λένε μερικοί ότι δεν ήταν για την καρέκλα… Εκεί που έφτυνε, όχι μόνο γλείφει, αλλά λέει και ευχαριστώ

 2. απιστευτο… ποιος ξερει, μπορει σε 100 χρονια καποιο άλλο δικάστήριο να καταδικάσει τους υπεύθυνους για τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα της εποχής μας…

 3. Πολύ σωστά Γιάννη, αν και εδώ πρόκειται για αθώωση… Δεν ξέρω κατά πόσο να ρίχνουμε ευθύνες, μέχρι στιγμής τις άρουμε.

  Και, να πω και το άλλο. Ωραία, οι 6 ή 8 ήταν αθώοι. Δεν έφταιγε κάποιος όμως; Δεν φτάσαμε τυχαία στα βάθη της Τουρκίας, κάποιοι έδιναν εντολές και στη συνέχεια μας γύρισε μπούμερανγκ.

 4. Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, που νομίζω μας δίνει την αφορμή να σκεφτούμε, πως αν δεν γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι τον τόπο μας, πως θα τον αναδείξουμε και θα τον προτείνουμε ως προορισμό στους υπόλοιπους;

  Ελπίδα

 5. Υπάρχει ένα δίλημμα σε πολλούς πολίτες: να ψηφίσω το πρόσωπο ή το κόμμα? Αλλά τι γίνεται όταν το κόμμα “δικαιώνεται” μέσα από την επιλογή του προσώπου?

  Κώστας

 6. Η πλάκα είναι ότι εγώ σήμερα είδα να παίζουν πολλοί οι φάτσες των δύο “βαρύμαγκων” υποψηφίων, του Εμμανουηλίδη και του Καραμπέρη

  Βρε άιντε από εκεί!

 7. Ρε παιδιά, να ρωτήσω; Αυτή η Λαζαρίδου που είναι υποψήφια με τον Τσαβδαρλιδη, δεν είναι είναι αυτή η εργολάβος που έχτιζε στην οδό Ευτυχίας και είχε γίνει ολόκληρο θέμα;

 8. Ναι, αυτή είναι. Αλλά η γυναίκα μηχανικός είναι, τη δουλειά της έκανε. Τώρα αν είναι ηθικά ασυμβίβαστο ή όχι είναι άλλο θέμα.

  Φαντάζομαι ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα την μαυρίσουν

 9. Μου φαίνεται απίστευτο. Αν όντως είναι έτσι θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον αγαπητό π. Παλαμά. Αγαπητέ μου φίλε βλέπεις πως οι πραγματικοί αγώνες δεν τελειώνουν ποτέ και οι πραγματικοί αγωνιστές είναι πάντα έτοιμοι να ξεκινήσουν από την αρχή. Άλλωστε τα παράδειγμα ζωής του Κυρίου είναι διαρκώς παρόν και μας καθοδηγεί. Δεν έχουμε παρά να το ακολουθούμε.

 10. Δεν ξέρω αν υπάρχει σκοπιμότητα, αλλά θα πέσουν πολλά άκυρα χωρίς πρόθεση σ’αυτές τις εκλογές. Αντί να απλουστεύσουν το σύστημα, το κάνουν πιο περίπλοκο δημιουργώντας σύγχυση στο εκλογικό σώμα.

 11. Παιδιά, μην το ψάχνετε.
  Τα αποτελέσματα είναι αυτά (+/- 2%):

  Ουσουλτζόγλου 44 %
  Τσαβδαρίδης 41 %
  Σοφρόνωφ 7 %
  Σαββαΐδου 6 %
  Άκυρα / Λευκά 2 %

  και το πιο ωραίο: Αποχή 20-25 %

 12. Σιγά!

  Τσαβδαρίδης από την πρωτη κυριακή με 55%

  ο λαζαρος ειναι το μελλον μας Τι θα κανουμε εμεις που περιμενουμε να λιγδωσει το εντερακι μας φυλακη θα παμε;

 13. Το θέμα θα είναι ντερμπι και θα κριθεί την δεύτερη Κυριακή.

  Πάντως, θεωρώ πως ένα μικρό προβάδισμα το έχει η Χαρούλα, καθώς έχει πιο ανθρώπινο προφίλ.

  Από την άλλη, ο Λάζαρος έχει ονόματα που κουβαλάνε πολλούς σταυρούς στην πλάτη τους.

 14. Μπα ο 1ος πίνακας είναι πολύ καλός. Τον δεύτερο τον είχε βγάλει η Συμπολιτεία άλλα στο site τους τώρα “παίζουν” το 1ο πινακάκι που είναι πολύ απλό και εύκολο για να το καταλάβει κανείς.

 15. Αλήθεια, ποιος επιτέλους έχει την ευθύνη διαχείρισης και συλλογής των ανακυκλώσιμων; Γιατί άν παρατηρήσει κανείς, όλο το πρόβλημα βρίσκεται σε αυτούς τους μπλέ κα΄δους, με σπασμένα καπάκια κτλ.
  Εγώ έχω ακούσει και απο το λίγο που το ψιλοέψαξα ότι είναι ιδιωτική εταιρία που έχει προσλάβει ο ΕΣΔΑ, άλλα αυτό δημιουργεί και άλλες παραπολιτικές απορίες. Τεσπα. άν κάποιος ξέρει άς πεί ρε παιδιά…

 16. Καλα…έχει να φάει μπάμια αυτός με το μπλέ πουκάμισο σε λίγες μέρες. Και εννοώ σε λιγότερες απο 6. Πολύ λιγότερες…
  Να δώ τότε τί θα πεί στον αρχηγό του, γιατί απο αυτά που ακούγονται, αυτός τα ξεκίνησε όλα…

 17. Για Βέροια κρίνω ότι η Συμπολιτεία πάει για τσίμα τσίμα 1η Κυριακή, στην μονάδα ένα πράγμα. Για Νάουσα…ότι να ναι…σίγουρα 2η. Βέβαια το πρόγραμμα “Βέρμιο” έδωσε πολλά στον Καραμπατζό.
  Για Αλεξάνδρεια σίγουρα 2η άν και δεν ξέρεις γιατί η προσχώρηση Χαλκίδη δίνει άλλα δεδομένα

 18. Νομίζω ότι ο δήμος πρέπει να κάνει μήνυση στον ΠΑΟΚ… Αν θέλουν να βρουν δικαιολογία, θα την βρουν.

 19. Λίγα με τον ΠΑΟΚ._
  Αλήθεια, κάπου άκουσα ότι αρμόδιος για τους μπλέ κάδους είναι ο ΕΣΔΑ. Προχθές έκανα μια βόλτα στη Βεργίνα και είδα ότι όλοι οι μπλέ κάδοι είναι καινούριοι. Τί γίνεται κύριε Πρόεδρε, κύριε Παπαποστόλου; εμείς, σε πηγάδι κατουρήσαμε; ή απλά αυτό βολεύει την προπαγάνδα σας;

 20. Θα ήθελα να εκφράσω την αληθινή αγάπη μου καιτην συμπαράστασή μου στον π. Παλαμά.Είμαι πεπεισμένος πως τα σχέδια του μισόκαλου δεν θα εκπληρωθούν.Το μοναστήρι θα ξαναγίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα από βοήθεια του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Αγίας Εκκλησίας δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της Καλλιπέτρης της οποίας τιμάται.Ολοι κοντα στον αγώνα του π. Παλαμά…Εχει Ευλογία!!

 21. Δεν ήταν μόνο αυτή η λανθάνουσα, άλλα αυτό το τραγικό που “ξεχνούσε” να βάλει μπροστά το υποψήφιε…

 22. Πολύ καλή η παρουσία σας στις εκλογές και έγκαιρα τα αποτελέσματα. Επίσης, πολύ καλό που καθίσατε μέχρι τις 6 για να μεταφέρετε μέσα από το μπλογκ τα τελικά αποτελέσματα. Για τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων, θα γράψω εκεί που πρέπει

 23. Θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου που ένα σχετικά νέο μπλογκ, το δικό σας, κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών Βεροιωτών.
  Ένα μπλογκ που από την αρχή απέφυγε τις καγκουριές και και κράτησε τον πήχη της ενημέρωσης ψηλά.
  Μέχρι τώρα, είχαμε συνηθίσει από τα μπλογκ της Βέροιας που ασχολούνται με θέματα ενημέρωσης να είναι αντιαισθητικά στην όψη και αποκρουστικά στο περιεχόμενο.
  Τώρα, μπορώ και εγώ να λέω πως δεν είναι όλα τα μπλογκ ίδια. Μαζί με τις ορισμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες που καιρό τώρα προσφέρουν στην ηλεκτρονική ενημέρωση, προστέθηκε και ένα μπλογκ. Το μόνο αξιόλογο που – τουλάχιστον εγώ – ξέρω από τη Βέροια.
  Αυτό το λέω εγώ ως προσωπική άποψη, αλλά την συμμερίζονται πολλοί γνωστοί μου.

  Καλή συνέχεια παιδιά.

 24. Τι σου κάνει το Νοσοκομείο! Μέσα από εκεί μπορείς ή να καταστραφείς ή να φτάσεις στην κορυφή.
  Ο Γκαμπέσης κατάφερε το δεύτερο

 25. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση για Δήμαρχο τον “Αρβανιτίδη”!!! Είναι που είναι …. θα μας αποτελειώσει, ως πόλη,εντελώς!!!
  Βέροια, η γειτονιά του Αρβανιτίδη

 26. Θα γυρίσει η πόλη 50 χρόνια πίσω ρε Ανώνυμε…
  Ένας καθοδηγούμενος ηγέτης, από οικονομικά συμφέροντα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανέχεια των πολλών και στον πλουτισμό των λίγων, στην εσωστρέφεια και στο μηδενισμό. Και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η οικονομική επιφάνεια να αντικαθιστά την κοινωνική και ηθική καταξίωση.

 27. Και μην ξεχνάτε ότι οι Δήμαρχοι θα έχουν στις ευθύνες τους και τον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων!!!!!!!

 28. Αγαπητοί “ανώνυμοι” και λοιποί φίλοι,

  Όπως θα έχετε διαπιστώσει, τα σχόλια τα έχουμε ανοιχτά, ούτε κωδικό ασφαλείας δεν σας βάζουμε στον κόπο να γράψετε.

  Όμως, σας παρακαλούμε, ένα διακριτικό όνομα να μπαίνει. Πως θα απαντήσω στον 2ο ανώνυμο και πως ο 3ος θα απευθυνθεί στον 1ο;

  Το “ΠΑΟΚ” μια χαρά μας ακούστηκε!

 29. Η γλάστρα του ΠΑΣΟΚ τι δουλειά έχει στο γραφείο της Χαρούλας; Αφού είναι γνωστό σε όλη τη Βέροια ότι δε τη γουστάρει καθόλου γιατί δε μπορεί να τη φτάσει ούτε στο μικρό της δαχτυλακι. Αλλά, ξέχασα, θέλει να βγαίνει φωτογραφίες.

 30. Αποδείχθηκε πως όπως ξεκίνησε (θετικά υπέρ της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου) έτσι και συνέχισε.

  Αλλά, ναι,μικρή η διαφορά και θα μπορούσε να υπάρξει ανατροπή

 31. Έχεις ένα μικρό λάθος. Η Χαρούλα βγάζει 19 στην Βέροια (και τον Τρανίδη) και έναν λιγότερο στη Δοβρά

 32. Οι ελιές αυτές είναι επικίνδυνες για την υγεία αυτών που θα τις καταναλώσουν είτε ως “βρώσιμες ελιές” είτε ως λάδι. Κι αυτό γιατί είναι μολυσμένες από τις αναθυμιάσεις των καυσαερίων των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων κι από τα ιχνοστοιχεία διαφόρων στοιχείων που εμπεριέχονται σ΄ αυτές, του μολύβδου κυρίως, απ΄ τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν απλή. Αγγέλογλου Ιωάννης Βιολόγος

 33. Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή σας κ. Αγγέλογλου. Θα ήταν νομίζουμε σκόπιμο να καταθέσετε τη γνώμη αυτή στους αρμόδιους του Δήμου Βέροιας, ώστε – αν όντως υπάρχει κίνδυνος και αν όντως χρησιμοποιηθούν οι ελιές – να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

 34. επισης θα μπορουσε να παρεβρισκεται και αντιπροσωπεια της Λεgκας Ελιά της Βόρειας Ιταλιας. ΘΑ ειναι μια καλη αρχη για να δειξουμε στους αρβανιτοβλαχους του Νοτου την πραγματικη μας υποσταση

 35. έχετε να πείτε ακόμη πολλά κυρίες και κύριοι του Verianews.blogspot.com δεν θα χωνέψετε εύκολα την επανεκλογή της Χαρούλας και το νέο κόμμα της Ντόρας. Βλέπετε η παράταξή σας χωρίστηκε στα 3 έως τώρα… και ακόμη δεν είδατε τίποτε. Αλλά βάζετε εσείς μυαλό; Μόνο το κομματικό σας όφελος σας ενδιαφέρει. (Για να δούμε θα το δημοσιεύσετε;)

 36. Τι θέλει να πει ο ανώνυμος 1.22 π.μ.;;;;;;;;;;

  Μάλλον δεν διαβάζετε αγαπητέ/η καλά!

  Και, όπως βλέπετε, τα σχόλια τα έχουμε ανοιχτά σε όλους, ακόμα και στους ανώνυμους που κρύβονται πίσω από τη μάσκα τους.

  Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν πως δεν έχουμε λάβει θέση υπέρ κανενός και σχολιάσαμε χιουμοριστικά ή μη όλες τις πλευρές… Σας προτρέπουμε να κάνετε το ίδιο!

 37. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΕ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΛΟΓΩ “ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ” ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΒΗΜΑ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
  ΔΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ FACE.
  ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ.

 38. Ενημερωμένος φαίνεστε αγαπητέ! Αλλά θα εκτιμούσαμε μια μικρή βοήθεια, για να μπορέσουν και οι υπόλοιποι να μαντέψουν σε ποιους αναφέρεστε.

  Ιδίως σε αυτό που λέτε για το facebook… Που να κοιτάξουμε;

 39. Ναι. Και μετά θα αρχίσουν οι της ΝΔ θα πάνε να κάνουν τα γραφεία τους στο…άγαλμα της Ελευθερίας!!!

 40. ε, και σεις πια, όλα να τα πείτε; Αφήστε τα να σχολιάζονται στα καφέ και να μεγαλοποιούνται. Νομίζουν ότι τους συμφέρει περισσότερο. Αν και προσωπικά πιστεύω πως απλά δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους

 41. Χα, χα. Ο Ηλίας στη φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά!!! Σε ρόλο κεντροδεξιού ψάλτη!!! Μου θυμίζει τις φωτογραφίες με τα “κερτάκια” που βγάζαμε στο Δημοτικό.

 42. Για άλλη μια φορά μπράβο στη Χαρούλα και τους συνεργάτες της για την άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Αθλητικού γυμνασίου Βέροιας και ας μην είναι ακόμη στην αρμοδιότητά της. Σε αντίθεση με τον Νομάρχη ο οποίος μας εγκατέλειψε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και αφού βγήκε. Αισθάνομαι δικαιωμένη γιατί ψήφισα τη Χαρούλα και όχι τον Καραπαναγιωτίδη. Οι άνθρωποι και οι πολιτικές φαίνονται στην πράξη…

 43. Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά έλεος πια με αυτή την εκμετάλλευση της μνήμης των αδικοχαμένων παιδιών. Ήθελα να ‘ξερα, δεν ντρέπονται όλοι τους καθόλου? Πολίτες και Πολιτεία? Τι χρειάζεται μια νέα βιβλιοθήκη στο Μακροχώρι αφού η Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροια απέχει μόλις 5 λεπτά? Θα λυθεί το πρόβλημα επιμόρφωσης των Μακροχωριτών? Αντί να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε πραγματικές υποδομές για την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού αναλωνόμαστε σε μ…………… (μικροπράγματα εννοώ).

 44. Αηαπητέ/η,

  Βιβλιοθήκη έχει γίνει και στη Μελίκη και στον Αγ. Γεώργιο. Δεν είναι κακό να γίνονται βιβλιοθήκες και πέρα από τη Βέροια (δεν έχει άλλωστε μόνο η Βέροια το προνόμιο αυτό).

  Ίσα-ίσα, καλύτερα τα λεφτά της Βουλής να πηγαίνουν σε τέτοια, παρά στους 14-15 μισθούς των υπαλλήλων της…

  Σχετικά με τη μνήμη των παιδιών και την “εκμετάλλευση” που λέτε, επιτρέψτε μας να έχουμε διαφορετική άποψη. Αν επρόκειτο για κάποιο κερδοσκοπικό ίδρυμα που έφερε το όνομά τους, θα συμφωνούσαμε απόλυτα!

  Και, για να είναι παραγωγικός ο διάλογος, θα ήταν ενδιαφέρον να καταθέσετε την άποψή σας σχετικά με το ποιες θεωρείτε “πραγματικές υποδομές για την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού”.

  Φιλικά…

 45. Αυτά να τα βλέπουν όσοι πολέμησαν το Δήμο Βέροιας και για την κοινωνική του πολιτική, μέσα σε αυτούς είναι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολίτες και εκπαιδευτικοί… Η Χαρούλα, ο Χατζηαθανασίου και Μαυροκεφαλίδης δικαιώνονται καθημερινά πρώτα από τα παιδιά ROM και την κοινωνία της πόλης και μετά από το Υπουργείο …

 46. ΓΡΑΦΙΚΟ! ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ. ΧΑΧΑΧΑ.

 47. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΙΔΙΩΣ Η ΝΤΟΡΑ.
  ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ.
  ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.

 48. ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΠΟΝΤΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟ!!
  ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ;
  ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΑΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
  “Επειδή έχουμε χρέος να αποδώσουμε έμπρακτα την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού εθνικού αγώνα της εθνικής Αντίστασης, παρακαλούμε για τη συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις του προγράμματος έτσι ώστε ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης να έχει την πρέπουσα λαμπρότητα και πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα.”

 49. Εμείς πρώτοι το λέμε πως υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχε ως αποτέλεσμα να αφυπνιστεί το υπουργείο και να δοθεί λύση.

  Ο Δήμος, όπως και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μπορεί να αισθάνεται πως έπραξαν το καθήκον τους.

  Ωστόσο, περιμένουμε να δοθεί λύση και στο θέμα των συνθηκών διαβίωσης των τσιγγάνων του Εργοχωρίου, καθώς αυτό δεν τιμά ούτε αυτούς, ούτε εμάς, ούτε το Δήμο.

  Και, για να προλάβουμε όσους θίγονται εύκολα, όταν λέμε Δήμο, δεν εννοούμε μόνο την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά όλες τις Αρχές που πέρασαν αυτά τα χρόνια και αντί να δώσουν λύση, έδωσαν φως, νερό και άσυλο στους τσιγγάνους, καθιστώντας το σημείο “γη της επαγγελίας” για τσιγγάνους από όλη την Ελλάδα.

  Το ελπιδοφόρο είναι ότι η διοικούσα παράταξη του Δήμου Βέροιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ελπίζουμε να συνεχίσει ακόμη εντονότερα, ώστε – επιτέλους – να δοθεί λύση και σε αυτό το θέμα.

  Πάντως αγαπητέ, δεν είναι κακό να ασκείται κριτική σε κάποιο θέμα. Είδατε, με την κριτική και τη συζήτηση προέκυψε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που αρχικά υπολογίζαμε.

  Και, επειδή ασχοληθήκαμε με το θέμα, δεν είδαμε πουθενά “πολέμιους” της Χαρούλας, του Χατζηαθανασίου και του Μαυροκεφαλίδη. Απλά, κάποιους που αντιδρούσαν στη λειτουργία του σχολείου στον καταυλισμό.

  Και τελικά, δεν λειτούργησε εκεί, αλλά σε αγαστή συνεργασία Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Δήμου Βέροιας και Νομαρχίας, λειτουργούν τα τμήματα στα σχολεία.

  Φιλικά…

 50. Νομίζω πως κάνουμε ένα λάθος όταν μιλάμε για τους Τσιγγάνους: Θεωρούμε ότι πρόκειται για ανθρώπους άλλης χώρας. Ξεχνάμε ότι είναι Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις με όλους εμάς. Το γεγονός της θλιβερής εικόνας που παρουσιάζουν μέχρι και σήμερα οι καταυλισμοί τους είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολεί όλους συνολικά. Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν νομίζω πως υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να αισθάνεται όμορφα αντικρίζοντας την εξαθλίωση και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που παρουσιάζουν οι παραγκουπόλεις των Τσιγγάνων. Και δυστυχώς σαν κοινωνία συνεχίζουμε να αδιαφορούμε για το μέλλον αυτών των ανθρώπων, κυρίως μάλιστα των μικρών παιδιών. Αφού δεν μπορούν να προστατέψουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, ας αναλάβει την προστασία τους η πολιτεία.
  Εγώ και εσύ αν αφήσουμε εκτεθειμένα τα παιδιά μας να περιφέρονται στους δρόμους της πόλης θα κατηγορηθούμε από τη δικαιοσύνη για ποινικό αδίκημα. Γιατί κανείς, λοιπόν, δεν λογοδοτεί για τα ανήλικα παιδιά των Τσιγγάνων τα οποία ενίοτε περιφέρονται στους δρόμους ζητιανεύοντας, κρατώντας μάλιστα πολλές φορές στην αγκαλιά τους και βρέφη;

 51. Πάντως ρε παιδιά κανένας δε βγήκε μια φορά να διαδηλώσει για τις πλασματικές επιδοτήσεις που έπαιρναν τα προηγούμενα χρόνια οι συνάδελφοί σας. Ξέρουμε μόνο να απαιτούμε ό,τι μας συμφέρει, δε λογαριάζουμε όμως πως όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι στο άρμεγμα του δημοσίου χρήματος. Ο πολιτικός έφαγε 1.000, φάγαμε και εμείς όμως 1. Συνεπώς το παιχνίδι για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος όλων μας.

 52. Αυτό είναι γεγονός φίλε Τάκη. Όταν η Ευρώπη μας έδινε λεφτά, εμείς τα επενδύαμε σε κάθε τι, εκτός από την παραγωγή.

  Και επειδή αυτό – άσχετα αν το παρεδοχόμαστε ή όχι – το ξέρουν πολύ καλά εκεί στην Ευρώπη, μας κάνει να ανησυχούμε για τις εξελίξεις και αντιδρούμε έτσι.

  Γενικά, θεωρούμε πως κάποτε το σύστημα “σε πληρώνω για να πετάξεις την παραγωγή σου” πρέπει να σταματήσει. Αρκετά πια η κακώς εννοούμενη “επιδοτούμενη γεωργία”.

  Επιδότηση ναι, όχι όμως τυφλή και αλόγιστη χρηματοδότηση.

 53. Θα έπρεπε λογικά να επέμβει ο Εισαγγελέας…

  Αλλά, σε ποιον να πρωτοαπαγγείλει κατηγορίες;

  Στους γονείς;
  Στους δασκάλους;
  Στους Δημάρχους;
  Στις Πρόνοιες;

  Είναι θέμα Παιδείας, η οποία λείπει φίλε Τάκη και όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξει.

  Αλλά, να το πάμε και παραπέρα;
  Δεν είναι το ίδιο υπεύθυνος αυτός που εξωθεί ή επιτρέπει την επαιτεία με αυτόν που την συντηρεί, δίνοντας χρήματα;

  Είναι μεγάλη κουβέντα και αλήθεια, πόσο διατεθειμένοι είμαστε σαν κοινωνία να την ανοίξουμε;

 54. Συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις σου φίλε μου. Είναι θέμα όλων μας. Καιρός δεν είναι, όμως, να αναμετρηθούμε με την αδιαφορία που επιδείξαμε τα προηγούμενα χρόνια και να κάνουμε κάτι; Να πούμε όχι στην επαιτεία, κάθε παιδί που ζητιανεύει είναι ένας αυριανός πολίτης που ξεκινάει τη ζωή του με τους χειρότερους οιωνούς. Ας προστατέψουμε επιτέλους αυτά τα παιδιά. Το να καταγγέλλουμε το πρόβλημα κάθε φορά που το συναντούμε, ίσως να είναι ένα πρώτο βήμα για ένα καλύτερο αύριο.

 55. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι φίλε Τάκη; Ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οργανωμένες δομές……….

  Μετά την καταγγελία, τι;

  Σαν χώρα προτιμούμε να επενδύουμε σε όπλα, εμβόλια που μας πασάρουν και μένουν στις αποθήκες να λήγουν και – κυρίως – σε κάτω από το τραπέζι δοσοληψίες.

  Που καιρός για υποδομές και δομές!

 56. Ωραίος ο τελευταίος μαθητής στο βίντεο!!! Πήγε αποφασισμένος να τα χώσει!!! Σίγουρα δεν άκουσε τίποτα από όσα είπε ο Μαυροκεφαλίδης και παρόλο που (προς τιμήν του Δήμου) δόθηκε άμεσα λύση, εξέφρασε το παράπονό του για την ανοργανωσιά και την ασυνεννοησία Νομαρχίας – Δήμου. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω πως είναι ενθαρρυντικό που και η νέα γενιά δεν είναι τελικά τόσο πρόβατα όσο ορισμένοι θέλουν να τους παρουσιάζουν. Μπορεί να ήταν λίγο «άκυρος» ο φίλος μας, ήταν όμως σίγουρα δυναμικά παρόν στον αγώνα.
  (Σημείωση: Τουλάχιστον τα παιδιά αυτά είχαν ένα σοβαρό λόγο. Δε διαδηλώνουν για την τυρόπιτα στο κυλικείο του σχολείου τους, όπως έκανε η δική μου γενιά.)

 57. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ….

  Τι απόγινε η είδηση για την «Ιερή Κόντρα» με τον μητροπολίτη και τον αρχιμανδρίτη??? Γαργάρα??? Έπεσε ψαλίδι???
  Να σου βγάλω νέα είδηση? «ΙΕΡΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ» ….. για τα υπόλοιπα ενημέρωσέ μας εσύ.

 58. Αν την βγάλεις με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, μετά χαράς να τη βγάλεις.

  Μέχρι τότε, άσε να μας να διαχειριζόμαστε το κείμενά μας όπως νομίζουμε.

  Πληροφοριακά, κατά καιρούς θα σβήνονται διάφορα θέματα, για πρακτικούς λόγους.

 59. Αγαπητέ,
  Σε διαβάζουμε γιατί πράγματι είσαι από τους πιο μάχιμους δημοσιογράφους της πόλης μας. Το πιστεύω και το εννοώ αυτό. Γι’ αυτό μου έκανε εντύπωση η τόσο ξαφνική αποσιώπηση του θέματος, για το οποίο ήσουν ο μόνος που τόλμησες να μιλήσεις. Οφείλεις, θεωρώ, μια απάντηση στους αναγνώστες σου. Καλοπροαίρετα σου το λέω, θέλουμε να συνεχίσεις να δημοσιογραφείς χωρίς να φοβάσαι κανένα.

 60. Να΄σαι καλά για τα λόγια σου.

  Δεν υπάρχει φόβος, γιατί αν υπήρχε δεν θα ανέβαινε καν.

  Αυτό που ήταν να πούμε το είπαμε και το δημοσιοποίησαμε. Διαβάστηκε και σχολιάστηκε. Αλλά, επειδή διαπιστώθηκε μία “έξαρση” κρουσμάτων ανωνυμογραφίας και ύβρεων (ευτυχώς ήμασταν online και το προλάβαμε) θεωρήσαμε καλύτερο να αφαιρέσουμε τη δυνατότητα εκτόξευσης λάσπης, με τις “πλάτες” τις δικές μας.

  Το να σβήσουμε ένα σχόλιο είναι εύκολο, αλλά δεν είναι στις αρχές μας. Για αυτό ή όλα ή τίποτα που λένε!

 61. Ίσως να χεις δίκαιο, όμως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια του διαλόγου, στα πλαίσια, φυσικά, της σοβαρότητας και της κοσμιότητας. Δεν είναι, νομίζω, θέμα μόνο των παπάδων, αλλά ενδιαφέρει πιστεύω αρκετούς από τους πολίτες της Βέροιας, όχι ασφαλώς για το περιεχόμενό του (εγώ για παράδειγμα δεν έχω ιδέα τι είναι αυτός ο Οικουμενισμός) αλλά για τον τρόπο που συμπεριφέρονται και λειτουργούν οι εκφραστές(;) της πίστης μας.
  Προσωπικά, παρόλο που δεν γνωρίζω ούτε τον αρχιμαντρίτη ούτε τον μητροπολίτη, ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι η απάντηση της μητρόπολης υπογράφεται από κάποια «Σύναξη ιερέων». Θέλουν δηλαδή να μας πουν ότι οι παπάδες στο Ρουμλούκι και στα Πιέρια σκαμπάζουν από Οικουμενισμούς και τα παρόμοια?
  Το ζήτημα έχει ενδιαφέρον σε συσχετισμό με όσα έχουν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες αναφορικά με τη στάση της μητρόπολης σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την τοπική κοινωνία (πιστεύω πως όσοι διαβάζουν τον τοπικό τύπο θα θυμούνται καλά).
  Ευχαριστώ και συγνώμη για τις παρατηρήσεις μου. Δεν έχουν σκοπό να θίξουν αλλά να προβληματίσουν – όσους φυσικά ενδιαφέρονται, γιατί, ασφαλώς, ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών ίσως να αδιαφορεί πλήρως για το ζήτημα.

 62. Γενικά τα παιδιά “έχωναν”. Ίσως είχαν δίκιο από την πλευρά τους, δεν έβλεπαν το ποιος είναι απέναντί τους, αλλά έναν πολιτικό. Και τον πήρε η μπάλα… Βέβαια, ο κ. Μαυροκεφαλίδης ως δάσκαλος είχε εμπειρία και τα έβγαλε πέρα μια χαρά!

 63. Νομίζω ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, τα δύσκολα έρχονται όσο μεγαλώνει η κρίση, με περιπολίες από τους ίδιους τους πολίτες σε κάθε χωριό, να προσπαθούν να προστατέψουν την περιουσία τους

 64. Ιδίως για τα πιο απομακρυσμένα χωριά, όπως το Ροδοχώρι. Έτσι δεν είναι φίλε Σάββα;

  Και βέβαια, αυτό ισχύει για όλα τα ορεινά χωριά, που για να μεταβεί ένα περιπολικό χρειάζεται από 10 έως και 30 λεπτά (ίσως και παραπάνω…)

 65. Η αισθητική είναι κάτι το υποκειμενικό, παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια στην κατασκευή ενός μνημείου, τα οποία κατά την άποψή μου τηρήθηκαν έως ένα βαθμό στο ηρώο της Βέροιας. Το πρόβλημα νομίζω ότι είναι πρόβλημα θέσης και κατασκευής. Μια κατασκευή με τζάμι δεν θα έπρεπε να είναι στο επίπεδο της πλατείας (έπρεπε να είναι μερικά σκαλοπάτια ποιο ψηλά και προφυλαγμάνη). Όπως δεν έπρεπε να είναι και 2 μέτρα από τη διασταύρωση ενός δρόμου με μεγάλη κυκλοφορία, ώστε να κινδυνεύει από ποδήλατα, αυτοκίνητα κ.λ.π.. Ακόμη δεν θα έπρεπε να εγκλωβίζει υγρασία, με αποτέλεσμα να θολώνει. Όσο για τους βανδαλισμούς από τους απολίτιστους, αυτούς τους αποφεύγεις πρώτα με παιδεία και μετά με αστυνόμευση.

 66. Συμφωνούμε με το υποκειμενικό και οι παρατηρήσεις σας σχετικά με τη θέση του Μνημείου είναι πολύ σωστές.

  Να προσθέσουμε σε αυτά που λέτε αγαπητέ/η Ανώνυμε την επικινδυνότητα των μυτερών πετρών που υπάρχουν στο τοιχίο δίπλα στο “γυάλινο” (πλεξιγκλάς)τμήμα του Ηρώο. Ήδη έχουν παρατηρηθεί κάποια ατυχήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά.

  Σκεφτείτε όμως τι θα μπορούσε να συμβεί αν ένα παιδάκι με το ποδήλατό του έπεφτε στον τοίχο με τις μυτερές πέτρες!

  Κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή!

  Έχει αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές το θέμα, αλλά φαίνεται πως είναι δεμένα τα χέρια, λόγω της σχετικής σύμβασης, για παρεμβάσεις.

  Αν γίνει κάτι όμως, θα είναι εύκολο να βγει σχετική απόφαση για τους υπεύθυνους, καθώς οι Εισαγγελείς και οι δικαστές περνούν καθημερινά από το σημείο και βλέπουν την επικινδυνότητα, οπότε έχουν και ίδια άποψη.

 67. Εάν βρίσκονταν σε υψηλότερο επίπεδο το μνημείο και με μια ανάλογη προστατευτική διαμόρφωση γύρω του, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα και με τις πέτρες. Αν ήταν λίγο ποιο ψηλά θα φαινόταν και από όλο το χώρο της πλατείας, όχι όπως τώρα που δεν φαίνεται διότι το καλύπτουν οι περαστικοί, είναι στο ίδιο επίπεδο. Θα πρέπει όμως να παραδεχθούμε (είμαι σε θέση να γνωρίζω), ότι προκαλεί το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των περισσότερων τουριστών – επισκεπτών. Άρα λοιπόν θα πρέπει να πιέσουμε ως προς την βελτίωση της ασφάλειας και όχι της αισθητικής του νομίζω.

 68. Ούτως ή άλλως, για την αισθητική δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα… Αν και ακόμα για την υπερύψωση μάλλον η προσπάθεια θα έβρισκε γραφειοκρατικά κωλύματα, όντως εκεί πρέπει να στραφούν οι προσπάθειες..

 69. Για την αισθητική του δεν μπορώ να πώ πολλά. Εμένα μου αρέσει και ακόμα δε περισσότερο έχω την άποψη φίλου μου που σπουδάζει στη Βασιλική σχολή καλών τεχνών του Λονδίνου η οποία έλεγε ότι είναι ένα πραγματικά αξιέπαινο και αξιομνημονευτό ηρώο, κυρίως γιατι ενώ αποτελεί αισθητικά κάτι το “ιδιαίτερο” δεν παύει το σχήμα του και η λογική του να είναι ότι πρέπει για μνημείο.
  Φυσικά θα προτιμούσα και εγώ να υπάρχει απο την πάνω πλευρά της πλατείας ένα καγκελο που να προστατεύει τους διερχομένους απο πιθανά ατυχήματα.
  Περιμένω να δώ και τον πύργο και τότε θα κρίνω και την πλατεία.

  ΥΓ: Αλήθεια, πόσο $#@$#! μπορεί να είναι αυτός που το έκανε; Δηλαδή τί μαγκιά; άν του “σπάσουν” το κεφάλι άλλοι, θα είναι και αυτοί μάγκες;

 70. Όντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τον Πύργο. Ας ελπίσουμε να είναι πιο ασφαλής και προστατευμένος και, παράλληλα, να γίνουν και οι απαραίτητες τροποποιήσεις ασφάλειας στο Ηρώο.

  Ξέρουμε ότι οι εμπλεκόμενοι μας διαβάζουν, ας ελπίσουμε να λάβουν υπόψη όλες τις απόψεις που διατυπώθηκαν…

 71. Το παιχνίδι ειναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο.
  Όλοι και όλα για τις βιομηχανίες γίνονται.
  Δέστε τις ανακοινώσεις και τις επιστολές.

 72. νεος ”επαγγελματιας” πολιτικος απο τα χρονια των σπουδων του που εχει να κανει με τα ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ στα πανεπιστημια που λεγονται κομματικες φοιτητικες νεολαιες. Καμια επαγγελματικη, κοινωνικη αναγνωριση, οπως η περισσοτεροι των πολιτικων..οσο για το καθαρος..θα ελεγα ”ακομη”

 73. Θέμα συνήθειας είναι. Αλλά η γέφυρα πραγματικά τα σπάει! Λίγο να μεγάλωνε και το πεζοδρόμιο πρίν και μετά…

 74. Ο προϊστάμενος στον οποίο αναφέρεστε είναι κοινό μυστικό πως είναι ο ευνοούμενος του νομάρχη, δεξί του χέρι και έμπιστος του.
  Κανένας δεν μπόρεσε να τον περιορίσει γιατί είχε την προστασία του.
  Μαζί έχουνε χειριστεί άπειρα θέματα.
  Για ποια απόκριψη μιλάτε; Ποιά ΕΔΕ;

 75. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ “ΚΟΣΜΟΣ” ΜΕ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΝΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕ ΓΝΩΜΗ. ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΞΕΣΠΑΣΕ. ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΩΛΙΕΣΙΕΡΓΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΤΟΙΜΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙΗΤΑΝ ΤΟ ΟΡΘΟ.

 76. Γιατί δεν αναφέρεστε; Θεωρήτε ότι έκανε κάτι; Η απλά δεν είναι ικανός να κάνει κάτι;
  Σαφέστατα ο άνθρωπος στο παραπάνω σχόλιο λέει πως είχε άλλα στο μυαλό του.
  Για ποιούς λέτε τώρα το θυμήθηκανε?

 77. Δεν θα κρίνουμε από μόνοι μας τις προσπάθειες του Νομάρχη. Μέσα από τον διάλογο, ίσως βγουν κάποια συμπεράσματα.

  Πάντως, ό,τι και να λέμε, ευθύνες υπάρχουν στη διοίκηση της Νομαρχίας που είτε από ανικανότητα, είτε από αδιαφορία, είτε από κακό “timing” δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το χώρο και έχει καταντήσει ξενοδοχείο περιφερόμενων αλλοδαπών…

  Σχετικά με το είδος της αξιοποίησης, νομίζουμε πως είναι θέμα που σηκώνει κουβέντα και οι απόψεις είναι λίγο-πολύ υποκειμενικές.

  Μετά χαράς όμως να ακούσουμε απόψεις από όσους γνωρίζουν για το θέμα.

 78. Λέτε “είτε ανικανότητα, είτε από αδιαφορία” αλλά υπάρχει και η σκοπιμότητα.
  Σαφέστατα από την διοίκηση της “Αμάλθειας” και κυρίως το νομάρχη υπήρχε και υπάρχει η κατεύθυνση της δημιουργίας εμπορικου κέντρου.
  Δεν πέρασε από αντιδράσεις πολλών και κυρίως του εμπορικού κόσμου.
  Ο ρόλος της αγοράς υπήρχε και υπάρχει. Κέντρο των εξαγωγών από το νομό και την ευρύτερη περιοχή.
  Περιμένετε να δούμε τι θα γίνει το τελωνείο και πολλά άλλα από την “έλειψει” αποφάσεων.

 79. Αντιλαμβανόμαστε την άποψή σας για τη στάση και άποψη του Νομάρχη για το θέμα.

  Για τους κατά καιρούς βουλευτές που – καλώς ή κακώς – θέλουν να παίζουν ρόλο “Ημαθιαρχών”, τι λέτε;

 80. Πόσο υποκριτές είναι ρε. Αν δεν καταγγείλει ο άλλος, δεν υπάρχει παράβαση ε; Δηλαδή, μέχρι να πάνε σε εκείνο το καφε, δεν πέρασαν μπροστά από άλλα; Ρε ουστ!

 81. Θέλω να δω ο Νομάρχης τι θα πει στους υπαλλήλους του στη Διεύθυνση Υγιεινής που πήγαν στο μαγαζί αυτό.
  Αλήθεια, πόσοι έλεγχοι γίνονται στο δικό του μαγαζί;

 82. πιστευω οτι θα ειναι η αρχη του τελους για την νεα δημοκρατια και του ΣΑΜΑΡΑ. Προβλεπω δυσκολη επικρατηση του ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙ ΤΟ ΛΑ.ΟΣ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ..

 83. Είανι πγάραμτι φεοβρό. Ο απώνθνριος εφέγκαλος ενίαι ελεντώς άστωγνος και αξερενενηύτος. ……… λειτουργεί χωρίς ακόμη και εμείς οι ίδιοι να μπορούμε να αντιληφθούμε τον τρόπο.

 84. Η προπαγάνδα των Σκοπιανών είναι φυσικά γνωστή. Είναι προφανές ότι επιχειρείται η στράτευση της ιστορίας (όπου χρειάζεται μεταλλαγμένης) για την προώθηση πολιτικών επιδιώξεων. Αυτό ήταν και θα είναι πάγια τακτική των εθνικών κυβερνήσεων. Εμείς ως Έλληνες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την παραχάραξη της ιστορίας. Τα ελληνικά ασφαλώς είναι μία ενιαία γλώσσα, η οποία όμως διακρίνεται σε διαλέκτους. Ασφαλώς υπήρχε αρχαία Μακεδονική διάλεκτος (όπως και η Δωρική, η Ιωνική, ή Αττική κλπ), ήταν όμως μια διάλεκτος καθαρά ελληνική. Η διάκριση σε διαλεκτικές διαφοροποιήσεις εμένα μου φαίνεται ύποπτη, αν και ποτέ μου δε μου αρέσει να κινδυνολογώ και να διαβλέπω συνομωσίες πίσω από οτιδήποτε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη στόχευση της εταιρείας που προβαίνει σε αυτούς τους διαχωρισμούς. Η γλώσσα μας είναι μία, η ελληνική. Οι διάφορες διαλεκτικές παραδόσεις επιβεβαιώνουν απλώς την πολυπλοκότητα και τον πλούτο της γλώσσας μας. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις διαλέκτους ως σημεία διαχωρισμού, αλλά μόνο ως σημεία σύνθεσης και πολυεστιακής εξέλιξης. Η ύπαρξή τους εξάλλου επιβεβαιώνει την μεγάλη ελληνική διασπορά, η οποία συντελέστηκε ήδη από την αρχαιότητα.
  Οι Σκοπιανοί μιλούν μια σλαβογενή διάλεκτο. Ας επιχειρήσουν να τη συνδέσουν με ανάλογες σλαβογενείς διαλέκτους των Βαλκανίων. Δεν υπάρχει λόγος να εκτίθενται διεθνώς με τις άτοπες προσπάθειες να μας πείσουν ότι αποτελούν τους φυσικούς (ή πολιτισμικούς) απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων. Το ότι τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκεται σήμερα εντός των συνόρων των Σκοπίων δεν σημαίνει ότι τους κληροδοτήθηκε και ολόκληρη η Μακεδονική ιστορία και παράδοση. Ας προσπαθήσουμε επιτέλους να συνυπάρξουμε μέσα σε συνθήκες ρεαλισμού και όχι νοθείας και πλαστογραφίας. Η αξία ενός λαού δεν πιστοποιείται από το τι ή ποιοι ήταν οι πρόγονοί του, αλλά από το πώς ο ίδιος ο λαός αξιοποιεί τα υπάρχοντα δεδομένα προς το κοινό όφελος και καλό.

 85. Σχόλιο στο facebook από τον αναγνώστη μας Constantine Zokos:

  “Ήμουν μπροστά στο περιστατικό και δεν είμαι καπνιστής, αλλά θεωρώ ότι το να σημειώνονται ορισμένα καταστήματα είναι ότι χειρότερο. Προσέξτε ότι οι πάντες έχουν καταπατήσει κάθε σπιθαμή από τους κοινόχρηστους χώρους των πεζοδρομίων και κανένας δεν νοιάζεται. Και μετά μου λέτε πως η Βέροια είναι πόλη.”

 86. ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΑ 1,6 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
  ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΕΡΔΟΣ ΕΧΟΥΜΕ.
  ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ?
  ΤΙ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΖΟΡΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ;
  ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ;

 87. Κάθε φορά που ανοίγουν το νερό στα φράγματα της ΔΕΗ παρακολούθησε κανείς πόσο μετακινούνται τα κάδρα στους τοίχους του σπιτιού του στα χωριά και στα μοναστήρια των Πιερίων ή των αντίστοιχων σε Αγία Βαρβάρα, Ασώματα και Ραχιά;Παλιά λέγανε πως η Βίστριτσα κάθε μέρα τρώει και από ένα ζωντανό, γιά ζώο γιά πουλί γιά άνθρωπο. Πολύ φοβάμαι ότι τώρα με τα φράγματα, άμα ξεσπάσει το θηρίο που κρύβεται στο ποτάμι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, ούτε στα Πιέρια, ούτε στον κάμπο της Ημαθίας. Μήπως και ο δρόμος γιά τα χωριά των Πιερίων, που γιά τέταρτη φορά προσπαθούν να στηρίξουν χαλνάει από την ίδια αιτία;δηλαδή από το νερό του Αλιάκμονα;Τί έχουν να πουν οι ειδικοί, άν φυσικά τους απασχόλησε το θέμα. Και βέβαια κάποτε η ΔΕΗ πρέπει να πληρώσει και θα πληρώσει πολλά σπασμένα

 88. Κανένας Τσαβδαρίδης θα είναι. Ο τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αφού έχασε τη Δημαρχία (κοινώς έφαγε τη μπάμια) γιατί να μην επιχειρήσει να βρει νέα κατσαρόλα για ανακάτεμα; Μήπως είμαι περίεργος ή υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν;

 89. Γράψ’ τον τον π……….. αράνονο!!!!!!!!!
  Μήπως βάλουμε μυαλό.
  Αν και για να είμαστε δίκαιοι το θέμα του παρκινγκ στη Βέροια φαντάζει γόρδιος δεσμός.

 90. Είμαστε όμως και εμείς περίεργοι…
  Από τη μία γκρινιάζουμε που όλοι παίρνουν τα αυτοκίνητά τους για να έρθουν στο κέντρο, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε εμείς (!) χώρο και από την άλλη, προτιμάμε να γυρίζουμε μισή ώρα ψάχνοντας μια θέση, ξοδεύοντας έτσι πολλά περισσότερα από το να το βάζαμε στο πάρκινγκ.

  Τελικά, δεν σωζόμαστε με τίποτα. Ή οι παρκαδόροι θα μας τα φάνε ή οι “λίαν ευαίσθητοι” της Βέροιας θα μας τα “χώσουν” επειδή το βάζουμε κάτω από την Εληά ή θα ψάχνουμε για ώρα…

  Φυσικά, αντιστεκόμαστε στην γουρουνοποίηση, αντίθετα με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της φωτογραφίας…

 91. 200 θέσεις έχει το πάρκιγκ κάτω από την Ελιά από τις οποίες οι 100 είναι κάθε μέρα ελεύθερες. Ο χώρος έχει χαλικοστρωθεί και δεν υπάρχουν και λάσπες πλέον. Με τόσες θέσεις ελεύθερες για ποιο πρόβλημα στάθμευσης μιλάμε;

 92. Συμφωνούμε, με το πάρκινγκ της Εληάς (άσχετα το τι έλεγαν ορισμένοι προεκλογικά περί περιβαλλοντικής καταστροφής) έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος.

  Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο φόβος για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, καθώς το σημείο είναι ξεκομμένο από τα βλέμματα των περαστικών (μόνο όσοι πάνε και έρχονται στον χώρο μπορούν να δουν και να αποτρέψουν ενδεχόμενη διάρρηξη)και δεν υπάρχει φύλαξη.

  Αυτό το γεγονός, όπως φαίνεται,λειτουργεί αποτρεπτικά για πολλούς.

  Βέβαια, είναι και οι άλλοι, που θέλουν το αυτοκίνητο έξω από την καφετέρια που πίνουν τον καφέ τους, αλλά αυτοί ανήκουν σε άλλη κατηγορία, αλλά εδώ μιλάμε για τους “νορμάλ” πολίτες.

 93. Πως και δεν πήρε και τον Καραπαναγιωτίδη, να τις κάνει δύο τις σημερινές “δημοσιογραφικές επιτυχίες”;

 94. Φαγωθήκατε με τον Νομάρχη, εντάξει μας είπατε την άποψη σας, αλλά δεν χρειάζεται να βλέπουμε τα γεμάτα χολή σχόλια σας σε κάθε θέμα

 95. Φίλες – φίλοι,

  Νομίζουμε ότι όντως έχουν ξεφύγει κάποια σχόλια από την κριτική και αγγίζουν τα όρια χλευασμού, κάτι που σαφώς δεν συνάδει ούτε με την κοσμιότητα και ούτε τη νομιμότητα.

  Παρακαλούμε να είστε πιο προσεχτικοί, ειδικά όταν βρίσκεται υπό ανωνυμία.

  Την επόμενη φορά που υπάρχουν απλά απαξιωτικά σχόλια, θα μας αναγκάσετε να προβούμε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε διαγραφή σχολίων.

  Ελπίζουμε να δείξετε κατανόηση στην έκκλησή μας.

 96. Καλά τό λέτε, ἀλλά πρίν καταλήξει σέ “ἀλλιῶς” ἦταν “ἀλλοιῶς”. Καλή συνέχεια καί συγχαρητήρια, ἀλλά τό σχόλιο στίς χειροτονίες δέν θά τό βάλετε;

 97. Το ζήτημα αυτό θα λυνόταν μόνο άν αφήναν το σκυρόδεμα και δεν έβαζαν τα ξύλα, άλλα τότε Νίκο σκέψου το αισθητικό αποτέλεσμα θα ήταν τουλάχιστον χαμηλού επιπέδου. Απο αυτυά που ξέρω υπήρχαν σκέψεις για το ζήτημα αυτό γιατί το ξύλο που μπήκε ναι μέν είναι υψηλής αντοχής στην υγρασία που φυσιολογικά υπάρχει λόγω του ποταμού, άλλα και στην προστασία του σκυροδέματος γιατί το ξύλο που τοποθετήθηκε ουσιαστικά απτρέπει την δημιουργία προβλημάτων στον σκελετό, στην βάση, της γέφυρας. Νίκο, χειμώνας είναι, χιόνια θα έχει, όλο και κάποια βούτε θα φάμε. Εδώ αμάν κάνουμε να μπορέσουμε να ξανακάνουμε καμια νεανική “βλακεία” με την ευκαιρία του χιονιά! Όπως κάθε χειμώνα λοιπόν, την κάμερα ανα χείρας και άς βγάΛΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΌ ΒΙΝΤΕΆΚΙ. όΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΙΟ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΟΥς, ΝΑ προσέχουν και όταν περνάνε, άλλα και όταν πάνε στην τουαλέτα! (και ο νοών νοείτο)…

  κγ

 98. Όταν μια χώρα έχει καταφέρει και είναι απο τις τοπ σε τουριστική ανάπτυξη, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε δεσμούς, ακόμα και άν αυτή η χώρα ονομάζεται Τουρκία. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι κάτι τα 400 χρόνια, κάτι οι μεταναστεύσεις καθ΄όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας, υπάρχουν αναντήρικτα σημαντικοί δεσμοί. ΣΕ δύσκολα οικονομικές συγκηρίες, δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι, υπάρχουν συνεργάτες και…πελάτες! Κυνικό μεν, ρεαλιστικό δε.

 99. Δεν θα έπρεπε καν να μιλάμε για εχθρούς και φίλους, από τη στιγμή που η ιστορία έχει αποδείξει πως σε επίπεδο λαών κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

  Όσοι έχουν ταξιδέψει στην Τουρκία, θα έχουν ζήσει την αδελφική συμπεριφορά που συχνά επιδεικνύουν οι Τούρκοι.

  Και, εννοείται, πως θέλουμε τα χρήματα και των Τούρκων και των Βουλγάρων και όλων των γειτόνων μας.

 100. Ο δήμαρχος ξέχασε να πει ότι για να γίνει η παραχώρηση της βέτλανς “απαίτησε” να γίνει μελέτη, η οποία στοίχισε 1.639.646 € και η οποία κοσμεί τα συρτάρια του εκάστοτε Διοικητή του νοσοκομείου – αυτό δεν είναι “παράλογο για την πολιτεία που δαπάνησε αυτά τα χρήματα” για ένα έργο που δεν το πίστεψε και δεν το πιστεύει κανείς;
  Επίσης το έργο “αναδιαρρύθμισης-ανακαίνισης-εξοπλισμού του νοσοκομείου Νάουσας” είχε προϋπολογισμό 4.470.000 €, αλλά δημοπρατήθηκε και κόστισε λιγότερο, λόγω εκπτώσεων (ας το βρει η δημοσιογραφική έρευνα).
  Άλλα έργα που έγιναν την τελευταία 10ετία: “εγκατάσταση υποσταθμού Μέσης Τασης” με προϋπολογισμό 1.188.370€ και “νέα πτέρυγα χειρουργείων” με προϋπολογισμό 1.008.013€ – και εδώ πρέπει κάποιος να ρωτήσει για το τελικό κόστος, ενώ έχουν δαπανηθεί και 574.179€ για μελέτη “προσθήκης ορόφων στον υποσταθμό Μ.Τ.”

 101. Δάσκαλος, Παυλίδης, Αρχοντάκη, Πουλασουχίδης, Βοργιατζίδης, Κάκαρης, για αντιδήμαρχοι και Μαυροκεφαλίδης για πρόεδρος. Παπαϊωάννου ή Γαϊτάνου γραμματέας.

  Αντιπρόεδρος Βεσυρόπουλος ή Νεστορόπουλος.

  Ελπίζω μη δούμε σε έμμισθες θέσεις τις “γλάστρες” του συνδυασμού.

 102. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΟΣΟΥΝ .ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ .ΠΡΙΝ 21 ΜΕΡΕΣ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ .ΜΑΝΩΛΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ .

 103. Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟΝ “ΠΑΛΜΟ”.ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ!ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ!

 104. Μπράβο Βρασίδα. Συμφωνούμε!!! Ναι, έξω οι ξένοι. Αυτοί οφείλονται για την ολισθηρότητα του δρόμου και για τις απρόβλεπτες χιονοπτώσεις. Προτείνω για να απαλλαγούμε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα συνεχώς αυξανόμενα τροχαία δυστυχήματα να διώξουμε την πηγή του κακού: ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ. Για ένα μέλλον χωρίς ολισθηρούς δρόμους, χωρίς τροχαία ατυχήματα.

 105. Ρατσιστές δεν πρέπει φυσικά να είμαστε. Δεν πρέπει όμως επιτέλους να ενταχθούν κάποτε αρμονικά σε αυτή την κοινωνία που ζούμε και οι Τσιγγάνοι??? Νόμοι άραγε υπάρχουν σε αυτό το κράτος??? Οι μήπως οι νόμοι λειτουργούν ρατσιστικά μόνο προς τους “μη τσιγγάνους”?

 106. Πολλοί απαντούν θετικά στο ερώτημά σας: μήπως οι νόμοι λειτουργούν ρατσιστικά μόνο προς τους “μη τσιγγάνους”

  Και πραγματικά, με όσα βλέπουμε όλοι μας, καμιά φορά είναι δύσκολο να αποφανθούμε για το αν είναι τελικά ή όχι υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται ή αν τελικά αυτοί λειτουργούν…

 107. Πουλασουχίδης, Κάκαρης, Λαζαρίδης, Θεοδωρίδης, Δάσκαλος, Καγκελίδης για αντιδήμαρχοι και

  Μαυροκεφαλίδης για πρόεδρος. To μόνο βέβαιο.

  Βοργιαζίδης ΔΕΥΑΒ

  Παυλίδης Αναπτυξιακή

  Τσαπαρόπουλος Νομιικό πρόσωπο δημοσιου δικαιου

  Επίσης παίζει να μην είναι αντιδήμαρχοι και να είναι ο Κάκαρης στην νέα Κοινωφελή πρόεδρος
  και Δάσκαλος στη ΔΕΥΑΒ.

 108. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ
  ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ?

  ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ , ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ.

 109. Δεν αναφέρουμε πουθενά ότι η συγκεκριμένη παρακολούθησε… Το ερώτημα, άλλωστε, τίθεται ξεχωριστά.

  Αυτό που λέμε είναι ότι τουλάχιστον πήγε στη συνεδρίαση και αφού πήγε που πήγε, ασχολήθηκε.

 110. Απο τα νεα καβαλημενα καλαμια του συμβουλίου !!!
  Μίλα μαζί της και θα καταλάβεις πως εχει λιγο ψηλά το αμανέ.

 111. Ας ελπίσουμε ότι είναι απλά από το…άγχος. Αν είναι όντως επί καλαμίου, θα μας έβρει μπροστά της, καθώς η αλήθεια είναι ότι έχουμε αλλεργία στις καλαμιές!

  Αλλά, κύριες και κύριοι, ειδικά όταν εκφέρουμε άποψη για ένα πρόσωπο, η στοιχειώδης ευγένεια επιτάσσει την μη ανωνυμία, καθώς μιλάμε για ένα πρόσωπο με ονοματεπώνυμο.

  Παρακαλούμε να το σεβαστείτε αυτό που ζητάμε, ως ελάχιστη χάρη.

 112. Ήθελα να ήξερα, ποιος κολλημένος πάτησε αδιάφορο στο θέμα αυτό! Αν δεν είναι ενδιαφέρον σε ένα ειδησιογραφικό μπλογκ η ορκωμοσία του/της Δημάρχου, τι είναι; Ποιος ήπιε καφέ που;

 113. Έχει πολιτική «+είδηση» ο κατΑγγέλογλου. Δε μασάει. Θα τους κάνει και πάλι όλους «κόμιξ». Ζούμε γενικά «Κομιξ-οτραγικές» στιγμής στη Βέροια τα τελευταία χρόνια. Ας ελπίσουμε πως κάποτε από τη γκρίνια και τις εύκολες καταγγελίες θα περάσουμε στην πράξη για το κοινό όφελος.

 114. Πάντως τον Βοργιαζίδη έχε τον κάππου ώς σίγουρο. Σε σχέση με τα τεχνικά. Επίσης είναι απλό: Λαζαρίδης Αντιδήμαρχος Βεργίνας. Κουτσαντάς Μακεδονίδας (λογικά) και Φιλιππίδης Μακροχώρι (λογικά). Εγώ βλέπω την Χαρά να κάνει μερικές εκπλήξεις στο πώς θα είναι κατανεμημένοι. Δηλαδή δεν νομίζω να δούμε Αντιδημάρχους – Πασπαρτού (με πολλές Αρμοδιότητες ταυτοχρόνως δηλαδή). Προβλέπω συννένοση ΤΕχνικής και καθαριότητας για πιο τεχνοκρατική λειτουργία και καλύτερη συνεργασία για ακόμα πιο συνετή οικονομική διαχείριση. Επίσης η κοινωνική πολιτική προβλέπω να ανοίγει και να μην μένει στα στενά “όρια” μιας Αντιδημαρχίας, με απολήξεις παντού.
  Μην ξεχνάμε ότι ο Καλλικράτης προβλέπει και την δημιουργία πολλών επιτροπών με μεγάλο εύρος θεματολογίας και άρα πολλά μπορούν να καλυφτούν απο εκεί.

 115. Πάντως εγώ έχω δεί πιο πολλές συνεδριάσεις απο μερικούς!!! Πάντως σοβαρά τώρα, είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικό το γεγονός ότι μελλοντικοί δημοτικοί σύμβουλοι απο τώρα δείχνουν ενδιαφέρον ακι ενεργό συμμετοχή. Μόνο ελπίδα μπορεί να μας προσφέρει ώς γεγονός. Επίσης υπάρχει καλό ποσοστό εκπροσώπησης της νεολαίας και αυτό είναι ένα ακόμα ενθαρυντικό γεγονός.

 116. Πολύ ενδιαφέρουσα εκτίμηση.

  Όπως και να έχει, θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα όπου θα μπουν ικανά στελέχη, αλλά όχι κορεσμένα. Μεγάλο στοίχημα είναι αυτό, δεν είναι απλά απαρίθμηση ονομάτων και τελείωσε από εκεί και πέρα.

  Και, το βασικότερο, πρέπει να απαντήσει με τις επιλογές της η Δήμαρχος σε όσους την κατηγορούσαν πως υπήρχαν την περασμένη τετραετία 6 ΔΗΜΑΡΧΟΙ και 1 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.

 117. Τι να πούμε και εμείς αγαπητέ που έχουμε παρακολουθήσει τις περισσότερες των συνεδριάσεων… Για δήμαρχοι έπρεπε να πάμε :D

  Είναι όντως ελπιδοφόρο που έπεσε ο μέσος όρος των ηλικιών και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι παρατάξεις (όποιες το έκαναν) που έβαλαν νέους ανθρώπους μπροστά.

 118. Πρόκειται για καταγγελίες ενός αναγνωρισμένου Σωματείου. Αν ευσταθούν ή όχι, είναι θέμα δικαστικής έρευνας.

  Θα περιμέναμε με ενδιαφέρον να βγει κάποια απάντηση από τον Όμιλο, για να υπάρχει και ο αντίλογος.

 119. Τόσα θα παίρνουν στο χέρι, δεν θα έχουν εξτρά από παραστάσεις σε Συμβούλια και Επιτροπές.

  Προφανώς θα υπάρχουν και κονδύλια για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

 120. Ως πρόσωπο της χρονιάς δεν μπορεί να είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο της “πολι-τικής”σκηνής, πολλές φορές αυτοδιαφημιζόμενο, αλλά κάποιο πρόσωπο που παρουσιάζεται και διαπρέπει μέσα στον ίδιο χρόνο. Έτσι θεωρώ ως πρόσωπο της χρονιάς που τελείωσε μόλις εχθές την Κυρία Γεωργία Μπατσαρά, που και στις βουλευτικές αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τα δεδομένα που υπάρχουν στον Νομό μας, πρώτευσε. Εξάλλου η κίνησή της να δεχτεί να αναλάβει γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου-θυμάστε την περιπέτεια;- ηταν μία απόδειξη πολιτικού ήθους και συνέπειας στις αρχές της παράταξης στην οποία ανήκει και μέσα στην οποία με πολλούς αγώνες και θυσίες ανδρώθηκε. Χωρίς “πλάτες”, χωρίς υποστήριξη, με μόνη δύναμη την προσφορά της που την αναγνώρισαν και την αναγνωρίζουν οι αγνοί πατριώτες. Έτσι, λοιπόν, με τα κριτήρια αυτά, θεωρώ πολιτικό πρόσωπο γιά το 2010 την Κυρία Μπατσαρά. Θα πρέπει να προσθέσουμε επίσης ότι η πρόταση του κόμματος γιά την Δημαρχία της Βέροιας έγινε σε επίπεδο αρχηγού κόμματος προς αυτήν, ασχέτως αν γιά άλλους γινόταν συνεχώς λόγος. Ξέρω πως θα προσκρούσω στο ήθος της και στους ταπεινούς τόνους, με τους οποίους μία ζωή εργάζεται μέσα στην μεγάλη παράταξη, αλλά κάποτε θα πρέπει να λέμε και την αλήθεια με το αληθινό και προπάντων γνήσιο όνομά της.

 121. Η μοναδική γυναίκα δήμαρχος σε πρωτεύουσσα νομού. Αυτό λέει πολλά. Σίγουρα πολιτικό πρόσωπο στην Ημαθία, άλλα και απο αυτά που φαίνεται και με ιδιάζουσσα σημασία σε Πανελλαδικό επίπεδο.
  Βέβαια περιμένουμε πολλά. Ακόμα περισσότερα απο όσα περιμε΄ναμε στην 1η της θητεία. Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η Χαρά και οι συνεργάτες της θα αφήσουν ανεξήτιλη τη σφραγίδα τους στην ιστορική Βέροια.

 122. ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΛΕΚΤΟ Ο ΤΣΑΜΗΤΡΟΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ. Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΕΤΕΙΝΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΣΑΒΔΡΑΙΔΗ. ΑΨΟΓΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

 123. Τρεις παρατηρήσεις μονάχα:
  1. Είναι λογικό κάποιος που συμμετέχει σε μια δημοκρατική διαδικασία ως υποψήφιος να ΜΗΝ αναγνωρίζει τη διαδικασία όταν το αποτέλεσμα ΔΕΝ τον ευνοεί; Αυτό έπραξε δις ο κ. Ασλάνογλου με αντίστοιχες ενδοπαραταξιακές ψηφοφορίες όπου αφού έλαβε πανηγυρικά μέρος ψηφίζοντας, ανέκρουσε πρύμναν όταν το αποτέλεσμά τους ήταν αρνητικό για αυτόν.
  2. Ο κ. Ασλάνογλου διεγράφη μάλλον επειδή ψήφισε ως αντιπρόεδρο τον κ. Μπιλέκα από τον αντίπαλο συνδυασμό, πράγμα παντελώς αδικαιολόγητο εκτός και αν εκληφθεί ως “κίνηση αβροφροσύνης” για τις ψήφους που εισέπραξε από τον αντίπαλο συνδυασμό ως υποψήφιος πρόεδρος, παρά επειδή έθεσε ο ίδιος υποψηφιότητα ως πρόεδρος (και ο νοών νοείτω).
  3. Το άκρον άωτον της μικροπολιτικής αποτελεί η απεμπόληση από το συνδυασμό Τσαβδαρίδη της θέσης του αντιπροέδρου που γενναιόδωρα τους προσεφέρθει από τον συνδυασμό Ουσουλτζόγλου και η άκριτη και αναποτελεσματική στήριξη του “αντάρτη” Ασλάνογλου. Αλλά για αυτή τους την “αστοχία” θα πρέπει να απολογηθούν μάλλον στους ψηφοφόρους που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

 124. Συμφωνώ απόλυτα ότι πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς είναι η Γεωργία Μπατσαρά, γιατί με το πολιτικό της ήθος και την αξιοπρέπεια της
  αποτελεί όαση στην έρημο της πολιτικής μας ζωής.
  Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εργάζεται ακούραστα και χωρίς ιδιοτέλεια για το καλό του τόπου μας.
  Μπράβο Γεωργία!!!
  Στην καρδιά μας είσαι πάντα πρώτη γιατί ξέρεις να αγωνίζεσαι και να διεκδικείς με αξιοπρέπεια παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.

 125. Αν ο συνδυασμός στην Αλεξάνδρεια που πήγε ο αδελφός του λεγόμενου βουλευτή, ενώ έπρεπε να λέγεται τρομοκράτης, είναι ανεξάρτητος και υπερκομματικός, καλώς. Αλλοιώς θα έπρεπε η μεγάλη παραδοσιακή παράταξη να τους διαγράψει και τους δύο. Είδατε η Χαρουλίτσα πώς έδρασε ακαριαία; Η Ν.Δ. τί φοβάται; Και από βουλευτή έπρεπε να τον διώξει, γιατί ζητούσε μονοσταυρία και ξεγελούσε τον κόσμο.

 126. Καλά, ρε παιδιά, και συγγνώμη δηλαδή, πιό καλές φωτογραφίες δεν είχατε να βάλετε;Ή μήπως αυτό είναι το νέο στυλ των Δημοτικών αρχόντων κατά Νάουσα μεριά.

 127. Όταν θέλετε να απευθύνετε κατηγορίες για κάποιο πρόσωπο, παρακαλούμε τα μηνύματά σας να είναι επώνυμα.

  Έχουμε πει πως είμαστε υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου, αλλά δεν σκοπεύουμε να πάμε φυλακή επειδή κάποιοι θέλουν να διασπείρουν φήμες και κατηγορίες ανώνυμα στο διαδίκτυο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 128. ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟ VERIANEWS. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΟΔΑΝΙΚΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ BLOG ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ, (ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΡΕΣ) ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ.

 129. Πολύ ωραίες οι σκέψεις της κυρίας Δημάρχου γιά πολλή δουλειά κλπ. Αλλά, ήδη από πέρισυ, άνοιξαν τα κράσπεδα στον δρόμο προς Βεργίνα, βγαίνοντας από το χωριό Αγία Βαρβάρα, και το αυλάκι δεν καθαρίστηκε. Με αποτέλεσμα νερά αποχετεύσεων κλπ να έχουν γεμίσει το ρείθρο και να βγαίνουν στον δρόμο. Και από τον δρόμο αυτόν περνούν όλοι όσοι κατευθύνονται προς Πιέρια αλλά κυρίως προς Βεργίνα. Λίγη φροντίδα από τους νέους.

 130. Η φράση από καρδιάς που συνηθίζουν οι “καρδιακοί” μας άρχοντες να λένε και να γράφουν δεν είναι σωστή. Μεταφράζουν την φράση εκ καρδίας, αλλά η πρόθεση από συντάσσεται με αιτιατική στην περίπτωση αυτήν. Το σωστό θα ήταν “από την καρδιά μου” ή “μέσα από την καρδιά μου”. Από + γενική σημαίνει απόσταση, π.χ. από Βεροίας μέχρι Θεσσαλονίκης. Τελικά, η δημοτική γλώσσα δεν είναι απλή μετάφραση της αρχαίας, είναι άλλη η δομή της και άλλη η σύνταξή της. Απλά πράγματα έχουν επικρατήσει αλλά δεν είναι συντακτικά σωστά. Δεν πιστεύω ότι δείχνουν αγραμματοσύνη, απλά, έτσι, λάθως, τα συνηθίσαμε.

 131. Ότι και να λενε, πρώτο το veria news έβγαλε την ειδηση για τους αντιδημαρχους και αποκαλυψε τα ανακατωματα που εγιναν

 132. Πιστεύω ότι όταν καταλαγιάσει λίγο το θέμα με τους Αντιδημάρχους και αρχίσει να γίνεται η “δουλειά” τότε θα ηρεμήσουν πολύ τα πράγματα. Γιατί; Απλά γιατί υπάρχει άπλετο πεδίο δράσης για τον καθένα απο αυτούς. Σκέψου το. Τεχνικά = αστικές αναπλάσεις, επενδυτικό. Κοινωνική πολιτική = συνέχεια σε μια καταπληκτική δουλειά που ήδη έχει γίνει. Πολεοδομία = δεν το σχολιάζω, ΓΠΣ και ΖΟΕ μιλούν μόνα τους. Οικονομικά = επίσης ασχολίαστο, σκεφτείτε μόνο τα χρέη πρώην δήμων όπως η Βεργίνα και η Μακεδονίδα. Καθαριότητα = οι πρόσφατες εκλογές λένε πολλά. Και η πολιτική προστασία που φυσικά πρέπει να είναι 24/7. Δίνω ένα μήνα. Να στρώσουν στις υπηρεσίες τους, να βγουν οι επιτροπές και να ρολάρει λίγο η φάση όλη. Τότε μπορεί να βγει κάποιος και να κάνει κριτική. τώρα όχι. Πιστεύω η “τρελή” ανανέωση που έκανε η Χαρούλα έπιασε πολλούς εξ απίνης και προσωπικά με εξέπληξε ευχάριστα. Ειδικά όσον αφορά τα τεχνικά/πολεοδομία που πλέον είναι δύο αντιδήμαρχοι με τεράστια καριέρα στο χώρο, άν και ο προηγούμενος μην ξεχνάμε ότι κουτσά στραβά (όπως θέλετε) “έστησε” και δύο γέφυρες!

 133. Ο Απόστολος Γκλέτσος, δήμαρχος Στυλίδας, μέσα στην υπερβολή που τον διακρίνει, βγήκε μπροστά και τα ‘γκρέμισε όλα’ στα διόδια της Πελασγίας, για να υπερασπιστεί το συμφέρον των δημοτών του από το χαράτσι των διοδίων.

  Οι δικοί μας Δήμαρχοι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 134. Συγχαρητήρια αγαπητέ! έχετε ένα πολύ σοβαρό blog, το πρώτο στην Ημαθία, μακριά από “Λα”ικουριές” της εποχής! Εύγε!

 135. Μην πτοήστε από τα πικρόχολα σχόλια και τις ζήλιες. αυτά είναι αναπόφευκτα, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται με συνείδηση, όπως εσάς. Άντε, καλή συνέχεια.

 136. Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει.

  Τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά (σε επίπεδο τοπικών ειδήσεων και όχι αναδημοσιεύσεων άσχετων ειδήσεων μόνο και μόνο για να υπάρχει ροή ειδήσεων) ο Νίκος, ο Γιάννης και οι άλλοι συντελεστές του blog είναι πρωτοπόροι.

  Οι κλάψες και οι μικρότητες απλά επιβεβαιώνουν αυτά που αναφέρω παραπάνω.

 137. Αυτό που κατάφερε τελικά ο κ. Σ. Ασλάνογλου είναι, ενώ συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους βάζοντας μια καλή παρακαταθήκη για μια ελπιδοφόρα πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με την επιστημονική του κατάρτιση, τελικά μάλλον λόγω απειρίας και πρώιμης φιλοδοξίας κατάφερε να σημαδέψει με άσχημο τρόπο την πολιτική του παρουσία στο νέο Δήμο Βέροιας. Εις το εξής όλοι θα είναι επιφυλακτικοί μαζί του… Κρίμα Στέλιο, στο χέρι σου είναι να αποδείξεις ότι ήταν μόνο θέμα απειρίας…

 138. Γνωρίζοντας το ήθος αλλά και την εργατικότητα του κυρίου Τατούλη είμαι σίγουρος για το ώφελος των δημοτών της Βέροιας από την παρουσία του στα κοινά

 139. Θα έπρεπε να ντρέπεται .. εμείς είχαμε στηρίξει κάποιες ελπίδες στο πρόσωπο του και αυτός μας έγραψε κανονικά…. Θα το σκεφτώ πολύ εάν τον ξανά εμπιστευτώ.. θα πρέπει να βγει και να δώσει εξηγήσεις σε αυτούς τους 15000 ψηφοφόρους..

 140. Ο Νεστορόπουλος τι τρέχει συνέχεια σαν ουρά πίσω του; Θέλει μήπως να γίνει υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας;

 141. ναι ναι πολυ σοβαρή περίπτωση διαδοχής.
  Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η θέση και με ποια σειρά θα κάθεται στο συμβούλιο.

 142. Από μία συνεδρίαση, δεν μπορούμε να βγάλουμε έτσι εύκολα συμπεράσματα.

  Σχετικά με την διαδοχή, άπαξ και παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος ο επικεφαλής, αυτόματα τίθεται ο πρώτος σε ψήφους επικεφαλής, εκτός και αν δεν το επιθυμεί.

 143. Διευκρίνηση – διόρθωση:

  Έπειτα από άκομψη μεν, πλην όμως χρήσιμη παρατήρηση αναγνώστη μας, οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

  Σύμφωνα με το Άρθρο 66, παρ. 3 του νομοσχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: “Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο σύμβουλος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και, στην περίπτωση θανάτου, παραίτησης ή αδυναμίας του, ο σύμβουλος που εκλέγεται από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη.”

  ΣΥΝΕΠΩΣ, θα πρέπει να εκλέξουν τα μέλη της παράταξης τον επικεφαλής και τότε, όπως φαίνονται τα πράγματα, θα έχει ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον.

  Ας μην προτρέχουμε όμως, όταν και αν έρθει η ώρα, θα τα δούμε όλα.

 144. Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ρητορική ερώτηση αλλά και να υιοθετηθεί ως υποστηρικτική γραμμή στο θέμα των διοδίων που πρόκειται να κατασκευαστούν όπως δηλώνεται το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο – Συνέντευξη κ. Μαγκριώτη. Ακολουθέι ακριβές απόσπασμα του Δελτίου Τύπου:
  “Προγραμματίζονται άλλοι πέντε προσωρινοί σταθμοί διοδίων. Τις επόμενες μέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση κατασκευής των σταθμών αυτών. Τρεις σταθμοί διοδίων είναι δυτικά των Μαλγάρων (Τύρια, Μαλακάσι, Κλειδί Ημαθίας) και δύο σταθμοί Ανατολικά (Νυμφόπετρα, Ίασμος Ροδόπης).

  Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων. Τα ηλεκτρονικά διόδια, είναι τα πιο δίκαια διόδια, γιατί ο καθένας θα πληρώνει ανάλογα με τα χλμ που διανύει. Το ενιαίο αυτό λειτουργικό σύστημα, εάν δεν υπάρξουν προβλήματα, του χρόνου τέτοια εποχή θα λειτουργεί. “

  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ????

 145. Ανώνυμα ή ψευδεπίγραφα σχόλια, όταν αναφέρονται σε πρόσωπα και καταστάσεις, δεν αναρτώνται.

  Όποιος θέλει να απαντήσει ή να σχολιάσει σε κάτι, ειδικά σε θέματα που αφορούν πρόσωπα, μόνο ΕΠΩΝΥΜΑ!

  Τα έχουμε πει, πολιτικά παιχνίδια, εκφοβισμούς και κατινιές πίσω από την ανωνυμία δεν ανεχόμαστε.

  Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 146. Αν βλέπω καλά, ο κύριος Μαυροκεφαλίδης έχει τον παράμεσο δάκτυλο της δεξιάς χειρός του κάπως. Έτσι που έχει και τα γένια, σαν ευλογία ορθόδοξου παπά με φαίνεται. Εσείς πώς τον βλέπετε;(Το σχόλιο γίνεται με χιουμοριστική και μόνο διάθεση. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον κύριο)

 147. Αν με το ΔΥ εννοείς του Δημοσίους ή Δημοτικούς Υπαλλήλους φίλε Νίκο, να σου θυμίσουμε πως αναφερθήκαμε σε “μεροκαματιάρηδες” και “σκληρά εργαζόμενους”……

 148. Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε αν υπάρχει ετυμολογική συγγένεια και με τον όρο “ΜΑΚΑκας” και εισήγαγε στην ελληνική γλώσσα ο Ν. Καρβέλας;

 149. Τι γίνεται ρε παιδιά, στην Ουγκάντα είμαστε; τι τραμπουκισμοί είναι αυτοί; Δεν έχουν ακόμη πάρει χαμπάρι ότι το ζήτημα της Σουμελά έχει ήδη κριθεί στα σημεία; Οι κινήσεις πανικού μήπως φανερώνουν μικροσυμφέροντα; Άντε να δούμε που θα βγει αυτό το ζήτημα.

 150. Ε καλά, δεν είναι ο μόνος που έχει να παίρνει από το Δήμο… Ας ευχηθούμε να ταχτοποιηθούν σύντομα οι οικονομικές εκκρεμότητες του Δήμου γιατί πλέον δεν τον εμπιστεύεται κανείς

 151. Εύκολα νομίζει ότι έρχονται τα κανάλια ο κυρ-Χατζητηλέμαχος …
  Δεν ξέρει ότι για να φέρει τα κανάλια ως Αντιδήμαρχος μάλλον πρέπει να επινοήσει κάτι ανάλογο με την εξαφάνιση του Αλεξ.
  Τα κανάλια -του θυμίζω – δεν τα έφερε ούτε η υπεξαίρεση στην ΔΕΥΑΒ… Ούτε καν οι δικαστικές περιπέτειες της Αρχηγίνας του…
  Ούτε… να μην αρχίσω να αραδιάζω τώρα…
  Κάτι άλλο πρέπει να σκεφτεί λοιπόν. «Bene diagnoscitur, bene curatur έλεγαν οι Λατίνοι» που ερμηνευόμενον: … «Κάτι που διαγιγνώσκεται καλά μπορεί να θεραπευτεί καλά»
  Καληνύχτα Αντιδήμαρχε.
  Και να μην ξεχνάς την τηλεόραση ανοιχτή. Καίει ρεύμα χώρια η ακτινοβολία.
  Με συμπάθεια
  Ερμόλαος

 152. Γιατι δεν κανει τον κοπο να ρωτησει τη δημαρχο του
  γιατι δεν υπαρχουν υπάλληλοι στο τμημα προνοιας και θα μαθει. Αλλιως ας ρβτησει και εμας που ζησαμε στο πετσι μας την κοροιδια. Γιατι καλα ειναι να φταινε οι αλλοι και οχι εμεις γιατρε, αλλα δεν ειναι παντα ετσι ετσι. Ενιωτε φταιει και η αφεντια μας….

 153. Μαύρο ή άσπρο τελικα??? Παραμένει στη ΝΔ αλλά γουστάρει και Ντόρα? Πολυ πολιτικάντικη φαίνεται η στάση αυτή.Ας ξεκαθαρίσει τα πράματα.

 154. Μπράβο παιδιά. Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για τόσο καλή δουλειά της αστυνομίας, όπως αυτή που ακούμε τον τελευταίο καιρό. Ας ευχηθούμε ότι δε θα είναι κάτι εφήμερο, αλλά θα συνεχίσετε να εργάζεστε με την ίδια όρεξη.

 155. Τα συμφέροντα αγαπητέ μου δεν παύουν να υπάρχουν ποτέ. Όταν χάνεις την κουτάλα, αρχίζεις το ανακάτεμα με άλλο μέσο. Καλό θα είναι να ξαχάσουμε τα μικροπροσωπικά και να δούμε το κοινό καλό του τόπου.

 156. Μα, αγαπητέ Λάκη, για αυτό επικοινωνήσαμε με τον κ. Βλαχόπουλο, για να μας ξεκαθαρίσει τα πράγματα και ήταν ΣΑΦΗΣ.

  Παραμένει στη Ν.Δ., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μισεί την κ. Μπακογιάννη…

 157. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΌΜΩΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ. ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?

 158. Συγχαρητήρια πολύ καλή η σκέψη σας να βάλετε και την ακριβή τοποθεσία στο χάρτη του κάθε φαρμακείου.

 159. Ας προσέξουν το καβάλημα τόσο ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος όσο και οι υπόλοιποι γιατί ο κόσμος έχει εξοργηστεί μαζί τους.Καλό θα ήταν, κα Δήμαρχε, να ύπάρχει έλεγχος της συμπεριφοράς των συνεργατών σας, κυρίως μάλιστα αυτών που νομίζουν ότι έλαβαν εξουσία και μπορούν να συμπεριφέρονται ως χωροφύλακες της χούντας. Να ξέρουν πως οι πολίτες δεν είναι ούτε πρόβατα ούτε χαζοί. Καιρός λοιπόν να μάθουν ορισμένοι (αντιδήμαρχοι και λοιποί) ότι τα μαλλιοτραβήγματα δεν ταιριάζουν σε όλους. Αν συνηθίσατε, ορισμένοι, σε αυτού του είδους τις τακτικές καλό θα είναι να ξεσυνηθίσετε.

 160. Nαι αλλα οι Βεροιωτες πρεπει να καταλαβουμε οτι μας συμφερει να απογραφομαστε στην Βεροια και οχι να φευγουμε και να πηγαινουμε στα χωρια μας σε Γρεβενα, Κοζανη κλπ για συναισθηματικους λογους. Δεν γινευται να εχουμε απογεγραμμενο το 2001 περιπου 45.000 πληθυσμο και να δραστηριοποιουνται στην Βεροια καθημερινα πανω απο 70.000…

 161. Πράγματι είναι ντροπή αυτή η διάκριση υπαλλήλων. Κρίμα και πάλι κρίμα. Μιλάμε για ανθρώπους, όχι για αριθμούς ή σκουπίδια.

 162. Συγνώμη για το ύφος, αλλά πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τους ψηφίζουμε για να τους κάνουμε μάγκες και να μας βρίζουν!!! Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε αλλά έχω πρόσφατη προσωπική εμπειρία από πολιτικό πρόσωπο της Ημαθίας που περιφερόταν στην αγορά της Βέροιας με Δημοτικούς Αστυνόμους σε ρόλο “μπασκίνιδων” και συμπεριφερόταν στους εργαζόμενους σαν να ήταν σκουπίδια. Και το θέμα είναι ότι ψήφισα με τα δύο χέρια τη Χαρούλα. Θα το σκεφτώ ξανά πολύ σοβαρά αν συνεχίσει να έχει τέτοιους συνεργάτες.

 163. α ρε Κάκαρη κάνανε τα πάντα να μην βγείς οι δικοί σου προσπαθούν να σε θάψουν γιατί δε είσαι στρατιωτάκι όπως κάποιοι άλλοι. η δήμαρχος σου δε σε γουστάρει μάλλον γιατί δεν τις λες σε όλα ναι. Μείνε όπως είσαι και ο κόσμος θα το εκτιμήσει.Με τις πέτρες θα τους πάρουν τους άλλους.

 164. Μπορεί να υπάρχει μια ανοχή στα σχόλια με κεφαλαία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δημοσιεύονται γραμμένα σε greeklish.

  Παρακαλούμε να γράφετε μόνο με Ελληνικά και πεζά.

 165. Είναι πράγματι δύσκολο να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι αλλά πως εξηγείτε με τον προηγούμενο δήμαρχο είχαν να πληρωθούν και έξι μήνες, ακούσατε ποτέ τίποτε; Τυχαίο δε νομίζω… «γιατί τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά»…
  Για να δούμε αυτό θα το δημοσιεύσεις; Γιατί πολλά τα κάνεις «γαργάρα» χωρίς να είναι υβριστικά.

 166. Ανώνυμε, όσο είσαι ανώνυμος, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μιλάς για γαργάρες. Όποιος έχει τα κότσια, βγαίνει και μιλάει επώνυμα, αλλιώς δεν παραπονιέται…

  Είναι εύκολο να βγαίνεις πίσω από μάσκες και να μιλάς, αλλά – το έχουμε πει πολλές φορές – δεν θα κάνουμε σε κανέναν δειλό το χατίρι.

  Εμείς μιλάμε επώνυμα και τα ακούμε επώνυμα. Εσείς;

 167. Αφού μιλάς επώνυμα όπως λες πες μας το επώνυμό σου, το όνομά σου, την ιδιότητα σου, και τη διεύθυνσή σου; Άντε ντε μόνο λόγια; Όλοι ξέρουμε ότι αν δεν ήθελες και εσύ την ανωνυμία σου δεν θα έβγαινες στο διαδίκτυο με verianews blogs αλλά με το κανονικό όνομά σου και τη φωτογραφία σου. Ένα να ξέρεις, ότι δεν είναι κακή η ανωνυμία όταν δεν συκοφαντεί, κακή είναι η φανερή υποκρισία. Ο Ανώνυμος δεν έβρισε ποτέ και δεν κατηγόρησε κανένα χωρίς αποδείξεις, διαπιστώσεις κάνει. Να είσαι σίγουρος πως αν δεν τον φιμώνεις (όπως έκανες κάποιες φορές) θα βγεις κερδισμένος σαν blogs.

 168. Ακόμα ΑΦΜ θα σας δώσουμε αν χρειαστεί. Αρκεί ένα επώνυμο μήνυμα σας…

  Εμείς είμαστε γνωστοί, άλλωστε, από την πρώτη μέρα, στη μακέτα πάνω – πάνω στην πλευρική στήλη υπάρχει το VERIA NEWS on BLOGSPOT by Nikos Voudouris.

  Οπότε, αν ο ανώνυμος κάνει τις διαπιστώσεις του για πρόσωπα, ποιος θα έχει την ποινική ευθύνη σε περίπτωση που χρειαστεί;

  Φυσικά δεν είναι κακή η ανωνυμία, αλλά δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για επώνυμους, αν δεν καταθέτει τις απαραίτητες αποδείξεις…

  Δεν είναι φίμωση, λοιπόν, είναι αυτοπροστασία από τις τυχόν ποινικές ευθύνες, τίποτα άλλο.

 169. Έχεις απόλυτο δίκιο Βέροια νιους. Έχει 2όψεις το νόιμισμα. Ας φροντισουν οι αρμοδιοι δημοτικοι αρχοντες να μας δειχνουν όσο γινεται την όμορφη όψη.

 170. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΤΕ Ο ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ.

 171. Γράφει πολύ περισσότερα, από ΠΑΟΚ, που θα συμφωνήσω ότι είναι σημαντικό!!! Γράφει ότι τελικά αποδεικνύουμε περίτρανα κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο, σε κάθε περίπτωση και ευκαιρία, ότι δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί, οι αρμόδιοι, τα αφεντικά, οι έχοντες και κατέχοντες για το χάλι μας. Φταίμε κυρίως όλοι εμείς. Εσύ που προέβεις σε αυτό το αίσχος, εγώ που το βλέπω αδιάφορος, ο άλλος που θα βρίσει τη Δημοτική αρχή για την αδιαφορία της, όχι όμως και όσους καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Μπράβο μας!!! είμαστε αυτό που μας αξίζει.

 172. Έτσι είναι, ο κόσμος τα σιχάθηκε τα πολλά. Όσο πιο χαμηλών τόνων είναι ένας πολιτικός, τόσο λιγότερο φτύσιμο τρώει!

 173. Και τα απέναντι, με την παράλογη λογική ότι για τα αυτοκίνητα απαγορεύεται, αλλά για τα ταξί θα επιτρέπεται, παράνομα είναι.

  Αλλά, τουλάχιστον, δεν παραλύουν την κυκλοφορία.

 174. ΑΣΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
  ΟΥΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.
  ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΧΕΣΑΙ?

 175. Και εγώ πιστεύω ότι ο κ.Καφτεράνης είναι ο καταλληλότερος. Πρώην εισαγγελέας γνωρίζει καλά τα κατατόπια, συν δε η μεγάλη του εμπειρία σε θέματα προστασίας του πολίτη φαίνεται να κάνουν σημαντική διαφορά. Οχι ότι τα υτπόλοιπα ονόματα που αναφέρεις δεν είναι αξιόλογα, με πρώτο αυτού του κ.Τσαχουρίδη, άλλα πιστεύω ότι και ο κ.Καφτεράνης μπορεί να προσφέρει σημαντικά. Άσε δε που ο ένας είναι συνταξιούχοις και ο άλλος ενεργό μέλος και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου…
  Πάντως όποιος και να είναι μιλάμε για ένα νεοσύστατο όργανο που απο αυτά που φαίνονται έχει να προσφέρει πολλά στον Έλληνα πολίτη, ειδικά όταν μιλάμε για τις επαές και τις σχέσεις του με το δημόσιο τομέα. Είδωμεν…

 176. Εσείς που συμφωνείτε με τον κ.Καφτερανη γνωρίζετε οτι ηταν υποψηφιος με την κ.Δήμαρχο?
  Με συγχωρείτε αλλά μόνο στη Ελλάδα βλέπουμε κριτής και κρινόμενος να είναι ο ίδιος ή εστω απο τον ίδιο χώρο.

 177. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ “ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ” ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
  ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝ ΞΑΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ.

  ΑΝ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

 178. Δεν πειράζει, κρατήστε το επτασφράγιστο μυστικό, άλλωστε ανώνυμος είστε, ότι θέλετε λέτε, ποιος θα σας κρίνει;

  Όσο για το άγχος που λέτε, φαίνεται πως είστε βαθιά νυχτωμένος σχετικά.

 179. ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΗΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 11.34 π.μ.ΧΑΡΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ.ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟΤΕ Η ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΤΟΠΟΚΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΔΕΤΟΠΟΚΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΠΑ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ2005-ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2005).ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΒΡΗΚΕ Η ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 200.000Ε ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2005 ΕΞΩΦΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΦΟΥ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2006.ΤΟΤΕ Η ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ.ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2007.ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΠΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΕΠΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ.ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ.ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ.

 180. Μπράβο πολύ ωραία πράγματα στο δήμο βεροιας μια θέση που είναι για να κρίνει και είναι για να ελέγχει τη δημαρχο αυτή θέλει να βάλει υποψήφιο συμβουλο της. Δεν βλέπω να της περνάει.

 181. Απ’οτι ξέρω η επιλογή γίνεται απο το δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν με μυστική ψηφοφορία. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει και τι παρασκήνιο παίζεται. Πάντως έχει πλάκα και είναι και ταυτόχρονα λυπηρό, που ο καθένας χωρίς να αντιλαμβάνεται αν έχει την ικανότητα γι’αυτή τη θέση, θέλει να πάει.

 182. Πραγματι ετυχε πολλες φορές να συναντήσω κάποιους απο αυτούς σε καφέ της πόλης της Βέροιας και αναρωτηθηκα και εγώ τι γίνεται κυρίως με εναν απο αυτούς.

 183. Σχέτλιος=ακατάβλητος, ανυποχώρητος, καρτερικός, επίμονος 2. σκληρός, απάνθρωπος, άσπλαχνος, ανελέητος |αρνητικά |παράτολμος, απερίσκεπτος |κακός, μοχθηρός |άγριος |για ζώα |σκληρός, αποτρόπαιος, ελεεινός, φοβερός |για πράγματα |φρ. σχέτλια ἔργα=ανόσιες, άδικες πράξεις

 184. Να ρωτήσω κάτι Κυνόδοτα? όταν κάποιος αιρετός πληρώνεται είτε ως αντιδήμαρχος είτε ως πρόεδρος είναι ανιδιοτελής?

 185. Κυνόδοντα, επειδή έχω κάνει και εγώ έρευνα για την καθαριότητα πίστεψε με η κατάσταση στον πρώην Δήμο Απ.Παύλου είνια πολύ χειρότερη απο την Βέροια…

 186. Θα την βγάλει την άκρη ο Γιατρός. Θα φωνάξει, θα βρίσει, θα αγανακτίσει, άλλα πάλι στο τέλος θα τα καταφέρει. Γιατρέ, να ξέρεις ότι η κατάσταση στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων που ενώθηκαν είναι τραγική και έχει πολλή δουλειά να γίνει για να φτάσουν έστβ ένα μικρό επίπεδο απο την πολλή καλή δουλειά που κάνατε στη Βέροια…

 187. Τι να σου κάνει και η Δήμαρχος? Μπορεί μόνη της να διοικήσει ολόκληρο Δήμο? Δυστυχώς οι συνεργάτες παράσιτα πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν. Φαίνεται πάντως πως δε μασάει και πολύ η Χαρούλα, προσπαθεί, όσο είναι δυνατόν, για το καλύτερο. Έτσι πιστεύω.

 188. Αγαπητέ μου, αν ακόμη ζεις με τη λογική του βούρδουλα τότε μάλλον αυτός πρώτα χρειάζεται για σενα. Τι μας γράφεις, λοιπόν, στο σχόλιό σου; Ότι φταίνε οι πολίτες και οι κακόμοιροι οι πολιτικοί θα πρέπει να τους κυνηγούν από πίσω με το βούρδουλα για να τους συνετίσουν. Τους καημένους τους πολιτικούς!!! Είναι όντως αξιολύπητοι. Όσο για τα «περί αυγών και αερίων» … μας φλόμωσες, όντως, στο κείμενό σου.
  Ας σοβαρευτούμε λίγο … δε ζούμε στη δεκαετία του 1970. Με τέτοιες αντιλήψεις μας θυμίζετε τις γνωστές φαιδρότητες εκείνης της εποχής.

 189. ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ.

 190. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται και οι υπόλοιποι κρίνουν… Δεν υπάρχει κανένας λόγος να στέλνουμε να “κάνει καμιά δουλειά” όποιον εκφράζει μία άποψη που δεν μας αρέσει.

 191. κανονικά θα έπρεπε να πιάσουν την μανά του και άντε να μην πω…. είναι απαράδεκτη, αυτό είναι έγκλημα λέγεται παραμέληση ανήλικου… ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ…

 192. Πολύ ενδιαφέρον, μακάρι να εγκριθεί το μέτρο. Φυσικά καλό θα είναι να σταματίσουν πρώτα να υπάρχουν οι διπλοθεσίτες κληρικοί, οι οποιοι δουλεύουν παράλληλα και ως καθηγητές, ή σε άλλες εργασίες και πληρώνονται με 2 περίπου μισθούς.

 193. Μπράβο στο ΔΕσπότη!!! Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους εμφανισεις ο Σεβασμιότατος. Μακαρι να συνεχίσουμε, από δω και πέρα, να τον βλέπουμε πιο συχνά κοντά στο ποίμνιό του. Η απομόνωση και οι επιλεκτικές εμφανίσεις – δράσεις του, μέχρι στιγμής, μόνο αρνητικά σχόλια μπορούσαν να προκαλέσουν.

 194. Μην το αποκλειεις . Στο δικο μας δημο, ο ενας ηδη δηλωσε οτι χαριζει τον μισθο που θα παιρνει. Μενει να δουμε αν θα τον εκλέξουν να μας απαλλάξουν απο ενα βαρος.

 195. Νομίζω αγαπητοί μου ότι το πρόβλημα, τελικά, δεν ο μισθός καθ’ εαυτού. Μακάρι αυτοί που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά να επιδεινκύουν πραγματική όρεξη για δουλειά… και ας αμοιφθούν τα νόμιμα, βρε αδερφέ, σε τελική ανάλυση. Δουλειά να βλέπουμε!!! Από παραγοντιλίκια δεν έχει αναγκη αυτός ο τόπος.

 196. Τι ηθελε δηλαδή με αυτό τον τρόπο να μας πει ο αγαπητός Γιάννης; Ποιο είναι το πρόβλημα, τα χρήματα ή τα υπόγεια; όπως και να χει, προσωπικά μου δίνει την αίσθηση λαϊκισμου αυτού του είδους η δήθεν ένδειξη ενδιαφέροντος. Τί έχει, λοιπόν, να αντιπροτείνει ο κ. Αγγέλογλου και ο κάθε ένας που απλά επιρίπτει ευθύνες χωρίς να έχει τίποτε ουσιαστικό να προτείνει; Φτάνει πια ρε παιδιά. Δεν οδηγεί πουθενά αυτός ο δρόμος.

 197. Όχι ότι διαφωνούμε πλήρως Μιχάλη σχετικά με το πικρόχολο (ή χιουμοριστικό, όπως θες πές το) σχόλιό σου για τον Ηλία, άλλα μη νομίζεις ότι και συ είσαι σε καλύτερη μοιρα στα μάτια του κόσμου. Δεν απέχετε και πολύ, μην έχεις αυταπάτες.

 198. Η αυτονόητη πρόταση είναι η προτροπή, να σκεφτεί ο κάθε γονιός που εμπιστεύεται το παιδί του στις … ακριβοπληρωμένες κατακόμβες, πως έφτασε εκεί το μηνιαίο μίσθωμα, ποιοι το έφθασαν εκεί και αν, για μια ακόμη φορά, το νόμιμο είναι και ηθικό. Οι Σαραντόβρυσες σημειωτέον, αναψυκτήριο ιδιοκτησίας ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κτήριο μέσα σε σχεδόν δύο στρέματα στην εξοχή, νοικιάστηκαν νόμιμα και… ηθικά με 2.000 ευρώ το χρόνο, για 12 χρόνια, μόλις μια βδομάδα πριν. Τι νοίκιασαν οι εντιμότατοι Σύμβουλοι σχεδόν (!) ομόφωνα; Καμιά γκαρσονιέρα ή κανένα κουμάσι; Ντροπή ρε παιδιά… Ακριβοί στα ξένα πίτουρα και φθηνοί στο δικό τους αλεύρι; Και μετά αναρωτιούνται, γιατί οι νέοι ψηφίζουν τον Αλή Μπαμπά… Αιδώς Αργείοι!
  Καληνύχτα σας.
  Ερμόλαος Κράκας

 199. Λίγη περισσότερη προσοχή στο γενικό χαρακτηρισμό μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων δεν θα έβλαπτε νομίζω. Μα καλά όλοι παράσιτα είναι όσοι συνεργάζονται με τη Δήμαρχο; Μήπως υπάρχουν και κάποιοι χωρίς αιτήματα και απαιτήσεις; Μήπως λέω Κε Σχέτλιε…..

 200. Μήπως; Λέτε; Ε, τότε αυτοί δεν έχουν κανένα λόγο να μυγιάζονται.

  Πουθενά δεν αναφέρεται ότι όλοι συνεργάτες είναι παράσιτα, θα ήταν παράλογο κάτι τέτοιο. Η αναφορά έγινε για τα παράσιτα που προσπαθεί να βολέψει κάπου, για να ησυχάσει.

 201. Οι ευχές και προσευχές όλων μας είναι στραμμένες στα παιδιά και η συμπαράστασή μας στις οικογένειές τους είναι δεδομένη και από τα βάθη της καρδιάς μας.

  Όλα θα πάνε καλά! Το ευχόμαστε και το πιστεύουμε!

 202. Τι γράφει μωρέ το σκυλόδοντο, όπως θέλει τα παρουσιάζει. Κι αν ενδιαφέρεται για την Ρούμελη και αρθρομεγαλογράφει για την παλιά Ελλάδα, τότε γιατί ωρέ δεν το τολμάει για τα του Οίκου του; Γιατί δεν καταδέχεται να ερευνήσει για το πάρκινγκ του Δημαρχείου που παρκάρει κι αυτός ενίοτε και πληρώνει συχνά 8 ευρώ σε μια μέρα –ας μη ξεχνιέται τι να κάνουμε-…
  Πόσο στοίχισε, ποιες επιδοτήσεις πήρε, ποιοι “εργολάβοι” το έστησαν, ποιους νταβατζήδες αποκτήσαμε για 25 χρόνια και τους πληρώνουμε όσο τους καπνίσει; . Πόσα θα χρειαζόταν ο τότε Μεγαλοδήμαρχος για να το κτίσει μόνος του;
  Γιατί πάει μακριά; Γιατί πάει στην άλλη άκρη της χώρας για να στηλιτεύσει και δεν πετάγεται να δει το άνω κάτω Βέρμιο, σε τί «κατσικόπιστα» ερείπιο μεταβλήθηκε με την εγκατάλειψη του εργολάβου που άφησε στα κρύα του λουτρού τη δικιά μας; Γιατί δεν πάει στο κολυμβητήριο του Μακροχωρίου και πνίγεται στα κροκοδείλια δάκρυα για το Ρίο Αντίρριο; Μάλλον απονευρωμένος είναι ο Κυνόδοντας, κούφιος και τερηδονισμένος… Άσε που απ΄ ό,τι έμαθα έσκουζε στην απονεύρωση… Σκέτη γκρίνια… Δήθεν δαγκώνει ο … Κυνόδοντας. Μάλλον γλύφει… Και δεν είμαι ανώνυμος, αλλά το αγριεμένο

  ΠΕΤΡΟΚΟΥΝΑΒΟ

 203. Η αδυναμία λειτουργείας των υπηρεσίων είναι κάτι που δεν αμφισβητήτε από κανένα. οι λάθος επιλογές και η άμμεση εφαρμογή των όσων επιτακτικά θέτουε οι πέρα της Ημαθίας είναι και αυτή εμφανής.
  Μοιάζει με καράβι χωρίς καπετάνιο και προορισμό που κυβερνάται απο τον ασύρματο.
  Ο αντί –καπετανιος βρίσκεται μόνος χωρίς αξιωματικούς και γνώσεις. με κακοπληρωμένο, γερασμένο πλήρωμα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

  Η «Ο»

 204. ”απορρόφησε τόσο πολύ τους υπεύθυνους της μετακόμισης”

  τους είδα … 4 καθόταν και κοιτούσαν έναν που έτρεχε πανικόβλητος στην καρότσα του φορτηγού

 205. Καραγκιοζιλίκια… Και εγώ θα διαλέξω έναν νόμο που με συμφέρει και δε θα τον εφαρμόσω, πχ, δεν θα πληρώσω τον καφέ μου και θα φύγω. Ανομία στην ανομία δηλαδή? Αυτή είναι η λύση?

 206. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα αποφασίσουν οι Ημαθιώτες να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων με όσο κόστος και να είναι αρκεί μόνο να πραγματοποιηθεί .Γιατί δεν βλέπω ποτέ στην Βέροια να παίρνονται αποφάσεις που να έχουν όφελος για τον πολίτη και να είναι και ανταποδοτικές.

 207. Ο δήμος Βέροιας, με τον τρόπο του αρνήθηκε την ΔΩΡΕΑΝ μελέτη για την βελτιστοποίηση της διαδρομής που πρέπει να ακολουθηθεί από τα απορριματοφόρα ώστε να μαζεύουν τα σκουπίδια ποιο αποδοτικά!
  Το εργοστάσιο επεξεργασίας άκουσα τον laikoyra.blogspot.com να λέει ότι ΔΕΝ θέλει να το κάνουν σκουπιδαρίο το σημείο 12 (η θέση 12)

  Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε όταν μιλάμε να σκεφτόμαστε πρώτα το συμφέρον του τόπου μας…

 208. Δεν είναι μόνο το laikoyra που εξέφρασε αρνητική άποψη για τη θέση 12… Πχ, φορείς όπως το ΤΕΕ, που εκφράζουν αντιδράσεις και κάνουν ενστάσεις (καλώς ή κακώς είναι άλλη συζήτηση).

  Γενικά, έχει καταντήσει της Άρτας το γιοφύρι η επεξεργασία των Απορριμμάτων μας, ωστόσο ο Ιούνιος, οπότε λήγει η διορία για τις ΧΑΔΑ, τα πρόστιμα της ΕΕ έρχονται…

 209. ελεος!
  αυτο δεν ειναι κοκορετσι,αυτο ειναι κατι μεταξυ κλεφτικου,ανταρτικου και τζιγεροσαρμα.
  H συνταγη και η φωτο δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους,αφου η φωτο ειναι απο πραγματικο κοκορετσι.
  λεμονι γιαουρτι και αυγο για ψησιμο !
  κριμα τη συκωταρια ρε παιδια !
  λοιπον αν δεν θελετε σουβλες κτλ και θελετε να φατε και το οριτζιναλ κοκορετσι.
  μονο σκωταρια,ριγανι,αλατι,πιπερι.Τυλιγεται κανονικα με τη αντηρια .το ψηνετε τυλιγμενο σε λαδοκολλα,για μιαμιση ωρα στους 120 βαθμους,το ανοιγετε και συνεχιζετε το ψησιμο ,ανεβαζοντας βαθμους (160)για να παρει το χρωμα του.
  καλο ειναι να μην ακουμπα κατευθειαν στο ταψι.
  η μαγκια ειναι να βαλετε κατω στο ταψι ξυλα απο κλιματα,ωστε να αποβαλει ολο το λιπος του.
  δοκιμαστε το και δοξαστε με.

 210. Ειμαι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, κύριε ανώνυμε ας τα πάρουμε με την σειρά , η φωτογραφία είναι ενδεικτική δεν είχα κάποια άλλη να βάλω. Η σούβλα έχει το προτέρημα ότι το ροδοκοννισμα στο κάνει με φυσικό τρόπο ενώ στον φούρνο θα πρέπει να το ραντίσεις με λίγο λάδι. Εάν διαβάσετε λίγο πιο προσεκτικα δεν αναφέρω ότι είναι η οριτζιναλ συνταγή για κοκορέτσι αλλά μια “εύκολη λύση για να κάνετε το αγαπημένο φαγητό των ΕΛΛΗΝΩΝ στο σπίτι σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σούβλα”. Σε όλα τα φαγητά να ξέρετε ότι υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές. Και αυτό που λέτε εσείς είναι σωστό . όσο για αυτό που λέτε για τις κληματόβεργες είναι σωστό αλλά να σας θυμίσω ότι έχουμε και πατάτες γύρω από το ρολό οι οποίες θα ρουφήξουν την νοστιμιά από τα ζουμιά και θα γίνουν πολύ πιο γευστικεσ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 211. Καλό το Άρθρο Σας, κυρία μου, αλλά μάλλον ελλειματικό. Και εξηγούμαι. Βλέπετε καθημερινά ο υγιής λαός να γκρεμίζει τις, παλαιότερα, λεγόμενες κομμουνιστικές ή σοσιαλιστικές ή λαϊκές κυβερνήσεις. Θα θυμάστε ότι ο μακαρίτης ιδρυτής του Σοσιαλ-η-σ-τ-ρ-ικού ΠαΣοΚ φωτογραφίζονταν αγκαλιά με τον Γκαντάφι, που σήμερα τον γκρεμίζει ο λαός του ως δικτάτορα.
  Και εσείς μας προτείνετε σαν λύση την Αριστερά; Δεν βλέπετε πώς γκρεμίστηκε στην Σοβιετική Ένωση;Δεν καταλαβαίνετε τί πάει να γίνει στις αραβικές-διάβαζε Μουσουλμανικές-χώρες;
  Και εσείς προτείνετε την Αριστερά ως μόνη πολιτική λύση; Δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι πέρασε ο καιρός των κομμάτων και των κομματιασμάτων; Άλλες δυνάμεις θέλουμε να ξεπεταχτούν και όχι αυτές που χρεωκόπησαν με πάταγο. Πόσα μάζεψε ο Τσοχατζόπουλος; Πόσα είχε ο Αντρέας και η Δήμητρα; Πόσα βρήκαν στον Μπεν Αλί;Πόσα στον Μουμπάρακ; Ποιός ξέρει πόσα έχει ο Καντάφι; Τί μας λέτε τώρα; Καταλάβετέ το και Σεις και όλοι οι πολιτικάντηδες:Χρεωκόπησε η Πολιτική. Νά κάνω και μία προφητεία; Να δείτε ότι ο Γ.Α.Π. εξελίσσεται σε δικτάτορα πρώτης τάξεως. Ύστερα από όσα έπαθε στην Κομοτηνή, θα κυκλοφορεί-λένε-μόνο με τα ΜΑΤ!!! Είναι ή δεν είναι αυτό πρόθυρα Δικτατορίας;

 212. Αλήθεια; Για πες μας ρε φίλε που υπάρχουν οι παράλληλοι προβλεπόμενοι δρόμοι… Και μη πεις Κοζάνη μέσω Καστανιάς!

 213. Το τροχαιο εγινε στην νεα περιφεριακη οδο Ναουσης,στο υψος του Μαρινοπουλος MARKET και οχι στην Πιεριων.

 214. Ευχαριστώ για το σχόλιο.Λυπάμαι που η Αριστερά μπορεί για κάποιους να είναι ταυτισμένη με σοσιαλιστικά-ληστρικά μορφώματα σαν αυτά που αναφέρατε και για τα οποία συμφωνώ.Επιπλέον θα συμφωνήσω για την ανεπάρκεια των υπαρχόντων αριστερών κομμάτων.Ναι,έχουν χρεωκοπήσει οι πολιτικοί,όχι όμως η πολιτική.Χωρίς σαφές ιδεολογικό πλαίσιο τα κοινωνικά κινήματα κινδυνεύουν από εκφυλισμό και χειραγώγηση.Αυτό όμως, καθόλου δε σημαίνει αριστερό πατρονάρισμα.Αντίθετα χρειάζεται η ακριβώς αντίθετη πορεία.Από τα κάτω προς τα πάνω.Χέρι συμπαράστασης από την αριστερά,όχι καπέλωμα.Εάν συμφωνούμε ως εδώ,παρακαλώ προτείνετε εσείς μια άλλη πολιτική λύση,αφού επί του πρακτέου,χρειάζεται μια εφικτή οικονομικοπολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση, άλλη από αυτή του ΔΝΤ και του μνημονίου.Όσο για την προφητεία σας,θα σας “μαλώσω”.Προφητεύουμε κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί.Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ χούντα,αγαπητέ/ή, ήδη έχει αρχίσει.
  Α.ΜΟΥΣΚΕΦΤΆΡΑ

 215. Μάλλον ο φίλος έχει καιρό να κατέβει στην αθηνα για να δει ότι δεν υπάρχει πουθενά παραδρομο χωρίς διόδια, μπράβο σας,,

 216. (Πετροκούναβο) Όταν ο άλλος είναι ανώνυμος, μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν έχει νόημα. Τα επώνυμα σχόλια τα δημοσιεύουμε όλα, άσχετα αν θέλουν… πιπέρι ή όχι!

 217. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ? ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ … ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ.

 218. Δίκιο έχετε. Έπρεπε να πέσει πρόστιμο στα κατακάθια που πετάξανε τα σκουπίδια κατ’αυτόν τον τρόπο. Αντί να κατακρίνετε τους συμπολίτες μας που έχουν αυτήν την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά, κατακρίνετε τους αντιδημάρχους και τον οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους πραγματικά υπεύθυνους?

  ΥΓ:Πρώτα πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και έπειτα τι κάνουν οι άλλοι…

 219. Μία δημοτική αρχή χωρίς κανένα όραμα και καμία διάθεση για προσφορά στον τόπο, αξίζουν όχι μόνο μπράβο άλλα και πολλοί έπαινοι . είναι έτοιμα να καταρρεύσουν και άλλα πολλά ετοιμόρροπα.

 220. Δηλαδή, ο αντιδήμαρχος δεν έχει καμία ευθύνη; Τι τον βάλαμε τότε στον τομέα της Καθαριότητας και τον πληρώνουμε κιόλας;

  Ας αφήσουμε τη θέση κενή και απλά να κατηγορούμε τους πολίτες, που – ναι, συμφωνούμε – έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

  Αλλά, για πείτε μας αγαπητέ ανώνυμε, που θα μπορούσε να το πάει το στρώμα του κάποιος πολίτης; Υπάρχει κάποιο ειδικό μέρος;

  Καλά θα κάνουμε να υπερασπιζόμαστε αυτούς που πρέπει, όχι αυτούς που μας συμφέρει..

  Και ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ χρειάζεται η Βέροια και όχι οι αμειβόμενοι εντεταλμένοι της.

 221. Χριστό δουλε βγάζεις εύκολα συμπεράσματα που σε βολεύουν. Είναι προφανές ότι τα οράματά ου δεν συμπίπτουν με πολλών άλλων, αυτό δεν είναι κακό. Μην έχεις όμως την απαίτηση όμως σε τέτοιους δύσκολους οικονομικά καιρούς ο κάθε Δήμος να αναστηλώνει κάθε ιδιοκτησία που παράτησε ό κάθε ιδιοκτήτης, (ας έρθει τότε να αναστηλώσει και τη δική μου). Ξεχνάς ηθελημένα άλλωστε, ότι πριν ένα χρόνο ο Δήμος που κατηγορείς αγόρασε (με χρήματα της δωρήτριας Καραναστάση) για να σώσει από την κατάρρευση το Βιεννέζικο διατηρητέο κοντά στον Αγ. Αντώνη. Κάτι είναι και αυτό σε τέτοιους καιρούς. Μη βγάζεις λοιπόν «χολή» επιτέλους σε αυτή την πόλη και τη χώρα έχουμε ανάγκη από συνεργασίες ακόμη δεν το καταλάβετε;;;;;

 222. Αυτο το σπίτι είχε μια τεράστια ρωγμή τα τελευταία 2 χρόνια, είχαν βάλει και την Α4.

  Καλα που δεν χτύπησε κανένας γιατί περνάνε και πεζοί και αυτοκίνητα.

 223. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ειλικρινά θέλετε να σας απαντήσω που να έβαζε το στρώμα? Δηλαδή δεν μπορούσε να περιμένει να το παραδώσει στους υπαλλήλους καθαριότητας όταν θα ερχόταν με το απορριματοφόρο?
  Αλλά είπαμε, φταίει ο αντιδήμαρχος που δεν του έριξε πρόστιμο για σκουπίδια εκτός κάδου. Σας το ξαναείπα, πρώτα φταίμε εμείς οι ίδιοι για την κατάσταση των σκουπιδιών και ύστερα οι υπόλοιποι. Εγώ δηλαδή γιατί ξέρω ότι δεν πετάω σκουπίδια έξω από γεμάτο κάδο, διπλώνω τα χαρτοκιβώτια για μείωση του όγκου και σέβομαι τους συμπολίτες μου μη πετώντας το στρώμα?

  Τέλος πάντων, όπως προείπα, όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και οι εκλεγμένοι από εμάς θα κριθούν όταν χρειαστεί. Δεν μπορούμε όμως να έχουμε την απαίτηση να έχουμε έναν υπάλληλο πίσω μας.

  Φιλικά

 224. Α ρε Ελλαδαρα με τους Νεαντερταλ κατοικους σου. Κανονικα θα πρεπει οποιος περιοικος ειδε ποιος πεταξε το ογκωδες αντικειμενο, να ενημερωσει διακριτικα τους αρμοδιους ωστε να μαθει αλλη φορα αυτο το αλανι, να πεταει οτι θελει, οπου βρει…
  Ομως παντα φταιει το κρατος και ουδεποτε οι αγαθοι και αγιοι πολιτες του.

 225. Είπαμε φίλοι ανώνυμοι πως σίγουρα φταίνε και οι πολίτες και όντως, δεν μπορεί αν είναι ένας υπάλληλος πίσω από κάθε πολίτη…

  Αλλά, από εκεί και πέρα; Τα αφήνουμε τα σκουπίδια αμάζευτα, έτσι για τιμωρία;

 226. Ναί. Και να υπάρχει αγάπη στους λαούς.
  Και να μην υπάρχουν φτωχοί και κατατρεγμένοι.
  Και να πάψει να βρέχει τόσες μέρες.
  Και οι χειμώνες να μην είναι βαρείς, γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αγοράζουν πετρέλαιο.
  Και… χαϊντε χαϊντεεεεε.

 227. Όπως φαίνεται καθαρά από τη φωτογραφία σας:
  1. οι κάδοι του Δήμου είναι διακοσμητικοί για πολλούς συμπολίτες μας
  2. πολλοί καταστηματάρχες (κυρίως) πετούνε τα χαρτοκιβώτια εκτός κάδων και κυρίως αδίπλωτα!!!!!!
  3. πετούμε ο,τι νάναι, όπου νάναι (π.χ. στρώμτατα, μπάζα, κλπ)ενώ υπάρχει υπηρεσία που τα μαζεύει αν ειδοποιήσουμε εγκαίρως κι έχουμε λιγάκι υπομονή.
  Μετά από όλα αυτά, παραπονιόμαστε στον αντιδήμαρχο, στη δήμαρχο και όλους τους αιρετούς.
  Μπράβο μας!!!!!!

 228. Αντί να κάθεστε και να υπερασπίζεστε τους αιρετούς, δεν τους παίρνετε κανένα τηλέφωνο να πάνε να τα μαζέψουν;

 229. Το κεφάλαιο Συμπαραστάτης του Δημότη έκλεισε στην Βέροια. Αν δεν αλλάξει το νόμο ο Υπουργός Εσωτερικών, κανένας δήμος της Ημαθίας δεν έχει εκλεγμένο Συμπαραστάτη. Η προθεσμία που έχουν οι δήμοι να εκλέξουν είναι μέχρι την Δευτέρα 28/2, αλλά από ότι φαίνεται κανένα συμβούλιο της Ημαθίας δεν θα συνεδριάσει μέχρι τότε…

 230. Σχετικά με τους μετανάστες και το μεταναστευτικό, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Τα κράτη αυτών των ανθρώπων και οι πρεσβείες τους ή τα προξενεία τους δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον ή τους έχουν πεταγμένους στο έλεος των κυβερνήσεων;

 231. ΄Οποιο δίκιο και να έχουν οι φοιτητές (που το έχουν) όσο αναφορά τα αιτήματα τους στο πρώτο σκέλος της επιστολής, το χάνουν με τα τελευταία σημεία που παραθέτουν ως διεκδηκήσεις…

  ΑΑ

 232. Όσο ενδιαφέρουν δείχναν οι δικές μας κυβερνήσεις παλαιότερα για τους δικούς μας μετανάστες, δείχνουν και οι περισσότερες κυβερνήσεις των μεταναστών της χώρας μας. Τι περιμένεις αγαπητέ από κυβερνήσεις απολυταρχικές ή πλήρως διεφθαρμένες? έχεις την αίσθηση, μήπως, πως αυτοί οι άνθρωποι φύγαν από τον τόπο τους με χαρά? Ανάγκη είχαν, όπως και οι παππούδες μας. Για ένα καλύτερο μέλλον … αυτό που εμείς τους δίνουμε.

 233. Πετροκούναβο
  Ας έχει υπ΄ όψη του ο κύριος Καραδήμος, ότι “καθαρό δεν είναι αυτό που πλένεται αλλά αυτό που δεν λερώνει και δεν λερώνεται”.
  Αν ισχύσει το πρώτο καθαρό για τους πολίτες και το δεύτερο για τους πολιτικούς, όλα θα πάνε καλά.
  Θα καθαρίσει η σκέψη του αλλά και δεν θα τον μυγιάζουν πια οι συνεχόμενοι κόλαφοι.
  Πετροκούναβο

 234. Μα γιατίίίίί; Γιατίίίί;
  Αφού ήταν ωριμασμένα τα ευρώπουλα. Θρήνος.
  Και διαγωνισμός με έναν διαγωνιζόμενο; Ρε δεν έβαλαν μυαλό ακόμη; Τόσο απροκάλυπτα πλέον;
  Έμεινε κάτι όρθιο; Απο τις οχτακόσιες χιλιάδες έγινε πενήντα; Και κανέναν δεν θα πάρουν με τις πέτρες; Μπάταρε το καράβι ρεεεεε!
  Λίγο ντροπή ρεεεεεε!

 235. Πετροκούναβο

  Έτρεχαν να μη βραχούν “τα σκουπίδια” κι έπεσαν στο ποτάμι. Είναι αλήθεια ότι μας έχουν καταπλήξει! Δικά μας όμως “τα σκουπίδια”, εμείς τα επιλέξαμε και χωρίς καμία ρήξη, θεμελιώθηκαν, γιγαντώθηκαν, κανείς δεν τόλμησε να τα αποκηρύξει, μάγκεψαν, μας έχουν πρήξει. Ποιος να τα προγκίξει; Έμεινε κανείς χωρίς να έχει φρίξει;
  Κάντε όμως υπομονή! Η θητεία τους έχει τρίξει και μες την πλήξη, θα λήξει. Και μετά… Μετά…
  Μην έρθουν καινούργια προσέξτε!

  Πετροκούναβο

 236. ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

 237. Ο “επί καλάμου καθήμενος” καλά θα κάνει να καταλάβει ότι ο Δήμος δεν είναι το καφενείο του χωριού του. Αν δεν μπορεί ας τον βοηθήσουν λίγο οι συνάδερφοί του, ή ακόμη και η Δήμαρχος. Τι πράγματα είναι αυτά; Από τη στιγμή που “καβάλησε” τη θέση του αντιδημάρχου συμπεριφέρεται με τρόπο που εκθέτει όλο το Δημ. Συμβούλιο. Άντε να δούμε μέχρι που θα τραβήξει αυτό το σκοινί.

 238. Πετροκούναβο καλά τα λες, συμφωνούμε απόλυτα. Πολύ μπόχα τελικά βρε παιδία μου στα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 239. Δύσκολο πράγμα κάποιος που ξαφνικά του δώσανε εξουσία και έχει στο χαρακτήρα να το παίζει μάγκας και να μαλώνει με όλο τον κόσμο να μην έχει καβαλήσει το καλάμι. Και αν κατλάβαμε για ποιόν λέτε ας κοιτάξει να ξεβρωμίσει την Βέροια και ας αφήσει τις μαγκιές καταμέρους. Όσοι τον ξέρουνε λένε πως πρώτα μαλώνει με τον εαυτό του στον καθρέφτη το πρωί και μετά με όλο τον κόσμο. Ας καταλάβει η Χαρούλα πως εκτρέφει νέα ψώνια δίπλα της .

 240. Αναρωτιέμαι, με τόσους δημοσίους υπαλλήλους που κάθονται… δεν μπορεί να λειτουργήσει?

  την περασμένη εβδομάδα συγκεκριμένα είδα 6 υπάλληλους του δήμου όπου ο ΕΝΑΣ φύτευε λουλούδια και άλλοι 5 τον κοιτούσαν
  κλασσίκη σκήνη όπου έχουμε 1 μα@@α και 5 επιστάτες και βοηθούς επιστατών…

  Ας το δουν θετικά.. θα είναι ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΙΟΣΚΙΟΥ… πσσ δόξες

 241. Ο Κανονισμός καθαριότητας πρέπει να αλλάξει σε δύο επίπεδα και να προσαρμοστεί καλύτερα στις επιταγές της εποχής. Πρώτον να προσαρμοστεί καλύτερα στο οικονομικά δεδομένα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που αν τους “τσακώσουν” να έχουν παραβιάσει τον κανονισμό θα έχουν πάνω τους πάνω από 10, 20 ή έστω 50 Ευρώ!

  Επίσης δεύτερον, καιρός να καταλάβουμε ότι μπήκαμε στα νέα ’10s (έχουμε δηλαδή πολύ δρόμο ακόμη για να μηδενίσουμε ξανά) και ακόμα διατηρούμε κανονισμούς που θυμίζουν την εποχή του αείμνηστου Κουϊρουκίδη στον ΠΑΟΚ…
  Πάντως πολύ καλή η διαπίστωση…

  Η κατακλείδα πιστεύω ότι είναι άλλο ζήτημα και άλλη συζήτηση, άλλα θεωρώ ότι εκεί αν το πάρουμε χαμπάρι τότε η συμπεριφορά όλων μας μπορεί να… βοηθήσει!

  Μτ.

 242. Πετροκούναβο

  “…ο καθένας ερμηνεύει το νόμο και επικαλείται γνωμοδοτήσεις κατά το δοκούν…¨ σημαίνουσα και σημαντική φράση:

  Γιατί δεν είναι μονάχα αυτό: Συχνά πολλοί επικαλούνται γνωμοδοτήσεις, γνωματεύσεις και πραγματογνωμοσύνες ενδεχομένως εντελώς ανύπαρκτες. Και γιατί δεν σηκώνει βρε αδελφέ η αντιπολίτευση το χεράκι της να ρωτήσει:
  “Πού είναι κυρία/ε η γνωμοδότηση; Δεν έχετε φωτοτυπικό να τη μοιράσετε να τη δούμε;”

  ΥΓ.: Κι αν δεν θέλετε να έχετε αμφιβολίες για του λόγου το αληθές, ζητήστε παραδείγματα. Υπάρχουν άφθονα.

  Το πετροκούναβο

 243. Αγαπητό Πετροκούναβο,

  Σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον κάποια στιγμή να κάναμε έναν… κατάλογο ανάλογων, κατά το δοκούν, γνωμοδοτήσεων, να τα έχουμε συγκεντρωμένα εμείς, αλλά κυρίως να τα βλέπει ο κόσμος και να κρίνει…

 244. μπράβο στους επαγγελματίες ωραία μέρα βρήκαν, την Τρίτη, ημέρα που έχει Λαϊκή αγορα. Σε μια πόλη με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα καθημερινα ήρθαν να το επιδεινώσουν και άλλο. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ.

 245. Μιχάλη, τι κάθεσαι και ασχολείσαι ακόμα με τους αγρότες εισπράτοντασ τόση αχαριστία απο αυτούς. Την ώρα της κάλπης θα σε θυμηθούν με θυμό γιατί δεν εξυπηρέτησες το παιδί τους, δεν το βόλεψες κλπ. και θα τα ξεχάσουν όλα αυτά.

 246. NA TO KANOYN ΑΥΡΙΟ ΜΗΠΩΣ ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΑΓΚΙΑ; ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛ. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

 247. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ! ΕΙΣΤΕ ΗΡΩΕΣ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 248. Βέβαια ρε μεγάλε, έχεις δίκαιο. Καλύτερα να ασχοληθεί με καμία λαμογιά,να κοιτάει να βολεύει κόσμο για να κερδίζει ψήφους. Απόψεις σαν και τις δικές σου μας οδήγησαν ως εδώ.

 249. μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις.!!! Διάβασε τι γράφει και μετά απαντάς αυτό κατηγορεί την λαμογια, τα ρουσφέτια κλπ.

 250. Δηλαδη ρε αναγνωστη που καθισες και εστειλες την φωτογραφια, δεν σε ενοχλησαν σημερα ολοι αυτοι οι μαγκες που ειχαν κλεισει καθε διαβαση και ραμπα στην οδο Εληας και επιναν αραχτοι απο διπλα τον καφε τους με το τσιγαρακι στο χερι ενω την ιδια ωρα οι μητερες με τα καροτσακια και οι ηλικιωμενοι εκαναν σλαλομ για να φτασουν στο απεναντι πεζοδρομιο? Αυτο ηταν το προβλημα σημερα? Επιλεκτικη η ενοχληση και η δυσφορια σου…

 251. Καλή η προσπάθεια, αλλά θα περιμέναμε να μην συμπεριφέρονται οι αιρετοί ακριβώς όπως οι υπόλοιποι που αναφέρετε.

  Το αναφέρουμε αυτό γιατί ο αναγνώστης ανέφερε και ποιος οδηγούσε το όχημα και μάλλον θα πρέπει να αισθάνεστε ευχαριστημένοι που δεν το ανακοινώνουμε.

  Αφήστε λοιπόν τους αναγνώστες μας και βάλτε τα με αυτούς που πρέπει.

 252. Σχετικά δε με το δημοσίευμα της Μακεδονικής, ρωτάμε: Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο; Ο Δήμος θα πληρώσει το Δήμο;

  Και, αυτό είναι η λύση; Οι δημοτικοί αστυνόμοι να έχουν όλους τους άλλους, να έχουν και τους τοπικούς άρχοντες ή δημοτικούς υπαλλήλους;

  Σςςςς! Κουτόχορτο πασάρετε αγαπητέ και σε εμάς; Όχι δα!

 253. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝΑΛΛΟΘΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ Ο Β…..Σ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

 254. Αγαπητέ Ανώνυμε στις 7 Μαρτίου 2011 2:04 π.μ.

  Προφανώς ο αναγνώστης που έστειλε την φωτογραφία και το κείμενο, όσα λέει, τα λέει ειρωνικά, καταδεικνύοντας την αντίφαση του γεγονότος.

  Άλλωστε, και ως blog πάντα καυτηριάζουμε την αυθαιρεσία στη στάθμευση και βάζουμε φωτογραφίες και από παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα πολιτών.

  Άσχετα αν κάποιοι δεν τα βλέπουν τα σχόλια αυτά και ενοχλούνται μόνο με συγκεκριμένα σχόλια…

 255. Είμαστε για μπάτσες όλοι. Ένα απλό πράγμα, το κάνουμε Κυπριακό πρόβλημα. Όταν η Διοίκηση θέλει να είμαστε σωστοί πολίτες και όταν ρίχνει πρόστιμα με Δημοτικούς υπαλλήλους που εμείς πληρώνουμε, δεν μπορεί η ίδια Διοίκηση να παρανομεί. Δεν έχει την ίδια βαρύτητα ο πολίτης με την Διοίκηση. Θα έπρεπε ήδη με κάποιον τρόπο να βρεθεί ο Υπάλληλος που πάρκαρε εκεί και να γίνουν τα δέοντα. Επίπληξη; Αφαίρεση μισθού; Κάτι τέλος πάντων.

 256. ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΜΠΕΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΤΑΧΑ Η ΒΕΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!.ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ….??? ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΡΧΙΑ.ΜΥΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ???

 257. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ!!!!!ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ…..ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ/ΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

 258. ΣΑΝ ΠΕΖΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ “ΠΑΡΚΟΥΡ” (ΣΗΜ. Γνωστό και ως Η Τέχνη της Φυγής. Είναι ουσιαστικά η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών).

 259. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ Η΄ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

 260. ΜΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.

 261. Τις διαδικασίες του Καλλικράτη, ο καθένας τις ερμηνεύει κατά το δοκούν…….

  Ο Συμπαραστάτης ΠΡΕΠΕΙ να αναδειχθεί, τώρα πως είναι θέμα που απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας

 262. ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΓΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ.

 263. O Emanuel Le Merlus
  Το HTML σας δεν μπορεί να γίνει δεκτό: Πρέπει να είναι 4.096 χαρακτήρες το μέγιστο
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΟΣ ΈΚΔΟΣΗ 9/3/11, ΣΕΛ. 10

 264. Ας μη το κάνουμε θέμα… Στο Δήμο, καλέ, συνδιαλεγόμαστε στην πολιτική γλώσσα. Ε, κι έγινε κι ένα λαθάκι ανάμεσα στο μειοψηφία και το μειονότητα. Χαράς το πράγμα. Η ουσία είναι αν καταλαβαινόμαστε με τους ξένους. Και αυτό το πετύχαμε περίτρανα, ως Δήμος, αφού καταξιωθήκαμε και αξιωθήκαμε εξέχουσες προεδρικές θέσεις στα Ευρωπαϊκά Forum, και δώσαμε και μια διάλεξη στο ΠΑΝΤΕΙΟ.

  Μάλιστα, στις επόμενες ευρωπαϊκές συνεδριάσεις μας, στα πλαίσια των αναπτυξιακών προγραμμάτων προτιθέμεθα να προτείνουμε να επιδοτήσει η Κοινότητα την κατασκευή εργοστασίου εγχώριων βαλανιδιών, -τη μελέτη θα αναλάβει η Αναπτυξιακή μας- ως εξαγώγιμο προϊόν που τόσο άρεσε, -και αρέσει ακόμα είμαι βέβαιη-στους ετέρους μας, ως παραδοσιακό Gourmet των προγόνων τους.

  Για την αντιγραφή και απόδοση
  Το πετροκούναβο

 265. ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΩΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΑΝΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.
  ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΟΥΛΗ ΡΕ ΜΙΛΑΤΕ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΤΗΣ; ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΧΑΡΙΣΗ ΛΕΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ; ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΤΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ; ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ; ΠΟΙΟΣ ΜΟΥΡΝΟΣ; ΣΤΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΙΛΑΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ; ΑΜ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ; ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ Η ΘΟΥΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΛΕΕΙ. ΣΟΒΑΡΑ; ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΔΗΛΑΔΗ; ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΤΟ 2009 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΦΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΜΑΘΑ Η ΙΔΕΑ.
  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ
  ΥΓ: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕ ΒΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΔΟΥΡΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 266. Αγαπητέ Αναγνώστη που δεν τρώτε κουτόχορτο,

  Απολύτως σεβαστή η άποψή σας και εν μέρει συμφωνούμε.
  Μόνο θα θέλαμε να κάνουμε 2 παρακλήσεις:

  1ον Δεν χρειάζεται να μας επισημαίνετε αν ένα σχόλιο βρίζει ή λοιδορεί, επιτρέψτε μας να έχουμε κρίση.

  2ον Για πρακτικούς λόγους, τα πεζά γράμματα είναι προτιμητέα, καθώς διαβάζονται πιο εύκολα.

  Πάντως, ειλικρινά ευχαριστούμε για το σχόλιο και κρίμα που δεν ξέρουμε το όνομά σας για να σας πούμε και… επωνύμως τις ευχαριστίες μας.

 267. Είναι βέβαιο ότι θα σαρώσει η Θούλη Σιδηροπούλου θα βγει πρώτη βουλευτής. Η υποψηφιότητά της θα πετάξει έξω τον Σιδηρόπουλο και τον Γικόνογλου και έχει όλα τα φόντα να γίνει και υφυπουργός στη μελλοντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
  Αμ πως, τι νομίζετε όλοι εσείς; Η Θούλη έχει βάθος και μεγάλη πολιτική κουλτούρα και όσοι την αμφισβητούν είναι γιατί ζηλεύουν τα προσόντα της που είναι αποδεδειγμένα πολύ πλούσια. Να σκάσουν από το κακό τους οι εχθροί σου Θούλη.

 268. ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Η ΘΟΥΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.

 269. Για πείτε και σε μας που δεν ξέρουμε τι έκανε η Θούλη το 2007 και 2009 και πάλι δεν τα καταφερε να είναι υποψήφια.Για να μη χάνουμε επεισόδια στη σαπουνόπερα “Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΘΟΥΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ”.

 270. Γιατί ασχολείστε όλοι με τη θούλη τι σας έκανε. Μήπως επειδή κινδυνεύει το σύστημα των Σιδηρόπουλου και Γικόνογλου; Δε γνωρίζετε όλοι εσείς οι έξυπνοι ότι όλοι κάνουν παιχνίδια και πιέζουν με κάθε τρόπο για να γίνουν βουλευτές; Που το παράξενο να κάνει και η Θούλη το ίδιο. Επειδή γνωρίζω λίγα πράγματα, δεν είμαι φίλης της αλλά τη συμπαθώ, πιστεύω ότι τώρα που ο Παναγιωτακόπουλος έγινε μέλος στο πολιτικό συμβούλιο θα γίνει και η θούλη υποψήφια βουλευτής.

 271. Διάβαζα τις ηλεκτρονικές εφημερίδες και τα blog.
  Μερικά θέματα είναι:
  Η μή μεταφορά των μαθητών και το μπάχαλο γύρω από το θέμα.
  Η έλειψει Νομιάτρου που δοκιμάζει τα όρια υπομονής του κόσμου.
  Η έλειψει σε βενζίνη στα αυτοκίνητα της τέως Νομαρχίας.
  Η πώληση της ΕΒΖ.

  Είναι καιρός για τραγούδια στον Καναδά;

 272. Από το facebook του συλλόγου:
  Ένα τρομερό πρόγραμμα για τον χορό φέτος.

  Σάββατο στις 12 του Μαρτη,οι τρεις Ποντιοι καμπαλερος”Κοντογιαννιδης-Ψωμιαδης-Καραπαναγιωτιδης” θα κρεμίζνε το Μοντρεαλ του Καναδά!!στην μεγαλη Ποντιακή βραδια που θα γινει στο Σατό Ρουαγιάλ,που διοργανώνει ο συλλογος ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ του Μόντρεαλ!!Μεγα γλεντι στην Ελληνικη παροικία!!Γιου γκάρετ

  …Ένας τυχερός θα φύγει με τα κλειδιά ενός καινούργιου αυτοκινήτου 2011 Toyota Yaris !!

  Θα κάψουμε το Μοντρέαλ… Γιου Γκάρετ !!

  A fantastic show has been lined up for this year’s dinner dance!!

  Don’t miss the event on March 12th at Chateau Royal with our special guests: Panagiotis Psomiadis (politician) – Pavlos Kontogiannidis (actor) – Kostas Karapanagiotidis (musician) – Dimitris Kougioumtzidis (singer) – Vasili Galati band and our very own Savva Stefanidis

  Spend an amazing night with your family and friends enjoying pontian and Greek music and dancing.

  For reservations: 514-271-0709

  Price: 50$ for adults and 25$ for kids. (including meal)

  Doors open at 7:00pm, during the event a lucky person will win a brand NEW TOYOTA YARIS 2011 as well as other gifts.

 273. Δυστυχώς αυτή η εικόνα παρατηρείται σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες της πόλης μας. Αλίμονο σε όποιον χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσει ,πόσο μάλλον γονείς με μικρά παιδιά.

 274. Εγώ θα ψηφίσω Θούλη γιατί έχει ωραίο χαμόγελο. Τι παραπάνω έχει η Καϊλή δηλαδή; Είναι πιο όμορφη ή επειδή είναι από τη Θεσσαλονίκη; Ας ομορφήνουμε τη βουλή με τη Θούλη.

 275. Και ας υποθέσουμε ότι η Θούλη γίνεται υφυπουργός. Τι υπουργείο θα της δώσει ο Γιώργος; Έχω μια απορία ο άνθρωπος. Εγώ πιστεύω ότι η Θουλη θα έπρεπε να αναλάβει τον τομέα οικονομικών αφού δουλεύει και σε τράπεζα και ξέρει απο οικονομικά. Ίσως μπορεί να αναλάβει τον τομέα των επενδύσεων απο το εξωτερικό και να κάνει επαφές όπως τώρα ο Παμπούκης που τα κάνει θάλασσα. Η ΄Θούλη πιστεύω ότι έχει τον τρόπο να τους καταφέρνει τους ξένους και έλληνες επενδυτές.

 276. είναι πραγματικά ντροπιάστικές εικόνες αλλα τουλάχιστον μιλάμε για τουάλετες.Έχετε ποτε δει την κατάσταση που επικράτει στο βήμα του Αποστόλου Παύλου?Θυμίζει επίσης τουαλέτα και αναφερόμαστε σε ενα θρησκευτικό μνημείο και σε ένα τουριστικό πόλο ελξης.

 277. Ας βάλει πρώτα υποψήφια δημοτική σύμβουλος η Θούλη και να δούμε αν θα βγει και μετά να κάνει όνειρα για βουλευτής. Πρώτα να κριθεί αν μπορεί στο δήμο ή άντε σε κάποιον σύλλογο και μετά για παραπάνω. Είδαμε τι πάθαμε με τόσους και τόσους που πήγαν κατευθείαν στα βαθειά. Βλέπουμε και αυτούς που έχουμε τώρα που οι τρεις στους τέσσερις δεν είχαν καμιά εμπειρία. Για το λόγο αυτό μόνο ο Σιδηρόπουλος διασώζεται και αυτός οριακά. Αλλά για να βγει η Θούλη δημοτική σύμβουλος είναι αν όχι αδύνατο είναι πολύ δύσκολο.

 278. Εγώ πιστεύω ότι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Θούλης Σιδηροπούλου θα ταράξει τα νερά και θα κάνει τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να χάσουν τον ύπνο τους. Η Θούλη Σιδηροπούλου έχει όλα τα φόντα να κάνει καριέρα ως πολιτικός στην κεντρική σκηνή και πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή.

 279. ας δούμε και την θετική πλευρά του θέματος. ότι έχουμε καλή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ότι οι νέοι χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

 280. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ΤΑ ΙΔΙΑ
  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ?
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΠΑΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE KAI ΣΤΟ FACEBOOK.
  ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ.
  ΠΡΙΝ ΗΤΑΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ.
  ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ.
  http://www.efxinospontos.org/

 281. Ε, ναι, για να τραγουδήσει πήγε, είπε κανείς το αντίθετο;

  Τώρα, αν δεν τον βρίσκετε ή αν είναι με χρήματα πληρωμένα από τον λαό, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας.

  Αν μπορείτε να αποδείξετε κάτι από τα δύο (κυρίως αυτό που αφορά τα έξοδα), μετά χαράς να το δούμε.

 282. Πληροφορήθηκα το θανατο του Ρασουλη απο το blog σας…..στεναχωρεθηκα πολυ! Εχουμε ταξιδεψει και προβληματιστει τοσο με τα τραγουδια του…..Τον γνωρισα μεσα απο τις κασετες που εβαζε η μεγαλη μου αδελφη μου στο αυτοκινητο σε ενα ταξιδι στα ανατολικα παραλια της Β. Αμερικης οταν εγω ημουν μολις 18… με αγγιξε κατυεθειαν! Φυσικα ως φοιτητρια δεν παρελειπα να τον βλεπω στις μουσικες σκηνες της Θεσσαλονικης!
  Καλο σου ταξιδι Μ.Ρ.

 283. Ο Ν.Β εχει μια αξιοζηλευτη ικανοτητα να βρισκει τα καροια σημεια των ομιλιων και να τα παρουσιαζει σε λιγες γραμμες συνεδριασεις ωρών. Συγχαρητηρια.

 284. δεν χρειάζονται κρίσεις του τύπου ¨”κατά την πάγια «μυστικιστική» νοοτροπία της Αστυνομίας σε ανάλογες περιπτώσεις” δημοσιογράφοι είστε απλά να ενημέρωνόμαστε θέλουμε. Α και βάση ΄νομου απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των στοιχέιων της ποινικής προδικασίας εκτός αν έχεις έννομο συμφέρον

 285. Οι τουρίστες έρχονται και φεύγουν ενώ η πόλη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι, Ασιάτες, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Έλληνες φτάνουν καθημερινά κατά ομάδες στην πόλη μας και δυστυχώς οι ανύπαρκτες υποδομές τους αναγκάζουν να φύγουν άρον – άρον με τις χειρότερες εντυπώσεις. Μακάρι να αλλάξει κάποια στιγμή νοοτροπία αυτή η πόλη, εμείς οι ίδιοι δηλαδή.

 286. Επειδή ακριβώς θέλουμε να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τον κόσμο, θα περιμέναμε να υπάρχει η σχετική ενημέρωση από την αστυνομία.

  Δεν είπαμε να ανακοινωθεί την επομένη του ατυχήματος, σε καμία περίπτωση.

  Αν δεν υπάρχει όμως ενημέρωση, εσείς οι πολίτες πως θα ενημερωθείτε;

 287. ΑΓΑΠΗΤΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΙΣΕΙΣ. ΑΣΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

 288. Έχουμε τίποτα νεώτερο για τα αίτια της αυτοκτονίας? Τι λεν οι κάτοικοι? Υπάρχει κανένε ρεπορτάζ?

 289. Ειδικά σε περιπτώσεις αυτοκτονίας, δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, καθαρά για λόγους σεβασμού της μνήμης του νεκρού. Οι λόγοι αφορούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του, στην οποία – με την ευκαιρία – εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια.

 290. Μάλλον έχετε συγκεχυμένες τις έννοιες περί αντικειμενικότητας και σχολίου. Προσωπική σας άποψη είναι και, φυσικά, είναι σεβαστή.

  Το αντικειμενικό κρίνεται από τον καθένα, με βάση τα γραφόμενα, είτε είναι σε μορφή είδησης, είτε σε μορφή σχολίου.

  Το να πείτε ότι κάτι δεν είναι αντικειμενικό, μόνο και μόνο επειδή σχολιάζει μια κατάσταση, προφανώς και δεν μπορεί να στέκει. Το περιεχόμενο μετράει.

  Αλλά, πραγματικά αισθανόμαστε άσχημα να πιανόμαστε με τέτοια θέματα κάτω από μία τέτοια είδηση.

 291. Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς θα επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους με 310.000 ευρώ…

 292. και μια τελευταία ενημερωση και η κοπέλα που ήταν πιο σοβαρά βελτιώθηκε πολύ η κατάστασή της. Η τρίτη που ήταν πιο ελαφρά διεκομίσθει και νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Νοσοκομείο βέροιας. Καλό σαββατοκύριακό..

 293. Συγχαρητήρια στον συντάκτη του κειμένου είναι πολύ καλός μόνο που ξεχνάει ότι αυτούς τους κυρίους τους ψηφίζει και ο ίδιος. ο τόπος χρειάζεται αλλαγή όσο ποτέ άλλοτε ,πρέπει να φύγει η σαπίλα της πολιτικής και των πολιτικών .Ας βρούμε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης ,πραγματικά δημοκρατικό .αλλά χωρίς κόμματα και κομματάρχες .ΑΡΚΕΤΑ .


 294. Οι αδαείς και δεισιδαίμονες Ελληνες ήταν αδιάφοροι για την τέχνη και τα μνημεία τους”.;

  Οι Ελληνες που πολύ μετά του Περικλή δημιούργησαν τα θαύματα της Βυζαντινής Τέχνης. Οι Ελληνες που, ακόμα και κάτω από την Οθωμανική κατοχή, δημιούργησαν σχολές τέχνης και χειροτεχνίας. Οι ΄Ελληνες που παρά 400 χρόνια τουρκικής κατοχής, διατήρησαν με πείσμα τη γλώσσα και τη θρησκεία τους. Οι ίδιοι ΄Ελληνες που κατά τον αγώνα για την ανεξαρτησία τους έστειλαν στους Τούρκους στρατιώτες βόλια να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Ναι, εναντίον τους.
  Οι Τούρκοι στρατιώτες κλεισμένοι στην Ακρόπολη έμειναν από πολεμοφόδια και άρχισαν να καταστρέφουν τις κολώνες για να αφαιρέσουν το μολύβι να κάνουν με αυτό βόλια. Οι ΄Ελληνες τους έστειλαν πολεμοφόδια με το μήνυμα, “Να τα βόλια, μην αγγίξετε τις κολώνες”.
  Όχι δεν είναι λόγια μιας ταπεινής αναγνώστριας
  Είναι ο λόγος μιας μεγάλης ελληνίδας,της Μελίνας Μερκούρη στο Oxford Union την εποχή που πάλευε
  για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
  Το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μου ανεξάρτητου
  αξιώματος,μου θύμισαν ότι τελικά δεν είναι όλοι
  αδιάφοροι με έκανε να ανατρέξω στον παραπάνω λόγο
  Εύχομαι το μέλλον να δικαιώσει όλους εκείνους τους ρομαντικούς που χρόνια τώρα ονειρεύονται μια άλλη ΒΈΡΟΙΑ

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 295. ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΚΛΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ( ΠΟΥ ΔΙΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ) Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ 50% .
  Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ 74 ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ???
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΚΛΩ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

 296. Μόνο να ρωτήσω θέλω.
  Αντί να πάνε αυτοί που πήγανε, δεν θα μπορούσαν να φροντίζουν τον χώρο νέα παιδιά, να δείνουν και το παράδειγμα. Τόσα κατηχητικά έχει στη Βέροια. Υπο τύπον εκδρομής, δεν μπορούν για δέκα λεπτά να περνάνε ιδιαίτερα απο το Βήμα;
  Θα μπορούσαν εάν διέθεταν αμελητέο χρόνο μια φορά την εβδομάδα, ο περιβάλλων χώρος των εκκλησιών μας να μην μας προσβάλει.
  Μόνο λόγια και νουθεσίες;

 297. Ήταν αναγκαία η κίνηση και σίγουρα θα μπορούσαν πολλοί να κάνουν το ίδιο. Και τα παιδιά του κατηχητικού, και τα παιδιά από τις πολιτικές νεολαίες και τα δικά σας τα παιδιά και τα δικά μας τα παιδιά.

  Όπως και στα παιδιά που κάνουν γκράφιτι στους τοίχους, γράφουν αισχρά μηνύματα ή – το χειρότερο από όλα – κάνουν χρήση ναρκωτικών…

  Το μνημείο ανήκει σε όλους, όχι μόνο στα παιδιά του κατηχητικού…

  Αλλά, πέρα από όλα αυτά, το θέμα είναι ότι η αρμοδιότητα για την καθαριότητα είναι του Δήμου. Και επειδή – όπως άφησε η κίνηση να εννοηθεί – ο Δήμος δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, οι δύο αντιδήμαρχοι (ο ένας μάλιστα της καθαριότητας!) αποφάσισαν να το κάνουν σε μορφή εθελοντισμού.

  Δυστυχώς, το αυτονόητο γίνεται είδηση, αλλά αν είναι να έχουμε καθαρά μνημεία και γενικά, καθαρή πόλη, ας είναι…

 298. Ο κος Θεόδωρος Θεοδωρίδης είναι παντρεμένος με την κα Ευγενία Ασικίδου και όχι με την κα Αρχοντάκη. Αν γίνεται να διορθωθεί το άρθρο.

 299. Μήν το ξανακάνετε. Θα σας πούνε λαϊκιστές.
  Πάντε για καφέ.
  Πάντε όπου θιέλετε. Σε πανηγύρια και χωροεσπερίδες.
  μΌΝΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΆΝΕΤΕ. Τίποτε μην κάνετε, για να μπορούν κάποιοι να λένε μετά ότι δεν κάνετε τίποτε.

 300. Ο σύζυγος της Βέτας Αρχοντάκη είναι ο γνωστός γιατρός Τάκης Γεωργίου, ο οποίος διακρίνεται και στη φωτογραφία.

  Όντως, η διατύπωση του κειμένου του αναγνώστη μας ίσως μπερδεύει, αλλά με μια πιο προσεχτική ματιά, γίνεται αντιληπτό ότι η κα Αρχοντακη, ο σύζυγός της και ο κ. Θεοδωρίδης είναι τρία διαφορετικά πρόσωπα.

 301. Όταν κάνεις κάτι υποτίθεται εθελοντικά και χωρίς να θέλεις να προβληθείς και αυτο το αποθανατίζει φωτογραφικός φακός και δημοσιεύεται σε blogs κάτι άλλο δείχνει…..Δεν είναι τόσο χαζός ο κόσμος.
  Άλλωστε η δουλειά του αντιδημάρχου δεν είναι αυτή και φυσικά είναι λαικισμός αγαπητέ μου ανώνυμε. Τότε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ να πάει να σκάβει και να περνάει σωλήνες να ξεβουλώνει αποχετεύσεις, ο αντιδήμαρχος τεχνικών να πηγαίνει να ρίχνει άσφαλτο, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ να παίζει σε παραστάσεις, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ να κάνει συναυλίες, Ο αντιδήμαρχος για τα νεκροταφεία να σκάβει λάκους….
  Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι ολα αυτά είναι λαικισμοί που γίνονται για να καλύψουν την ανεπάρκεια κάποιον. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας φροντίζει με το σωστό σχεδιασμό και την υπέυθυνη διοίκηση που θα ακολουθήσει, να λειτουργεί έτσι η υπηρεσία που να είναι καθαρό και το Βήμα Απ.Παύλου. Η αντιδήμαρχος οικονομικών μπορεί να φροντίσει επίσης προς αυτή την κατεύθυνση. Άντε να δούμε και τον Βενιζέλο πάνω σε F16 να πετάει πάνω απο Λιβύη. Έλεος με τους λαικιστές. Η ανικανοτητα τους δεν μπορεί να καλυφτεί με την υποτιθέμενη εθελοντική αλλά φωτογραφιμένη και δημοσιευμένη προσπάθεια απο “άσχετο” με τους εικονιζόμενους ΚΑΤΟΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ? Φροντίστε να δουλέψει σωστά αυτή η πόλη και αφήστε τα …………..

  ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

 302. Διαφωνώ με τον 4.43. Μπορεί ο καθένας να λέει ότι αυτός εκτιμά. Όμως, η ουσία είναι ότι το Βήμα, είναι καθαρό. Το να αγανακτούμε, δεν φτάνει. Μακάρι να γίνονται τέτοια και να προβάλονται ως παράδειγμα. Είμαστε στον πάτο της κατάντιας όλοι μας. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία όχι μόνον για αυτά αλλά, για όλα. Υπάρχει κάπου όμως; Μάλλον ο αγανακτησμένος πολίτης, είναι συνηθισμένος ως γκόλντεν μπόϊς. Διοίκηση είναι, γραφείο, υπολογιστής, γραβάτα, ΄σαμσοναϊτ και εισηγήσεις σε συνέδρια. Αυτός ο τρόπος, μας βούλιαξε συλλογικά. Και τελικά τι έκαναν; Ένα τόσο απλό γεγονός, είναι δυνατόν να αμαυρώσει τον εθελοντισμό ως λαϊκισμό; Εμπρός λοιπόν να το ξαναβρωμίσουμε, για να υπάρχει υπηρεσία που θα το διορθώσει.

 303. απο ορθογραφία βλέπω μικροί και μεγάλοι είστε άστα να πάνε! μάλλον όντως το χρειάζεστε το σχολείο …όλοι μικροί και μεγάλοι!

 304. Η ορθογραφία σε σκότισε σπουδαγμένε παλιοχαρτογιακά.
  Έλα να δεις πως ζουν εκει πάνω πρώτα. Το μέλλον των παιδιών και οι ευκαιρίες τους, δεν είναι ίσα με τα δικά σου.
  Την ορθογραφία είδες. Άντε παρα πέρα ρε.

 305. Η ορθογραφία δείχνει πολλά. Τα συγχαρητήρια σε αυτόν που τους μαθαίνει γράμματα! Ας πάρουν τα παιδιά από το μονοθέσιο σχολείο μήπως και προκόψουν!!!

 306. Βρήκατε ευκαιρία ορισμένοι να το πάτε αλλού το θέμα… Ο δάσκαλος που διδάσκει τα παιδιά φταίει που οι γονείς τους δεν είχαν την ευκαιρία για μόρφωση;

  Ή μήπως θέλετε ο δάσκαλος να κάνει μάθημα και στους γονείς;

  Ας πάνε, λοιπόν, στα Ριζώματα, δε βαριέσαι… Το πολύ – πολύ να μείνουν και τα νέα παιδιά κούτσουρα, αυτό που μετράει, άλλωστε, είναι να “την πούμε” στον δάσκαλο, ποσώς μας ενδιαφέρει το θέμα. Μαζί σας είμαστε!

  Φωτιά στον δάσκαλο!

 307. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΚΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.

 308. ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

 309. Εγώ τους πρότεινα να τους κάνω μελέτη βέλτιστης διαδρομής για τα αποριμματοφόρα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου Τίτλου, αλλά δεν ήθελαν.

  Τώρα με πειράματα και αλχημείες ίσως κάποτε βρουν την σωστή ώρα…

 310. Τι νόημα είχε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο? Αντί να ασκήσουν τον εκλεγμένο ρόλο τους, αυτόν της αντιπολίτευσης, καταθέτουν ψηφίσματα? Και περιμένετε να τους υποστηρίξουμε? Μία πρόταση για τον Δήμο Βέροιας κάνανε ή όχι ακόμα??

 311. Το αν ασκούν ή όχι τον ρόλο τους σωστά ως αντιπολίτευση, ποσώς μας ενδιαφέρει στην δεδομένη στιγμή.

  Όσο για το νόημα, θεωρούμε ότι το να εναντιώνεται ένας επίσημος φορέας σε ένα πόλεμο, που εκπροσωπεί περί τις 70.000 κόσμου, έχει νόημα και μάλιστα πολύ!

  Είναι η δική μας θέση απέναντι στην Ιστορία, αλλά και απέναντι στο παρόν.

 312. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ.ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ,ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ…

 313. Όχι άλλο ανάπτυξη. Φτάνει.
  Τι ειρωνία με το επόμενο πόστ ε;
  Μιλάνε για ανάπτυξη, δεν κάνουν απολύτως τίποτε και κάποιοι τα κονομάνε φέρνοντας τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης εδώ. Ποιοί τα κονομάνε θα μάθουμε ποτέ;
  Πόσο ξαφτηλισμένοι μπορεί να είμαστε;

 314. ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΑ.ΑΡΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ?ΡΩΤΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ?

 315. Είναι αλήθεια ότι ο αντιδήμαρχος Θεοδωρίδης έκανε πάλι την ιστορία αυτή; Αν είναι αλήθεια, δεν τον βλέπω καλά. Προκαλεί και δεν τον βλέπω πολύ ακόμη αντιδήμαρχο. Είναι δυνατόν να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του;

 316. Συμφωνώ με τον 9.19.
  Έτσι και χαλάσεις την σούπα, μόλις πάει κάτι να κινηθεί, ώωωωπ. Πάρτον το κεφάλι.
  Θα δούμε. Πάντως, πάντα έτσι γίνεται και παντού.

 317. Δηλαδή οι δύο τελευταίοι τι μας λέτε; Ότι επειδή πήγε και καθάρισε το Βήμα και ειδοποίησε την αστυνομία (αν το έκανε αυτός), θα τον φάει το σύστημα; Και το σύστημα είναι η Χαρούλα;

  Πολύ θεωρία συνωμοσίας… Μήπως πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο; Δεν χτυπάει δα και τα συμφέροντα των Αμερικανών όταν καλείται να κάνει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

 318. Δεν είναι μόνον η Δήμαρχος το σύστημα. Κύρια είναι οι εξωθεσμικοί. Αυτοί οι κολλημένοι με την κάθε εξουσία που βγάζουν φράγκα. Λαδώματα, μίζες και τέτοια αν άκουσες.
  Το σύστημα τπο βρώμικο, ποτέ δεν έχει έναν.

 319. Ρε που φτάσαμε να θεωρούμε κα΄ποιον οτι χώνεται επειδή εμμέσως πλήν σαφώς παραδέχεται πως ειναι ανίκανος να κάνει την δουλειά του και να καθαρίσει την πόλη σύμφωνα με τα καθήκοντα του που δεν είναι φυσικά να πηγαίνει ο ίδιος. Και φυσικά όταν κάνει το αυτονόητο να ειδοποιήσει την αστυνομία και μάλιστα αν δεν το κάνει να κινδυνεύει να κάτσει και στο σκαμνί ο ίδιος να λέμε ότι είναι χαλάει τη σούπα . Ε δεν πάτε καλά μου φαίνεται!

 320. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΕΛΗ,ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ΑΣ ΜΕ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ.ΑΠΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

 321. Όπως επίσης να υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη αστυνόμευση.. διότι τις προηγούμενες χρονιές είχαμε κρούσματα κλοπών και βανδαλισμών αυτοκίνητων. οι δράστες παρακολουθούσανε ποιοι οδηγοί κατέβηκαν για περίπατο.. και δρούσαν αστραπιαία.. τουλάχιστον ας τοποθετήσουν ένα σύστημα απλό παρακολούθησης

 322. Και όταν σταματλησουν τα μπούρου μπούρου για επενδύσεις και εκατομμύρια και καλπάζουσα ανάπτυξη, μπορούν να κάνουν εκεί καμία τουαλέτα;
  Τόσος κόσμος θα πηγαίνει. Τουαλέτες όχι σαν αυτές στον Άξιο Αντώνιο. Για απόπατους μιλάμε. Αν αυτό δεν μπορούν, τι άλλο θα μπορέσουν;

 323. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΘΥΜΕ ΜΕΣΑ.ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΙ.ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ.

 324. Ο καλος καιρος μας χαροποιει γι’αυτο βγειτε εξω παρτε τον αερα σας,περπατηστε,γελαστε,παρολου τη κριση διασκεδαστε οπως μπορει ο καθενας.

 325. ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ,ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ”ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΕ….κτλ”ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ!

 326. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ,ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΣΚΟΝΗ,ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΛΑΣΠΗ.ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟΝ!ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΣΩΜΑΤΑ,ΒΑΡΒΑΡΕΣ κτλ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΥΠΟΜΟΝΗΣ!!

 327. Πολυ σωστο σχολιο,καθημερινα πηγαινω για τον παιδικο στο αλσος τις ωρες αιχμης,αλλοι για τον παδικο,αλλοι για οαεδ,αλλοι για νοσοκομειο και που αλλου γινεται ενας χαμος.Μποτιλιαρουν σε εναν στενο δρομακι,βριζουν,τρεχουν με πολλη γκαζι σιγα,ειναι δρομος αυτος?Για το αλσος απ’οτι γνωριζω εγινε,για βολτες με τα παιδια,ως χωρος αναψυχης,για δροσια το καλοκαιρι για να κανεις ποδηλατο,αλλα τιποτα απο ολα αυτα δεν συμβαινει προς το παρον,ας το δει η δημοτικη αρχη μονον το αλσος εμεινε για εκδρομες…

 328. Γνωρίζουμε ότι μας παρακολουθούν πολλά μέλη του Συμβουλίου, οπότε θα αναμένουμε να τεθεί στις επόμενες συνεδριάσεις (ή ακόμα και στην αυριανή ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα) το πρόβλημα που αναφέρετε.

  Βέβαια, η Δημοτική Κοινότητα δεν είναι άμεσα αρμόδια, αλλά μπορεί και πρέπει να πιέσει και να πιέζει συχνά προς την επίλυση τέτοιων προβλημάτων καθημερινότητας.

 329. Αγαπητοι φιλοι αν δεν ειναι η δημοτικη αρχη αρμοδιοι τοτε ποιος ειναι η κυβερνηση μηπως?Τι ειναι αυτα τα πραγματα σαφως και ο κληρος πεφτει στον δημο,η δημαρχος δεν περασε τελευταια απο εκει να δει τα χαλια του δρομου,η μηπως δεν ειναι στον δρομο της?Οι κατοικοι αληθεια τους ρωτησε κανεις γιατι ταλαιπωρουνται απ’οτι ξερω αρκετα απο 4 Νοεμβριου του 2010 που σκαψανε τον δρομο πριν της εκλογες,ειπωθηκε απο αρμοδιο ατομο οτι σε 2 εβδομαδες τοτε θα ειχε τελιωσει ο δρομος και η ταλαιπωρια τον κατοικων.

 330. Αν η δημοτικη κοινοτητα δεν εσκαψε τον δρομο,και δεν μπορει να επιλυση τα προβληματα του δημου τοτε μπορει να ζητησει παραιτησεις απο καποια μελη της,νομιζω?

 331. Μην συγχέετε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας με την Δημοτική Αρχή. Είναι δύο ξεχωριστά όργανα.

  Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας είναι κάτι ανάλογο με τα τοπικά συμβούλια και δεν μπορεί παρά να γνωμοδοτήσει ή να προτείνει κάποια πράγματα.

  Αρμόδιος για τους δρόμους φυσικά και είναι ο Δήμος ή η Δημοτική Αρχή.

  Άλλωστε, η Δημοτική Κοινότητα – ως θεσμός – υφίσταται τους τελευταίους 3 μήνες.

  Συνεπώς, τα παράπονα στην… Δήμαρχο και όχι στην Δημοτική Κοινότητα.

  (Ελπίζουμε να ξεκαθαρίστηκαν οι έννοιες)

 332. Οδευει η δημοτικη αρχη σε 2η περιοδο εκλογης της,τα γνωριζει τα θεματα της,ας κανει οτι καλυτερο μπορει για να φανει ανταξια των υποσχεσεων της προ εκλογων.Μην πανε χαμενοι τοσοι ψηφοι και ταξιμο!

 333. ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΠΑΝΤΟΣ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ Η’ ΟΧΙ?ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 334. Καθόλου προσωπικά, αλλά για να έχουμε όλοι σφαιρική εικόνα για τα πράγματα και να μην εκτιθέμεθα, καλό είναι να τα αποσαφηνίζουμε.

  Όχι κάποιος απλά, αλλά ο ΔΗΜΟΣ πρέπει να επιληφθεί του θέματος και μάλιστα άμεσα.

 335. ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΤΗ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

 336. Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου μπράβο σας για την εθελοντική σας εργασία, μπράβο και στους Μακροχωρινούς, ευχαριστούμε πολύ.
  Μην νομίζετε όμως ότι απευθύνεστε σε χαζούς. Αν δεν ήσασταν στα της δημοτικής διοίκησης θα κάνατε την ίδια ενέργεια? Γιατί δεν το κάνατε και προηγουμένως? Ασφαλώς, λοιπόν, και είστε λαϊκιστές και μάλιστα άγαρμποι.

 337. Πάλι τα ίδια με τον 7:12. Όποιος ελιναι στη Δημοτική Αρχή, δεν θα πρέπει να κάνει απολύτως τίποτε γιατί θα τον πούνε λαϊκιστή. Μα αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω. Αν είσαι σε οποιαδήποτε αρχή, πρέπει να δείνεις το παράδειγμα. Το αν είσαι όχι λαϊκιστής αλλά, παπατζής, ο χρόνος θα το αναδείξει. Με μια κίνηση, σε μια ώρα, δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν.
  Θέλει χρόνο.

 338. κ. Ανώνυμε δεν σε έκρινε κανένας “με μια κίνηση,σε μια ωρα”. Την άποψή μου είπα. Ότι δεν είμαστε χαζοί, δηλαδή, οι πολίτες της Βέροιας. Εσύ θεωρείς ότι δίνεις το παράδειγμα με αυτό τον τρόπο, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η όλη ιστορία γίνεται για λόγους ψηφοθηρίας και αυτοπροβολής, αφού δεν υπάρχει έργο να επιδείξεις. Τι να κάνουμε??? Διαφορετικός τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων.