Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
 
Συστατικά
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο , κρέας κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
  • 2 κ.σ Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 Τεμ. σκόρδο , σκελίδες τριμμένο
  • 2 Τεμ. καρότα κομμένα σε ροδέλες, καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • ½ φλ. Κρασί, λευκό
  • 400 γρ. Ντομάτες, κονκασέ
  • 1 κ.σ πελτές
  • 5 τεμ Ντομάτες, λιαστές σε λάδι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ Μυρωδικά, ξερά (βασιλικός, θυμάρι)
  • 5 Τεμ Μυρωδικά, κλωναράκια φρέσκα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το κρέας και τα ξερά μυρωδικά, συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε με το κρασί.
  2. Όταν ροδίσουν, προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπιπερώστε
  3. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ελέγχετε κατά διαστήματα το φαγητό και αν αρχίσει να στεγνώνει, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.
  4. Στο τέλος του μαγειρέματος, το φαγητό θα πρέπει να έχει ελάχιστη σάλτσα.
  5. Αδειάστε το σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε 1.5 λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι. Βάλτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο και ψήστε το για 20 λεπτά.
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/05/37270/i-sintagi-tis-imeras-giouvetsi-me-mosch/