Η συνταγή της ημέρας:Σούπα σοκολάτα με παγωτό βανίλια
Τύπος συνταγής: Γλυκό
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
200 γρ. Kρέμα γάλακτος
100 γρ Κακάο
300 ml Γάλα
120 γρ. Σοκολάτα , 60%-70%
150 γρ. Ζάχαρη
Παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ζεσταθεί αρκετά το μείγμα αλλά όχι να βράσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα αρώματά της.
Τρώγεται καλύτερα κρύα, σερβιρισμένη σε βαθύ πιάτο σούπας με μια μπάλα παγωτό βανίλια και διακοσμημένο με ένα λοβό βανίλιας.
Aπό τον chef Διονύση Αλέρτα
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/04/31574/i-sintagi-tis-imerassoupa-sokolata-me/