Η συνταγή της ημέρας: Η σαλάτα της Εδέμ
Τύπος συνταγής: Σαλάτα
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: 1 Γαβάθα
 
Με πατάτες και καλαμπόκι, η συνταγή αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα ειδικά για αυτούς που κάνουν ή ακολουθούν μία συγκεκριμένη διατροφή
Συστατικά
  • 3 Τεμάχιο Πατάτες, Βραστές
  • 2 Τεμάχιο Καρότα
  • 2 Τεμάχιο Κόκκινη πιπεριά
  • 1 Τεμάχιο Καλαμπόκι, Βρασμένο
  • 1 Τεμάχιο Κρεμμύδι
  • 1 Δόση Άνιθο
  • 1 Δόση Μαϊντανό
  • 1 κ.σ. Μαγιονέζα, προτιμάται σπιτική πάντα
  • 1 Δόση Λάδι
  • 1 Δόση Ξύδι
  • 1 Δόση Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις πατάτες (σε χύτρα ταχύτητας για εξοικονόμηση ενέργειας) και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στο ίδιο νερό μπορείτε να ρίξετε το καλαμπόκι για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να βράσει ελάχιστα.
  2. Στο μεταξύ κόβουμε τις πιπεριές σε μακριές και λεπτές λωρίδες, τα καρότα στρογγυλά και λεπτά έτσι ώστε να είναι εύπεπτα και το κρεμμύδι σε στρογγυλές λωρίδες. Ρίχνουμε και τα 3 υλικά στο μπωλ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε (στο σχήμα της προτίμησής σας) ρίχοντάς τες μέσα στο μπωλ. Ρίχνουμε και το καλαμπόκι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λαδόξιδο, το αλάτι και τη μαγιονέζα (προαιρετικά). Ανακατεύουμε, παίρνουμε κατευθείαν ένα πηρούνι και την απολαμβάνουμε...
  4. www.sintagespareas.gr
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/04/27822/i-sintagi-tis-imeras-i-salata-tis-edem/