Η συνταγή της ημέρας: Γαρδουμπάκια φούρνου εύκολα
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: 1 Ταψί
 
Αυτό το φαγητό μπορεί να ψηθεί και σε γάστρα με καπάκι, οπως επίσης μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες οι οποίες γίνονται λουκούμι. Αυτός ο τρόπος ειναι πολύ εύκολος ακόμα και για κάποιους που δεν τα εχουν ξαναφτιάξει. Ο αλλος τρόπος ειναι να κόψεις σε λωρίδες μακρόστενες την συκωταριά να βάλετε στο αριστερό σας χέρι απο ενα κομάτι απο το κάθε ειδος εντόσθιου και με το δεξί σας χέρι να τυλίξετε αργά και σφιχτά,ειναι λίγο δύσκολο ειδικά για αρχάριους. Επίσης τα Γαρδουμπάκια σε κάποιες περιοχές τα λένε και χορδή και τα κάνουμε μόνο με εντερακια χωρίς εντόσθια. Ένα ψαλιδάκι κουζίνας θα σας φανεί χρήσιμο για το κόψιμο των εντέρων για να μήν παλεύετε με το μαχαίρι. Καλη επιτυχία και καλές γιορτές να εχουμε. Καλό Πάσχα.
Συστατικά
  • 1 Τεμάχιο Έντερα, από αρνί
  • 1 Τεμάχιο Συκωταριά, από αρνί μαζί με τα γλυκάδια
  • 1 Τεμάχιο σκόρδο τριμμένο
  • 1 Δόση Ρίγανη
  • 1 Δόση Αλάτι
  • 1 Δόση Πιπέρι
  • 1 Δόση Λάδι
  • 1 Δόση Λεμόνι, Χυμός
Εκτέλεση
  1. Αφού εχετε πλύνει καί στραγγίσει καλά τα εντεράκια, κόβετε και την συκωταριά σε μικρά κοματάκια, τα πασπαλίζετε με σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
  2. Παίρνετε ξυλάκια που φτιάχνουμε τα σουβλάκια και περνάμε τα εντόσθια κοματάκι-κοματάκι, και τα τυλίγουμε σφιχτά με το εντεράκι, ετσι κάνουμε καί τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  3. Τέλος τραβάμε το ξυλάκια απο τα γαρδουμπάκια μας και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας, τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι, ρίχνουμε και λίγο νερό και τα ψήνουμε σκεπασμένα στην αρχή με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς, και λίγο πρίν το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρωματάκι χωρίς να μας καούν.
  4. http://www.sintagespareas.gr
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/04/26840/i-sintagi-tis-imeras-gardoumpakia-fou/