Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σολομό και βότκα
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Ιταλική
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: 1 Κατσαρόλα
 
Συστατικά
  • 250 γρ. Σολομός, Καπνιστός
  • 250 ml κρέμα γάλακτος, μαγειρικής με 22% λιπαρά
  • 1 Τεμάχιο ξερό κρεμμύδι, ή 2 φρέσκα
  • 3 κ.σ. Άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 30 ml Βότκα, ή τζιν, γράπα, τσίπουρο
  • 40 γρ. Μπλε Τυρί
  • 1 Δόση Ροζ Πιπέρι, Προεραιτικά
  • 500 γρ. Πένες, ή βίδες
Εκτέλεση
  1. Προετοιμάστε τα μακαρόνια.
  2. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο να ζεσταθεί και σε μέτρια φωτιά σιγοψήστε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Σβήστε με τη βότκα, περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε 2 κ.σ. νεράκι αν δείτε πως δεν έχει μαλακώσει ακόμη το κρεμμύδι.
  3. Προσθέσετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατέψτε και μετά ρίχτε μέσα και την κρέμα και το τυρί, αν χρησιμοποιείτε. Αφήστε τη να πάρει μια βράση 1-2 λεπτά και ρίχτε μέσα τον σολομό. Συνεχίστε το βράσιμο αν δεν έχει δέσει.
  4. Ανακατέψτε τις πένες με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/04/26140/i-sintagi-tis-imeras-penes-me-solomo-ka/