Κρουασάν από Κύπρο
Τύπος συνταγής: Ορεκτικό
Cuisine: Κυπριακή
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: 20 Τεμάχια
 
Κρουασάν, απολαυστικά ως πρόγευμα αλλά και υποκατάστατο του ψωμιού σε γεύμα ή δείπνο. Από την Κύπρο με αγάπη!
Συστατικά
  • 1 Κούπα Γάλα, Χλιαρό
  • 11 γρ Μαγιά, Ξερή
  • ½ Κούπα Λάδι
  • 1 Τεμάχιο Αυγό
  • 1 Τεμάχιο Ασπράδι αυγού
  • 1 Κουταλία Ζάχαρη
  • 2 Κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 Κούπες Αλεύρι, Σκληρό
  • 1 Τεμάχιο Κρόκος αυγού
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζω το αλεύρι μέσα σε ένα μπωλ.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Μέσα στο χλιαρό γάλα διαλύω τη μαγιά. Έπειτα, προσθέτω το μείγμα γάλα – μαγιά μέσα στο μείγμα με το αλεύρι.
  4. Αφού ανακατέψω καλά, προσθέτω το λάδι.
  5. Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύω το 1 ασπράδι με το αυγό. (το ένα κροκάδι που μας μένει, το βάζουμε στην άκρη. Θα μας χρειαστεί για το άλειμμα).
  6. Προσθέτω τα αυγά μέσα στο μπωλ με το αλεύρι.
  7. Ανακατεύω με αγάπη όλα τα υλικά και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
  8. Αφού περάσει η μισή ώρα, ανοίγω το φύλλο μου σε τετράγωνο σχήμα και τυλίγω για να γίνει το σχήμα του κρουασάν.
  9. Αφήνω τα κρουασάν να φουσκώσουν για μισή ώρα.
  10. Αλείφω τα κρουασάν με το κροκάδι του αυγού και τα ψήνω στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  11. Πηγή: sintagespareas.gr
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/02/19802/krouasan-apo-kipro/