Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Κινέζικη
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: 1 Πιατέλα
 
Μια αυθεντική Κινέζικη συνταγή την οποία απέστειλε αναγνώστρια των συνταγών της παρέας η οποία πηγε στην Κίνα όπου και της την έδειξε εκεί μία Κινέζα νοικοκυρά
Συστατικά
  • 1 ½ Κιλό Χοιρινα Παϊδάκια
  • 1 κ.σ. Φυστικέλαιο
  • ¼ Φλυτζάνι Κινέζικη μπάρμπεκιου σος
  • 2 κ.σ. Σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. Γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 2 κ.γ. Ξύσμα τζίντζερ
  • ¼ Φλυτζάνι Μέλι
  • ⅓ Φλυτζάνι Καστανή ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. Μείγμα πέντε μπαχαρικών
  • ¼ κ.γ. Ξηρό σέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα παϊδάκια σε μία κατσαρόλα με νερό, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ και βάζουμε τα παϊδάκια να ροδίσουν.
  4. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  5. Σκουπίζουμε το λάδι από το γουόκ και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν.
  6. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πιεί τη σάλτσα.
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/02/19038/i-sintagi-tis-imeras-spare-ribs/