Συνταγή της ημέρας: Ρυζομπιφτέκια
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: 4 Μπιφτέκια
 
Μπορούμε να σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκια σαν μπέργκερς ή με συνοδεία σαλάτας. Ιδανική συνταγή για χορτοφάγους.
Συστατικά
  • 1 Κούπα Μακρύκοκκο καστανό ρύζι, Βρασμένο
  • 1 ½ Κούπα Μαυρομάτικα φασόλια, Βρασμένα
  • 1 Κούπα Τριμμένη φρυγανιά , ή τριμμένο ξερό ψωμί
  • ½ Κούπα Τριμμένα αμύγδαλα, καλά τριμμένα
  • ¼ Κούπα Τριμμένο κρεμμύδι
  • ¼ Κούπα Τριμμένο καρότο
  • ½ κ.γ. Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • 1 Δόση Πιπέρι Καγιέν, Λίγο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το ρύζι, τα φασόλια, τη φρυγανιά, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το καρότο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. (Μπορούμε να βάλουμε τα υλικά μας στο μούλτι για περισσότερη ευκολία).
  2. Πλάθουμε το μίγμα σε μπιφτεκάκια.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπιφτεκάκια για πέντε λεπτά ανά μεριά, ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/02/18909/sintagi-tis-imeras-rizompiftekia/