ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

IMATHIA QUALITY 2024

Περίπτερο 16, της 88ης ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

13:00-15:00 Καλωσόρισμα με «Δροσερό γιαούρτι, φρούτα και μέλι Ημαθίας»

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 

12.00-12.30 Εγκαίνια περιπτέρου

12:30-14:30 «Τσιπουρομεζέδες της Ημαθίας», Παρουσίαση και  γευσιγνωσία από εστιάτορες και συλλόγους της Ημαθίας (ΚΟΙΝΣΕΠ Γυναικών “Εκ Φύσεως Φυτειάς”, Π.Σ. Αγίου Γεωργίου, εστιατόριο «Αγγελικόν», εστιατόριο «Εκείμερος»)

19:00-20:30  «Μοσχάρι με dressings από φρούτα Ημαθίας και ξινόμαυρο Νάουσας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

18:00-20:00  «Παραδοσιακή βλάχικη πίτα»:  Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

18.00-19.00 “Μenu Veria Gastronomy”:  Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία  από εστιάτορες της Βέροιας (να μπουν τα εστιατόρια)

19.00-20.00 «Ρεβανί Βέροιας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία  από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας

19:00.-20:00 «Το πρόσωπο στη βυζαντινή τέχνη»: Workshop από την «Iconface Veria

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

18.00-19.00 «Χειροποίητος τραχανάς λαχανικών με μοσχαράκι»:  Μαγειρική επίδειξη από το εστιατόριο «Eκείμερος»

20:00-21:00 «Η Μικρασία της αγοράς»: Μουσικοθεατρικό δρώμενο από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

20:00-21:00 «Εδέσματα και coctails με προϊόντα από τον Αμπελώνα της Νάουσας»: Επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιατόρια και καφέ μπαρ της Νάουσας (να μπουν τα εστιατόρια και μπαρ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

18.00-19.00 «O Πρόσωπος της Νάουσας»: Workshop με την τεχνική βαψίματος του παραδοσιακού Προσώπου από το Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Το Κονάκι»

19:00-20:00  «Γενίτσαροι και Μπούλες»: αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από τον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας (Κέρασμα κρασί, τσίπουρο, μπάτσο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12.00-14.00 “Δημιουργούμε το δικό μας σουβενίρ” με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας:

α) Workshop με θέμα “Ανθισμένα 

μνημεία της Βέροιας” από το εργαστήριο  “Damianos Icon – Ilidanos”

β) Workshop με θέμα “Λουλουδάκια ροδακινιάς με την τεχνική felting από μαλλί προβατου” από το εργαστήριο “Πρόβατο στο μπάνιο” 

19.30  «Οι Μωμόγεροι»: Αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

20.00 «Στράτα Φαείν»: Παρουσίαση του ποντιακού street food  από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-14:00  “Pavlova της Ημαθίας με ροδάκινο” : Επίδειξη και γευσιγνωσία από αρτοζαχαροπλάστες της Ημαθίας

Πηγή