Αρχική Ροή Ειδήσεων O Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή το θέμα της απαλλαγής των παραγωγών...

O Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή το θέμα της απαλλαγής των παραγωγών λαϊκών αγορών από την ανανέωση στο Μητρώο ΜΕΝΟ και της καταβολής χρηματικού ποσού για κάθε εγγραφή

ΔΤ από το βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, με σημερινή κοινοβουλευτική αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ζητά να εξεταστεί το αίτημα της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, προκειμένου να μην υποβάλλονται οι παραγωγοί ανά τριετία στην υποχρέωση ανανέωσης της εγγραφής τους στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών.

Μάλιστα, ο Βουλευτής επισημαίνει, ότι ειδικά η υποχρέωση για καταβολή χρηματικού ποσού κάθε φορά που κάποιος ενδιαφερόμενος προσθέτει ένα νέο προϊόν στο Μητρώο, επιβαρύνει υπέρμετρα τους παραγωγούς, που διανύουν μία -έτσι κι αλλιώς- ιδιαίτερα πιεστική χρονιά από οικονομικής απόψεως.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας συνεχίζει να αναδεικνύει τα αιτήματα των παραγωγών λαϊκών αγορών προκειμένου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στις διεκδικήσεις τους.

 

Πηγή