ΔΤ από Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας: Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώνει ότι κατά το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας την εορτή της συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους τον Ιούνιο του 2017 και έκτοτε παραμένει μόνιμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, όπου τίθεται σε προσκύνηση μαζί με το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου και ευλογεί τους ευλαβείς προσκυνητές.

Ιδιαίτερη ευλογία αποτελεί το γεγονός ότι ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσης συμπίπτει με την 30η επέτειο από την ενθρόνιση του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος από την 10η Ιουλίου 1994, ημέρα της ενθρονίσεως του στην Ιερά μας Μητρόπολη, μέχρι και σήμερα διαποιμαίνει θεοφιλώς και θεαρέστως τον ευσεβή λαό του Θεού. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ 

Τρίτη 9 Ιουλίου 7:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Παναγίας Τριχερούσης και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

 

Τετάρτη 10 Ιουλίου 7:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

 

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας www.imverias.gr, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».

 

Email: agios.loukas@imverias2.gr

Τηλ. επικοινωνίας: 2331027599 – 6975725113 (π. Ιωσήφ)

 

***

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 2/7 –10/7 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

  •  Την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».
  •  Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα: «Ὄγκον ἀποθέμενοι πάντα». Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».
  •  Το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. στο «Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας» στη Βεργίνα θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και θα τελέσει τρισάγιο για τους πεσόντες.
  •  Την Κυριακή 7 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό.
  •  Την Τρίτη 9 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και των Οσίων Διονυσίου και Μητροφάνους στη Φυτειά Ημαθίας. Στο τέλος θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο γραφείο – αρχονταρίκι της ενορίας.
  •  Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της εορτής της συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».
  •  Την Τετάρτη 10 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας για την εορτή της συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Πηγή