ΔΤ από το βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Τάσο Μπαρτζώκα: Με σημερινή κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της  Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, θέτει ξανά το φλέγον ζήτημα της απουσίας συνεχούς κάλυψης των επειγόντων περιστατικών υγείας επί 24ώρου βάσεως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Όπως τονίζει στην ερώτησή του προς τον Υπουργό, πρόκειται για ένα ένα πολύ σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, το οποίο έχει θέσει ήδη από την αρχή της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας. 

Ο Βουλευτής επισημαίνει, ότι ήδη από τις 11/01/2023 είχε καταθέσει αναφορά προς τον τότε Υπουργό Υγείας, επισυνάπτοντας το Υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας “ΠΡΟΟΔΟΣ”, και αναφέροντας ότι τίθεται ζήτημα “ζωής και θανάτου” για τους ασθενείς, αφού η τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην Ημαθία και δή στην Αλεξάνδρεια. 

Επιπλέον, το φλέγον αυτό θέμα το έθεσε προ μηνών και στην δια ζώσης συνάντησή του με το σημερινό Υπουργό Υγείας, τονίζοντας ότι μέγιστη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η δημιουργία Βάσης – Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, προκειμένου να καλύπτονται άμεσα όλα τα έκτακτα περιστατικά και να έχουν ταχύτατη διακομιδή στις δομές υγείας.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας με την ερώτησή του επιμένει ιδιαίτερα στο ότι αυτή τη στιγμή είναι έκθετα τα υπερεπείγοντα περιστατικά υγείας στην Αλεξάνδρεια, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κρίσιμο ο ασθενής να λάβει κατάλληλη ιατρική φροντίδα και πρώτες βοήθειες τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης ενός περιστατικού. Έτσι, ζητά από τον Υπουργό Υγείας να προβεί στις αρμόδιες ενέργειες, προκειμένου να συσταθεί άμεσα Βάση-Τομέας ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και μέχρι τότε, να υπάρξει απόλυτη κάλυψη επί εικοσιτετραώρου βάσεως καθημερινά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μοναδική μέριμνα του Τάσου Μπαρτζώκα είναι όλοι οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας να αισθάνονται -και να είναι- πράγματι ασφαλείς, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση ενός έκτακτου και επείγοντος περιστατικού θα έχουν την ιατρική φροντίδα που δικαιούνται, και την οποία το Κράτος οφείλει να τους παρέχει.

Πηγή