Νίκος Κουτσογιάννης: «Το έργο συνεχίζεται και μας κάνει περήφανους»

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα « Κεντρική  Μακεδονία 2021-2027» η πρόταση του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, για την δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, συνολικού προϋπολογισμού 502.429,20 ευρώ.

Η πράξη αφορά στην δημιουργία του 2ου ΚΗΦΗ στο Δήμο Νάουσας, που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει ηλικιωμένους συνδημότες μας οι οποίοι χρήζουν φροντίδας και συνδρομής από εξειδικευμένο προσωπικό σε καθημερινή βάση.

Η δομή θα λειτουργήσει στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος της Επισκοπής και θα παρέχει στους ωφελούμενους νοσηλευτική φροντίδα, μέριμνα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης και ατομικής υγιεινής, σίτιση, ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Με την λειτουργία της δομής θα εξυπηρετούνται καθημερινά 15 ηλικιωμένοι συνδημότες μας, δίνοντας μια μεγάλη ανακούφιση στις οικογένειες τους που έχουν αναλάβει την φροντίδα και την προστασία τους.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της δομής θα δημιουργηθούν 4 νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών του νέου ΚΗΦΗ.

Δήλωση του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη

« Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε απέναντι στους συνδημότες μας πως θα παράξουμε σπουδαίο έργο για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Με την λειτουργία του νέου ΚΗΦΗ ενισχύεται η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας η οποία για εμάς αποτελεί πρώτιστο στόχο για την ουσιαστική συνδρομή στους συνδημότες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και  Εθελοντισμού κα Άννα Ασλανίδου και την ομάδα των υπαλλήλων του Δήμου που όλοι μαζί εργαστήκαμε για να πετύχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη για την αγαστή συνεργασία.

Το έργο συνεχίζεται και μας κάνει περήφανους!».

Πηγή