ΔΤ από το βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Απόστολο Βεσυρόπουλο: Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, θέτοντας όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Ημαθία. 

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Νομό Ημαθίας και απαιτούν συγκεκριμένες κινήσεις, όπως η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, που είναι θέμα ζωτικής σημασίας αφού στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, υπάρχει ασθενοφόρο με πλήρωμα 2 ατόμων που καλύπτει μόλις μία βάρδια. 

Μάλιστα υπάρχει ήδη ακίνητο να στεγάσει τον τομέα του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί με παρέμβαση του Δήμου Αλεξάνδρειας. 

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί τομέας του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια με ικανό αριθμό διασωστών από τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Όπως είπε, ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος στο Νομό ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σημαντικοί οδικοί άξονες (Π.Α.Θ.Ε. και Εγνατία οδός), στους οποίους έχει καταγραφεί αυξημένη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα δημιουργίας τομέα του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια και δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις που θα γίνουν.

Πηγή