Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, παρά το γεγονός ότι συντάχθηκε από διαπαραταξιακή επιτροπή και στις περισσότερες διατάξεις υπήρχε ομοφωνία, ωστόσο κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (12/6/2024) κατατέθηκαν διαφωνίες…

Αυτή η πρακτική σχολιάστηκε δεικτικά από τον πρόεδρο του Σώματος Γιώργο Μιχαηλίδη, ο οποίος τόνισε ότι προηγήθηκε τετράμηνη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις και κατέληξαν σε ομοφωνία, πλην μία διάταξης σχετικά με το δικαίωμα επανατοποθέτησης – σχολιασμού από την πλευρά της αντιπολίτευσης επί των απαντήσεων των αρμόδιων της δημοτικής αρχής. 

Εφόσον υπήρχε διαφωνία, επικράτησε η πλειοψηφική άποψη και έτσι ήρθε ο νέος κανονισμός προς ψήφιση. Συνεπώς, η αλλαγή διατάξεων και άρθρων κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν είχε κανένα νόημα να συζητηθεί, αφού η συζήτηση εξαντλήθηκε διεξοδικά και κατέληξαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στην πρόταση. 

Υπέρ του νέου κανονισμού ψήφισαν οι παρατάξεις Βοργιαζίδη και Παλουκίδη, ο Θεόφιλος Κορωνάς καταψήφισε, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του και ο Παναγιώτης Χατζησάββας ψήφισαν λευκό. 

Πηγή