ΔΤ από το Σύλλογο τριτέκνων Νομού Ημαθίας Επωφεληθείτε των παροχών και των εκπτώσεων που σας παρέχει η κάρτα μέλους

Το προσεχές διάστημα ανακοινώνεται η εξίσωση των τριτέκνων και πολυτέκνων. 

Το Εθνικό Σχέδιο για την επίλυση του Δημογραφικού προβλέπει την ενίσχυση και την υποστήριξη της τρίτεκνης οικογένειας.

Αλλάζει ο ορισμός της πολύτεκνης οικογένειας καθώς μειώνονται από τέσσερα σε τρία τα παιδιά που απαιτούνται για να μετρά μια οικογένεια ως πολύτεκνη.

Τα προνόμια που αποκτούν

Αυξημένη μοριοδότηση σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών και τους διορισμούς στο Δημόσιο

Μειωμένο τεκμήριο κατά 50% για τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελματίες

Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Αυτοκίνητο με έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά

Απαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα 6θέσια ΙΧ

Άδειες ταξί

Εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη

Οικονομική ενίσχυση δήμων κατά τη γέννηση 3ου και 4ου παιδιού

Προστασία της µητρότητας από απόλυση

Μειωμένα δικαστικά έξοδα

Εισιτήρια με έκπτωση σε ΜΜΜ και πλοία υπό προϋποθέσεις

Μειωμένο εισιτήριο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες

Ελεύθερες είσοδοι σε μουσεία, θέατρα, κατά περίπτωση

Ισόβια διατήρηση ιδιότητας πολυτέκνου

Εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές µε ειδική µοριοδότηση

Πλέον μπορείτε να εκδηλώσετε άμεσα το ενδιαφέρον σας για εγγραφή στο σύλλογο και ψηφιακά χωρίς κόπο από όλη την Ημαθία ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο Άμεσα θα ενημερωθείτε για τα απαραίτητα έντυπα και την διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφής. 

Υπενθυμίζουμε πως λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο πλέον καθημερινά στο 2331200333 και να συνομιλήσετε με την γραμματεία 15:00 – 17:00 (Δευ – Παρ). Μπορείτε επίσης να αφήσετε το φωνητικό σας μήνυμα όλο το 24ωρο το οποίο και θα παραλάβουμε την επόμενη ημέρα. 

Μπορείτε να επισκέπτεστε τη νέα ιστοσελίδα ( του συλλόγου μας καθημερινά, προκειμένου να ενημερώνεστε για τα δικαιώματα και τις παροχές προς τις οικογένειές μας. 

Επιπλέον μπορείτε να απευθύνεστε γραπτώς και στο Εmail: info@3teknoi-imathias.gr 

ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: 

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας λόγω της υπογεννητικότητας απαιτεί άμεση επέμβαση επίλυσης. Πρόκειται για μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας με άμεσο αντίκτυπο τόσο στην οικονομία όσο και στο μέλλον της Ελλάδος. 

Οι οικογένειες με τρία παιδιά μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο του συνδετικού κρίκου επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Μαθηματικά αποδεκτό πως οικογένειες με ένα η δύο τέκνα θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα πληθυσμό με μικρότερο ή ίσο αριθμό Ελλήνων πολιτών στο πέρασμα των ετών. Οι οικογένειες με τρία τέκνα προσθέτουν οριακά τουλάχιστον ένα. Είναι κοινά αποδεκτό επίσης, πως όσο περισσότερες οικογένειες με τρία τέκνα υπάρχουν, αυξάνεται και η πιθανότητα ύπαρξης οικογενειών με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα. 

Κοινή αποδοχή όλων μας, πως η γονεϊκότητα είναι κάτι το μοναδικό, απόλυτα διαφορετικό και αποδεκτό για κάθε άνθρωπο και κάθε οικογένεια. 

Παρόλα αυτά στόχος μας είναι η προτροπή, σε όσους έχουν την εξατομικευμένη διάθεση και δυνατότητα, να περάσουν τουλάχιστον στο ΄καθεστώς΄ της Τρίτεκνης Οικογένειας προκειμένου να απολαύσουν τις χαρές της και ταυτόχρονα να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. 

Για την επίτευξη των παραπάνω, ο Σύλλογος δεσμεύεται να πράξει με ιδία μέσα ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να παραδειγματίσει και εν τέλει να συμπαρασείρει όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες για τη μετάβαση στο ΄καθεστώς΄ της Τρίτεκνης Οικογένειας. 

Προκειμένου ο παραπάνω στόχος να φέρει υψηλότατες πιθανότητες επιτυχίας, η ευθύνη και συμβολή της πολιτείας κρίνεται μεγίστης σημασίας. Ως εκ τούτου θα επιζητηθεί ποικιλοτρόπως από τον σύλλογο. 

Εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου 

Ο Πρόεδρος  

Μουρτζίλας Γ. Νικόλαος

Πηγή