Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της «Ελιάς» στη Βέροια μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε στη Βέροια στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ημαθία. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεδίπλωσε στην ομιλία του μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν και απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα και μίλησε για την αλαζονεία της κυβέρνησης που πηγάζει από το 41% των προηγούμενων εθνικών εκλογών, καλώντας τον κόσμο με την ψήφο του να ισχυροποιήσει το ΠΑΣΟΚ και να βάλει τέλος σε αυτή την αλαζονεία. Από τα πυρά του κ. Ανδρουλάκη δεν γλύτωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σχολιάζοντας την στάση του στο θέμα που προέκυψε με την νέα ηγεσία στην Βόρεια Μακεδονία, τόνισε ότι αντί να σκέφτεται πώς να προστατεύσει την εφαρμογή της, ζητά επιτακτικά την ψήφιση των μνημονίων που προβλέπονται από την συμφωνία, αλλά δεν σκέφτονται πως έτσι θα έδιναν «πόντους» στην γείτονα χώρα, καθώς θα εκλαμβανόταν αυτή η στάση ως απόρροια των πιέσεών της προς την Ελλάδα. 

Στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας που μαστίζει την χώρα και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού αφήνει ανενόχλητα τα ολιγοπώλια, ενώ έμφαση έδωσε στα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς η Ημαθία και η γειτονική της Πέλλα, την οποία επισκέφθηκε το πρωί της ίδιας μέρας, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό από αυτήν, αλλά αποτελούν και σημαντικό κομμάτι της αγροτικής οικονομίας της χώρας. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να μην έχουμε ως χώρα Τριτοβάθμιες Σχολές στον Τομέα του Τουρισμού, ενώ συνδύασε το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης με την αγροτική οικονομία, αφού μέσω του Τουρισμού μπορούν να «ανοίγονται» εμπορικοί δρόμοι προς τις χώρες των τουριστών στην Ελλάδα. Αυτό όμως χρειάζεται σχέδιο και οργάνωση, ώστε φεύγοντας ο κάθε τουρίστας από την χώρα να γίνεται ο καλύτερος διαφημιστής των προϊόντων μας. 

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε για ακόμη μία φορά τους πολίτες να στηρίξουν την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, και παρουσίασε τους παρόντες υποψήφιους ευρωβουλευτές που βρέθηκαν στη Βέροια με αφορμή την ομιλία του. Πρόκειται για τους: Αλίρη Χριστίνα, Αδάμου Κωνσταντίνα, Ζαγοράκη Θοδωρή, Καλλιακμάνη Γεώργιο και Ξυλούρη Νικόλαο. 

Βίντεο από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

Φωτογραφίες – βίντεο: Ευγένιος Βαρακλής

Πηγή