Εξαιρετικά επιτυχημένα ήταν τα πρώτα Κούλουμα στη Φυτειά, που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειάς την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στο παλιό γήπεδο, στην είσοδο του χωριού. 

Από νωρίς έβρασαν τα… καζάνια με την παραδοσιακή φασολάδα, η οποία μοιράστηκε με λαγάνα, χαλβά, ταραμά και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα. Παράλληλα, στους εκατοντάδες επισκέπτες του χωριού προσφέρθηκε τοπικό κρασί και τσίπουρο, ενώ την… τιμητική τους είχαν φυσικά οι δεκάδες χαρταετοί που πέταξαν στον ουρανό της όμορφης ορεινής Φυτειάς, με σύμμαχο τον ιδανικό καιρό, που συνδύαζε καλές θερμοκρασίες και αεράκι. 

Όπως προαναφέρθηκε, η διοργάνωση ήταν του ΕΜΣ Φυτειάς, στους ανθρώπους του οποίου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση, αλλά και το μεράκι να διοργανώνουν συνεχώς καινούργια πράγματα στο χωριό. 

Βεβαίως, όπως δήλωσε στο InVeria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γκαλίτσιος, τα Κούλουμα θα γίνουν θεσμός κάθε χρόνο και θα προσπαθούν να γίνονται ακόμα καλύτεροι και να είναι σε θέση να υποδεχτούν ακόμη περισσότερο κόσμο! Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Βέροιας, Λάζαρος Ασλανίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την καθιέρωση του νέου εθίμου στο χωριό. 

Πηγή