Δ.Τ. Η αγωνιστική ομάδα LEGO PIGS συμμετείχε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας o οποίος διοργανώνεται από την Eduact  στην κατηγορία Challenge (9-16 ετών).

H ομάδα απέσπασε το Βραβείο Μηχανικής Αριστείας/Engineering Excellence Award το οποίο τιμά μια ομάδα που εφαρμόζει τις θεμελιώδεις αξίες του διαγωνισμού, με ένα αποτελεσματικά σχεδιασμένο ρομπότ και ένα καινοτόμο project. 

 

Παράλληλα, με βάση το σύνολο των επιμέρους βαθμολογιών, βγήκε η τελική κατάταξη των ομάδων και η ομάδα LEGO PIGS ήταν μια από τις δεκαέξι που πήραν το εισιτήριο (για δεύτερη φορά μετά την περσινή τους πρόκριση) για τον Μεγάλο Πανελλήνιο Τελικό που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Μαρτίου 2024.

Πρόκειται για επτά (7) μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, οι οποίοι με προπονητές τους εθελοντές γονείς Κατερίνα Ζέρβα και Ευάγγελο Ντάμτσιο δημιούργησαν την ομάδα. 

Περικλής Αγγελίδης, Αικατερίνη Εκμεκτσόγλου, Κωνσταντίνος Ζαλώνης, Γιάννης Καπράρας, Μαρία Λάλα, Μαρίνα Ντάμτσιου, Κωνσταντίνος Παντελίδης

Η ομάδα  προπονήθηκε με τα κιτ ρομποτικής Spike Prime και Spike Prime Extension, τα οποία παραχώρησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και το Veria Tech Lab. 

 

Η φετινή θεματική ενότητα φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠ και οι συμμετέχοντες εστίασαν στον ρόλο που παίζουν οι Τέχνες (Arts) στο STEAM. To Project καινοτομίας της ομάδας αφορούσε τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με την οποία επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας θα μπορούν να παίξουν ένα πρωτότυπο “Κυνήγι Θησαυρού” με κουίζ,πολλαπλές αποστολές και αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. 

Σχετικά με τον διαγωνισμό:

 

Το FIRST® LEGO® League είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και εισάγει την Επιστήμη (Science), την Τεχνολογία (Technology), τη Μηχανική (Engineering) και τα Μαθηματικά (Mathematics) (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον. Είναι μια συνεργασία της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Πηγή