Παρουσία του βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας στη Βέροια, το βράδυ του Σαββάτου 10  Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Αιγές Μέλαθρον.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Φάκας, ο οποίος είπε ότι “μπορεί ο Γραμματέας να είναι πόντιος αλλά ο παπάς είναι βλάχος” και ευχήθηκε καλή χρονιά στα ποντιακά. Ευχήθηκε ακόμη ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ να ανατείλει ξανά και αποχαιρέτησε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στα βλάχικα.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας, Σάββας Τσιχλακίδης, έκοψε και μοίρασε την βασιλόπιτα. Το φλουρί από την βασιλόπιτα έμεινε στο τελευταίο κομμάτι, αυτό που πήρε ο κ. Τσιχλακίδης. Παράλληλα μικρά βασιλοπιτάκια μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενος με το δεύτερο τυχερό φλουρί να πέφτει στον πρώην δημοτικό σύμβουλο Μάκη Αγγελίνα.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. “Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε ποτέ την συνέπειά του στις μεταρρυθμίσεις, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου έως σήμερα” είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ γκρέμισε τις ανισότητες και έδωσε φωνή στην περιφέρεια. “Το ΠΑΣΟΚ έριξε τα τείχη και έφερε την περιφέρεια κοντά στο κέντρο” είπε.

Ο κ. Μάντζος χαρακτήρισε “ραντεβού με την ιστορία” τις ερχόμενες εκλογές προσθέτοντας ότι είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι διότι στην Ευρώπη παίρνεται το 85% των αποφάσεων.

Για το ευρω-ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα είναι ανανεωμένο, με αξιοπιστία, με κύρος και με κοινωνικές αναφορές.

Ο κ. Μάντζος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έπρεπε να δώσει εδώ και μήνες τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις στους αγρότες, τόνισε ότι ο ειδικός φόρος του αγροτικού πετρελαίου πρέπει να μηδενιστεί, σημείωσε ότι ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να αποζημιώσει τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή ενώ δεν παρέληψε να αναφερθεί στην διαφορά τιμής που υπάρχει από το χωράφι στο ράφι. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ενεργειακή δημοκρατία με τους αγρότες να μπορούν να συμμετάσχουν σε ενεργειακές κοινότητες για να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος. “Πρέπει η κυβέρνηση να δεσμεύει χώρο στο δίκτυο για τους μικρούς και να μην τον κλειδώνει για τους μεγάλους” τόνισε ο κ. Μάντζος.

Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση, είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει τίποτε για την ακρίβεια, τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια απαξιώνονται και η μεταρρύθμιση που έρχεται γίνεται ερήμην της κοινωνίας. Ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη καταδίκη της χώρας από την Ευρωπαϊκό κοινωβούλιο για το κράτος δικαίου λέγοντας ότι μεγάλα σκάνδαλα όπως των υποκλοπών και του δυστυχήματος των Τεμπών “κουκουλώνοντα锨ενώ υπάρχουν παράλληλα παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές.

“Θα συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας με την κοινωνία. Με κοινωνική δικαιοσύνη και περιφερειακή ανάπτυξη. Θα κάνουμε ξανά την μεγάλη προοδευτική παράταξη πρωταγωνίστρια. Με ενότητα θα πετύχουμε την ανατροπή. Το κλίμα αλλάζει. Δείτε με αισιόδοξη ματιά αυτό που έρχεται, με ενότητα” είπε στο κλείσιμο.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή