Στη Βέροια βρέθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 η συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου, η οποία είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα

Κώστας Καλαϊτζίδης: “Η συνεργασία όλων παραμένει πάντα βασική μας προτεραιότητα”

Η Έλενα Σώκου επισκεπτόμενη το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του τα θέματα της Ημαθίας και να ακούσει τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν. 

Σε σχετική του δήλωση στα social media ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρει: 

“Την Έλενα Σώκου, Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, είχα τη χαρά να υποδεχτώ σήμερα στο γραφείο μου, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Βέροια.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για θέματα της Ημαθίας και να θέσουμε καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Η συνεργασία όλων, για τον τόπο και τους πολίτες, παραμένει πάντα βασική μας προτεραιότητα”.

Τοπική οικονομία και ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Βέροιας με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με τη Συντονίστρια του Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου.

Η επίσκεψη της Έλενας Σώκου μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ημαθίας, Σταύρο Γιανναβαρτζή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της πρώτης για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία και τις δυνατότητες που υπάρχουν στα πεδία του πολιτισμού και του τουρισμού, μετά και την έναρξη λειτουργίας του αναστηλωμένου Ανακτόρου των Αιγών, καθώς οι τομείς αυτοί μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση και να γίνουν μοχλός τοπικής ανάπτυξης γύρω από το μνημείο παγκόσμιου ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Βοργιαζίδης έθεσε τις προτεραιότητες της νέας θητείας για τη συνολική προβολή του θρησκευτικού και αρχαιολογικού πλούτου της Βέροιας. Όπως τόνισε, είναι απαραίτητη μία σειρά έργων υποδομής με σεβασμό στην ιστορία και το περιβάλλον, ενώ έθεσε το θέμα της αύξησης του αριθμού των κλινών προκειμένου να ανέβουν τα ποσοστά επισκεψιμότητας και διανυκτερεύσεων.

Από την πλευρά της, η κα Σώκου τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, -πέρα από τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση- και την ευκαιρία να αναπτυχθεί μία νέα πηγή εσόδων.

Στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συνομιλίας κυριάρχησαν οι παρεμβάσεις στην Παλιά Πόλη της Βέροιας και οι καθυστερήσεις στα έργα του Βιοκλιματικού Πολιτιστικού Δικτύου Διαδρομών, το μέλλον των ιδιόκτητων κτιρίων στην παλιά πόλη, η νέα μελέτη για το Αρχοντικό Καραναστάση και η διακοπή χρηματοδότησης για τη δημιουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Βέροιας κατέθεσε στην κα Σώκου και στον κ. Γιανναβαρτζή τον έντονο προβληματισμό του για τα πληθυσμιακά όρια που προβλέπονται σχετικά με ένταξη των πόλεων της περιφέρειας στο νέο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Η Έλενα Σώκου στον Μητροπολίτη Βεροίας

Το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας από τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου.

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων καλωσόρισε την κα Σώκου στην Αποστολική Μητρόπολη και στη Βυζαντινή πόλη της Βεροίας και ευχήθηκε ο ιδρυτής της τοπικής Εκκλησίας Απόστολος των Εθνών Παύλος να δίδει δύναμη στο ευθυνοφόρο έργο της.

Από την πλευρά της η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τις ευχές και τόνισε ότι το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα θα είναι αρωγός της Μητροπόλεως στο πολυσχιδές έργο της.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για διάφορα θέματα που αφορούν την Μητρόπολη Βεροίας και την ανάδειξη του θρησκευτικού, πολιτιστικού, ιστορικού και πνευματικού πλούτου της περιοχής, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή