ΔΤ: Το Σάββατο 13 Γενάρη στις 5.30 μ.μ., ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας έκοψε τη βασιλόπιτά του στο κατάμεστο foyer της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Σε μια πολύ ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, στην οποία συνέβαλε σημαντικά η διπλωματούχος σαξοφωνίστρια Αννα Παπανίδου παίζοντας υπέροχα μουσικά κομμάτια με το σαξόφωνό της, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην Εκθεση Ζωγραφικής των ωφελούμενων του Κέντρου Υποστήριξης του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι βουλευτές Ημαθίας κ. Τάσος Μπαρτζώκας και κ. Βασίλης Κοτίδης, εκπρ. του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη μεταφέροντας και χαιρετισμό του και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Συρμούλα Τζήμα-Τόπη. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων κοινωνικής φροντίδας της Ημαθίας, εθελοντές, φίλοι και ωφελούμενοι.

Ο πάτερ Καλλίνικος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και το τυχερό φλουρί έτυχε στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας που συνοδευόταν από ένα δώρο του Συλλόγου ενώ το ατομικό φλουρί έτυχε η Κωνσταντίνα Γεωργίου με το αντίστοιχο δώρο.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σαλιάγκας αναφέρθηκε στην πορεία των 9 χρόνων του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και των 5 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές, στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού και των συνεργατών για την ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών – φροντιστών τους καθώς και στους στόχους για τη νέα χρονιά. Τόνισε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών, τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, την κοινωνική επανένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής θα συνεχιστεί, όπως επίσης θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες για τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ημαθία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον κόσμο να παραμένει στο χώρο, απολαμβάνοντας τις υπέροχες μελωδίες του σαξόφωνου.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή