ΔΤ από 5ο ΓΕΛ Βέροιας: Aπό τις 25 ως τις 28 Οκτωβρίου 2023 δύο εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας, ο κ. Τάσος Μοσχόπουλος και η κ. Χάρη Αξούριστου, επισκέφτηκαν το σχολείο IES Valentin Turienzo στο Colindres της Ισπανίας στο πλαίσιο οργανωτικής συνάντησης για το διαπιστευμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με  κωδικό2023-1-EL01-KA121-SCH-000136767. 

Η συνάντηση αφορούσε στον προγραμματισμό δράσεων για τα επόμενα χρόνια, στις οποίες θα συμμετέχουν τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία: το 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας, το IES Valentin Turienzo του Colindres της Ισπανίας, το Carl Furlrott Gymnasium του Βούπερταλ της Γερμανίας και Ozolnieki Secondary School της Λετονίας.

Η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει κινητικότητες με μαθητές και μαθήτριες πάνω στα θέματα της συμπερίληψης, της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων,  της ευρωπαϊκής πολιτειότητας, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της καλλιέργειας ξένων γλωσσών αλλά και της χρήσης της τεχνολογίας στην τάξη.

Η πρώτη κινητικότητα θα ξεκινήσει με υποδοχή των συνεργαζόμενων σχολείων στην πόλη της Βέροιας τον προσεχή Φεβρουάριο 2024. 

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την ΕΕ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

#IKY #IKY_Erasmusplus #Erasmusplus #StateScholarshipsFoundation

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή