Το απόγευμα της Τρίτης 7 Νοεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή των προστατών της πόλεως, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στο Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Δράμας κ. Δωρόθεος και ο οικείος , Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμώς τους Αγίους Αρχιερείς που λαμπρύνουν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη.

Στη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού τέθηκε σε προσκύνηση η Ιερά και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας «Εικοσιφοινίσσης» από την παλαίφατη ομώνυμη Ιερά Μονή Παγγαίου, ενώ συμπροσευχητικώς παρευρέθει ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος ευσεβών πιστών.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντους του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και θα ακολουθήσει πάνδημη Ιερά Λιτανεία.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή