💣 Εκλογές τέλος, επετειακές γιορτές Ελευθερίων τέλος, 28η Οκτωβρίου Σάββατο, οπότε σαν να μην είναι αργία… Τι άλλο μένει κυρία μου για να πούμε… καλό χειμώνα;

📌 Καλά, το πόσο καλός θα είναι ο χειμώνας εξαρτάται… Πάντως με 1,35 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο, δεν το λες και… ευκολάκι. 

📌 Αν ήμουν πουλί, θα πήγαινα στο Νότιο Ηράκλειο, που «ψόφος κρύο» δεν ξέρουν τι θα πει. Ή στην Κύπρο μας και ας… πετούσα στους ουρανούς ανάποδα! 

📌 Έλα όμως που δεν είμαστε αποδημητικά πτηνά, αλλά ούτε και αρκούδες, να πέφταμε έστω σε χειμερία νάρκη…

📌 Οπότε, θα παραμείνουμε στις έδρες μας, με τον καιρό που θα μας λάχει και με τις επιλογές που έκανε η πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Μας αρέσει – δεν μας αρέσει, έτσι θα ζήσουμε! 

💣 Γιορτάσαμε, που λέτε, τα 111α Ελευθέρια της Βέροιας τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου… 

📌 Και θυμηθήκαμε πως είναι να έρχονται «ξένοι» πολιτικοί, αφού 4 χρόνια είχαμε τον… ΙΧ υφυπουργό μας και εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση παντού! 

📌 Και είδαμε και υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης μετά από χρόνια στην Ημαθία. Όπως έμαθα, εκλέγεται στην Κοζάνη, αλλά  έχει… σόι στην Ημαθία. 

📌 Οπότε, ας  ελπίσουμε ότι δεν θα διασχίζει απλώς την Ημαθία για να πάει από την Κοζάνη στο Διοικητήριο επί της Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και τούμπαλιν, αλλά θα ρίχνει και καμιά ματιά  στα προβλήματα  της Ημαθίας ο υφυπουργός Στάθης Κωνσταντινίδης. 

💣 Εν τω μεταξύ, στις 15 του Οκτώβρη, αφού είχαμε ξεμπερδέψει από Δήμους Βέροιας – Αλεξάνδρειας και Περιφέρεια, τα βλέμματά μας στράφηκαν αποκλειστικά στον Δ. Νάουσας…

📌 Και είχε όντως ενδιαφέρον η «μάχη» της Νάουσας. Πέρα από τις… οριακές, στην αρχή τουλάχιστον, διαφορές μεταξύ των  δύο Νικολάδων, η ιστορία είχε ανατροπή αποτελέσματος, άρα και αλλαγή Δημάρχου…

📌 Πάντως, η κίνηση του εν ενεργεία – και απερχόμενου πλέον – Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα να παραστεί ο ίδιος και μέλη της ομάδας του στους πανηγυρισμούς έξω από το εκλογικό του Κουτσογιάννη για να τον συγχαρούν, είναι οπωσδήποτε σπουδαίο. 

📌 Σπουδαίο ως κίνηση πολιτικού πολιτισμού, σπουδαίο ως απόδειξη προσωπικής αξιοπρέπειας, σπουδαίο ως απόδειξη ήθους και υψηλού κοινωνικού επιπέδου. 

📌 Και η αντίστοιχη στάση του Νίκου Κουτσογιάννη, ήρθε να «σφραγίσει» την όλη θετική εικόνα. 

📌 Να τα βλέπουμε εμείς εδώ στη Βέροια που για τα… κόμματα χαλάμε τις φιλίες μας. Αλλά τα έχει πει από καιρό η Βάσια η Τριφύλλη… Δεν χαλάνε οι φιλίες για τα κόμματα ρε…! 

💡 ΥΓ: Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές, άρχισαν τα… γλειψίματα, ενόψει των αναθέσεων… θέσεων από 1-1-2024… Ο άλλος έγραψε για τα Ελευθέρια της Βέροιας: «Χρόνια Πολλά Βέροια! Χρόνια πολλά Δήμαρχέ μας! Πάντα Λεύτεροι!». Αφού δεν τον αποκάλεσε και «πολυχρονεμένε μας άρχοντα», πάλι καλά να λέμε…

💡  ΥΓ2:  Να δω πόσο θα μαζευτούν μερικοί… δελφίνοι (ή μαρίδες που το παίζουν δελφινάκια) όταν κάπου στο 2026 ο Βοργιαζίδης τους πει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος… Θα ξαναζήσουμε «επιφοιτήσεις» συμβούλων που θα ανακαλύψουν πως τελικά… δεν έκανε για Δήμαρχος και θα σηκώσουν «παντιέρα»;

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 22 Οκτωβρίου, φύλλο 78)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή