Την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό Ζυγό γιόρτασε η Βέροια την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023. 

Το πρωί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, τελέστηκε Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας, στο Ναό που πριν 111 χρόνια ψάλθηκε η πρώτη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης από τον τότε Μητροπολίτη Βεροίας Καλλίνικο, παρουσία του τότε αρχιστράτηγου του Ελληνικού Στρατού διαδόχου Κωνσταντίνου, μετέπειτα Βασιλέα των Ελλήνων. 

Ακολούθησε επιμνημόσηνη δέηση από τον Μητροπολίτη στο Ηρώο της πλ. Ωρολογίου, εκφωνήθηκε ομιλία από την εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας Ελισάβετ Τσέκου, τομεάρχη Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης  Στάθη Κωνσταντινίδη, τον εκπρόσωπο της Βουλής Τάσο Μπαρτζώκα, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη κ.α.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων, Σχολείων, προσκόπων και τμημάτων του Στρατού, καθώς και δικύκλων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικών της Δ.Α. Ημαθίας. 

Φωτογραφίες και βίντεο από τις επετειακές εκδηλώσεις:

Πλούσιο φωτορερποτάζ:

Βίντεο από την κατάθεση στεφάνων – ομιλία στο Ηρώο της Βέροιας

Βίντεο από την παρέλαση:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή