Τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βέροιας εξέθεσε ο δικηγόρος Μιχάλης Χασιώτης στην ραδιοφωνική εκπομπή “Λαϊκά και Αιρετικά” του ΑΚΟΥ 99,6. 

Ο κ. Χασιώτης ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι είχε και στο παρελθόν προτάσεις, έκρινε ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή και νιώθει έτοιμος να το κάνει, αφού η επιλογή του ήταν πρώτα να διανύσει μια επαγγελματική πορεία και να ξεκινήσει την δική του οικογένεια.

Υπογράμμισε ότι ο Κώστας Βοργιαζίδης είναι ο κατάλληλος να έχει την διοίκηση του Δήμου στα χέρια του, παρήγαγε σημαντικό έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα και γι’ αυτό συστρατεύθηκε μαζί του, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, βλέπει ότι δεν έχουν γίνει όλα τέλεια, υπάρχουν προβλήματα και γι’ αυτό αποφάσισε να είναι υποψήφιος για το δημοτικό συμβούλιο για να βοηθήσει να πάνε τα πράγματα ακόμη καλύτερα. «Σε όλες τις ομάδες χρειάζονται μεταγραφές και φρέσκοι νέοι παίκτες», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στις κουβέντες που ακούγονται περί οικογενειοκρατίας και περί του ότι ο Χασιώτης «έπρεπε» να κατέβει υποψήφιος, ο Μιχάλης απάντησε: «Είμαι 14 χρόνια στη Βέροια. Θα μπορούσα να καταλάβω κάποιον να λέει κάτι τέτοιο τότε, αν θα αποφάσιζα να πατήσω μόνο πάνω στο όνομά μου και να ζητήσω την ψήφο ενός κόσμου που δεν θα με ήξερε προσωπικά. Για 14 χρόνια μετά όμως, το θεωρώ αστείο… Ο Μιχάλης Χασιώτης δεν “έπρεπε” να κατέβει υποψήφιος, αλλά έπρεπε να αρνηθεί για τους δικούς του λόγους όσες φορές στο παρελθόν του είχε γίνει κάποια ανάλογη πρόταση και έπρεπε να κάνει τώρα το βήμα γιατί έτσι αισθανόταν και γιατί τώρα επιθυμώ να βοηθήσω την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ».

Αναφορικά με κάποιον τομέα του Δήμου που θα ήθελε ο κ. Χασιώτης να συνεισφέρει σε περίπτωση που εκλεγεί, η απάντησή του ήταν λακωνική. «Βέροια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2035!» Ο Μιχάλης Χασιώτης ξεκαθάρισε ότι είναι ένας στόχος και ένα όραμα που τον ενδιαφέρει να βοηθήσει και που ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες από πλευράς Δήμου. Κατά την επόμενη θητεία θα συμπληρωθεί ο φάκελος της υποψηφιότητας που θα χρειαστεί πολλή δουλειά, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν και παρεμβάσεις στην πόλη για να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις του τίτλου. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει γενικά στο κομμάτι του πολιτισμού και με την ευκαιρία χαρακτήρισε καταδικαστικό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί τα νομικά πρόσωπα όπως η ΚΕΠΑ και οδηγεί όλες αυτές τις δραστηριότητες στην ενιαία διοίκηση του Δήμου. «Δεν θα υπάρχει ευελιξία και θα δημιουργηθεί τεράστια γραφειοκρατία που θα καταδικάσει το έργο και τις δραστηριότητες του πολιτισμού», σχολίασε ο κ. Χασιώτης.

Τέλος, ο Μιχάλης Χασιώτης υπογράμμισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει με κριτήριο το καλό του Δήμου Βέροιας είναι να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία όλων των συνδυασμών που θα εκπροσωπηθούν στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, να υποβάλλονται προτάσεις καλοπροαίρετα και όχι μόνο με διάθεση διεκδίκησης αντιπολιτευτικών πόντων, αλλά και να ακούγονται με προσοχή, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν κι άλλα βήματα παραπέρα.

Το βίντεο της συνέντευξης:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή